To je to što me zanima!

Možda najgori borilački film bi uskoro mogao dobiti preradu

Film 'Mortal Kombat' eventualno je postao kultno trash djelo, iako mu je radnja komične, gluma loša, a borilačke scene jednostavno urnebesne. Igre nisu bile takve sudbine
Vidi originalni članak

Jedna od igara koje su obilježile proteklih 25 godina svakako je bila i borilačka igra 'Mortal Kombat'. No dok je igrački dio te franšize bio posve uspješan te čak i hvaljen, onaj filmski nije baš bio te sreće. Igra je adaptirana u dva navrata, prvo 1995., a zatim dvije godine poslije, 1997.

SVE POSTAJE FILM Era video igara: Preko trideset igara čeka svoju filmsku verziju

I jedan i drugi film bili su podosta loše prihvaćeni od strane kritike, no publika je imala drugačije mišljenje. Tako su i jedan i drugi film eventualno postali kultna trash djela, iako su im radnje komične, gluma loša, a borilačke scene jednostavno urnebesne. Igre nisu bile takve sudbine. Uglavnom su bile jako dobro prihvaćene kod svih, a njihova kvaliteta rasla je s godinama. Stoga se pojavio i projekt uskrsnuća filmske verzije ove igre.

Za producenta je odabran redatelj franšize 'Prizivanja' i nadolazećeg 'Aquamana', James Wan. Krajem 2016. projektu se pridružio i redatelj Simon McQuoid, ali od tada pa do nedavno nije baš bilo vijesti. Sve se promijenilo kada je objavljen popis likova koji bi se trebali pojaviti u filmu.

Glavni lik trebao bi biti Cole Turner, koji je lik kojeg nismo vidjeli u franšizi. U pitanju je boksač udovac, koji se bori radi svoje mlade kćerke. Nije jasno zašto je odabran baš takav lik, kad ima materijala u igrama za dobre priče o likovima s kojima smo upoznati, no to je ipak pitanje na koje ćemo tek dobiti odgovor.

EKSPLOZIVNO LJETO Nadolazeći blockbusteri: Što će nam još doći u kina ovog ljeta?

Osim glavnog lika, u sporednim ulogama pojavit će se gotovo svi već poznati likovi. Tako ćemo vidjeti Kana, Sonyu, Mileeenu, Jaxa Bridgesa, Liu Kanga, Kung Laoa, Shang Tsunga, Drahmina, Kabala, Nitaru, Reika, Sophiju te Overseera. Još jedan dodatak cijelom čoporu jest i Jin, odnosno njegov alter ego Raiden. U ovoj verziji događaja Raiden ima 14 godina, što je još jedna bizarna stvar vezana za cijeli projekt. Jer ipak, malo je neobično da Bog munje i groma ima 14 godina.

Uz to, interesantno je da se ne spominju niti Scorpion niti Sub Zero, bez kojih se igru ne može niti zamisliti.

Koliko će cijeli projekt dobro proći, s toliko likova koji zagušuju ekran, vidjet ćemo jednom kad (ako) se film pojavi. Ipak, produkcija traje već četiri godine, a ovo je tek druga vijest o cijelom projektu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dennyy 18.07.2018.

    A možda je i Žarko najgore autor filmske rubrike.. film nije ništa ekstra, ali za fanove igrice kao i za ono doba kada je film snimljen, dosta zabavan.. sigurno nije vrijedan epiteta "možda najgori borilački film" .. ali od dotičnog autora smo navikli već na ovakve članke

  • Daredevil 11.07.2018.

    Odlična igra, ali film stvarno nije bio baš nešto

  • Daredevil 11.07.2018.

    Odlična igra, ali film stvarno nije bio baš nešto

Komentiraj...
Vidi sve komentare