To je to što me zanima!

'Najsretnija sam cura na svijetu' Betty White se udala tri puta, a karijera joj je trajala 80 godina

Glumica je uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda za najdulju glumačku karijeru, a njezin recept za dug život bio je pomfrit i gazirano piće
Vidi originalni članak

Glumačka karijera legendarne komičarke Betty Marion White trajala je 80 godina, a dobitnica nagrada Emmy za sitcom 'Zlatne djevojke' u životu nije žalila ni za čim. 

- Smatram se najsretnijom curom na cijelom svijetu - rekla je svojedobno u jednom intervjuu.

Njezin agent i bliski prijatelj Jeff Witjas rekao je u petak za magazin People:

- Iako je Betty trebala navršiti 100 godina, mislio sam da će živjeti zauvijek. Strašno će mi nedostajati. Ne mislim da je strahovala od smrti. Uvijek je govorila da želi opet biti s voljenim suprugom Allenom Luddenom - rekao je.

17. siječnja proslavila bi 100. rođendan, a posljednji je provela hraneći patkice koje su ju posjećivale na velikom imanju.

Glumica se udavala tri puta, za Allena Luddena bila je udana od 1963. do 1981. Drugi suprug bio joj je Lane Allen za kojeg se vjenčala 1947., a prvi suprug bio joj je Dick Barker, s kojim je u braku bila od 1945. do 1945.

Betty je bila i anomalija od tipičnih glumica, pa je zvijezda postala u 60-im godinama, a osobito je zapažena bila uloga u Zlatnim djevojkama, koje su se emitirale od 1985. do 1992. godine.

Betty je još u 92. godini glumila u sitcomu 'Vruće u Clevelandu', sve dok snimanje nije otkazano 2014.

Glumica je bila poznata po šalama koje je zbijala i na vlastiti račun, a New York Times napisao je još 2013. da ju 'starija dob nije kočila, već joj je dala čudesan polet'.

'ODREKLI SE' Slavni koji ne žele imati djecu: 'Karijera nam je bila važnija'

- Tko bi ikad sanjao da ne samo da ću biti ovako zdrava, nego i da ću i dalje glumiti -  rekla je Betty u intervjuu s Oprah Winfrey 2015. - To je privilegija... još uvijek imati posao je takva privilegija.

Za dug život imala je specifičan recept, a to su bili prženi krumpirići i gazirano piće.

- Ne jedem doručak, za ručak jedem sendviče. Obožavam hot dog i pržene krumpiriće, a sve zalijem dijetalnom Coca Colom. Svake večeri popijem jednu čašu votke, a više od toga popijem jedino kada se nađem s prijateljima - ispričala je. 

SLAVLJE KOD GLUMICE Legendarna Betty White za 99. rođendan hrani dvije patkice, jede hot dog i pržene krumpiriće

Bila je jedna od prvih producentica televizijske serije 'Life With Elizabeth', u kojoj je glumila od 1953. do 1955. Dobila je nagradu  Emmy za uloge u 'The Mary Tyler Moore Show', 'Zlatnim djevojkama' te za voditeljicu kviza 'Just Men!'. Glumica je uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda za najdulju glumačku karijeru.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nap 01.01.2022.

    Proslavila ju je serija golden girls rip betty

  • LimunadaAda 01.01.2022.

    RIP draga Betty😘

  • spirit - lamp 01.01.2022.

    Pocivala u miru  legendo

Komentiraj...
Vidi sve komentare