Obavijesti

Show

Komentari 0

Nadolazeći blockbusteri: Što će nam još doći u kina ovog ljeta?

Nadolazeći blockbusteri: Što će nam još doći u kina ovog ljeta?
1

Najeksplozivnija filmska sezona svakako je ljetna, kada nam svaki tjedan u kina dolaze novi blockbusteri. Ovog ljeta su u igri divovski morski psi, zapaljeni neboderi i narko karteli

VIDEO

Svako je ljeto već godina u kinima rezervirano za blockbustere. Tradicija je to stara preko 40 godina te seže od pojave prvog pravog ljetnog blockbustera, filma 'Ralje'.

Bilo je vrijeme: Nakon filmova napokon dolazi serija o Alienu?
Bilo je vrijeme: Nakon filmova napokon dolazi serija o Alienu?

Film 'Ralje' je u kina došao 20. srpnja 1975., u preko 450 kina, što se inače smatralo potezom kojeg se radi za filmove niske kvalitete. U to je doba sezona blockbustera bila zimi, dok su se preko ljeta prikazivali filmovi snimani za samo par tisuća dolara, Međutim, rizik se isplatio, 'Ralje' je postao prvi pravi blockbuster te je preokrenuo sve i utro put drugim takvim filmovima.

A ovog ljeta nam još jedan film o morskim psima dolazi u kina. U pitanju je uradak 'Meg: Predator iz dubina', s Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi. Dok inače filmovi s morskim psima prate obične morske pse (osim nekoliko iznimno čudnih uradaka zloglasnog studija Asylum), ovaj je glavni negativac kolosalni pretpovijesni morski pas, megalodon.

Najveći morski pas u povijesti ovog ljeta opet hara morima
Najveći morski pas u povijesti ovog ljeta opet hara morima

To čudovište, dugačko čak 18 metara, slijedit će heroja Taylora (Statham) iz morskih dubina na samu površinu. Površinu, koja takvo čudovište nije vidjelo milijunima godina i na kojoj smo mu svi mi samo obrok.

No ne vrte se ljetni blockbusteri samo oko filmova s čudovištima i morskim psima. Srećom, ima i pravih akcija za one koji malo više vole priče utemeljene u stvarnosti. Jedna takva priča dolazi nam u filmu 'Sicario 2: Rat bez pravila', u kojem pratimo bespoštednu bitku protiv narko kartela.

Film je idejni sljedbenik filma 'Sicario' iz 2015. godine, u kojem su nam Emily Blunt, Josh Brolin i Benicio Del Toro prikazali okrutan svijet u podzemlju Meksika. Nakon što je prvi uradak dobio mnogo nagrada te je uspio i zaraditi jako dobro, jasno je bilo da ćemo s glavnim likovima još jednom provesti vrijeme u kinu. Na žalost, Emily Blunt otpala je podosta rano iz računice za film, no to ne znači da će nadolazeći film biti imalo lošiji.

Predator je evoluirao: Bitka za naš opstanak tek je započela
Predator je evoluirao: Bitka za naš opstanak tek je započela

I Josh Brolin i Benicio Del Toro vrh su trenutačne holivudske glumačke postave, a sa svojim likovima su već od prije upoznati pa nam se čini da dobivamo još jedan potresan akcioni uradak.

Film sa sličnom energijom, ali posve drugačijeg tempa dolazi nam iz ruku jedne od najvećih akcijskih zvijezda današnjice, Toma Cruisea. Jasno, to je šesti film iz serijala 'Nemoguća misija', nazvan 'Nemoguća misija: Raspad sistema'.

Kako u tom filmu Ethan Hunt dovršava svoju borbu protiv misteriozne kriminalne organizacije iz prethodnog filma, čini nam se da će to biti i film u kojem će Hunt napokon objesiti svoj šešir. Ipak, dvadeset godina borbe uzme svoj danak. A uz njega će se vjerojatno umiroviti i svi njegovi suradnici, koji ga još od 1996. godine prate u njegovim naporima.

No mirovine nema za drugu najveću akcijsku zvijezdu, Dwaynea Johnsona. Ovaj bivši hrvač postao je možda i najveće ime za akcijske filmove, tako da kad njega vidimo u filmu, znamo da eksplozija neće nedostajati.

Ovog ljeta Dwayne (to jest njegov lik u filmu, koji i ima ime, ali budimo ozbiljni, nitko ne vjeruje da je Dwayne arhitekt) će se boriti protiv neprijatelja protiv kojeg se bitka jako često gubi. Ali kako je u igri ipak Dwayne, tako ovaj neprijatelj, vatrena buktinja u jednom neboderu (kako se film uostalom i zove, 'Skyscraper'), neće moći ništa. U krajnju ruku, ako se buktinja usprotivi, Dwayne ju uvijek može sručiti udarcem u figurativnu glavu.

Srećom, osim te istinski blentave razbibrige, u kina nam dolazi i posve ugodan uradak, s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi. Denzel je pod stare dane preuzeo ulogu u filmu 'Pravednik', u kojem je odglumio jednog bivšeg specijalca koji kuhinjskim predmetima, čašama, stolicama i raznim alatima iz supermarketa uništava cijelu jednu kriminalnu organizaciju.

Pretrpjela je užasnu tragediju: Njena osveta bit će stravična
Pretrpjela je užasnu tragediju: Njena osveta bit će stravična

A sve zato što su naudili jednoj djevojci. U nastavku će Pravednik krenuti u nešto opasniji sukob, jer ovaj put će pred njime stajati ljudi koji su jednako dobro istrenirani kao i on. No kako naš Pravednik ipak ima desetljeća i desetljeća iskustva, sigurni smo da će naći ovaj put i vrtne alate, kao i razno drugo oruđe kojima će riješiti problem.

Vaše filmsko ljeto bez problema moći ćete pratiti u kinima, jer svi ovi filmovi dolaze s lijepim razmakom jedan od drugih. Tako nam prvo u kina dolazi Dwayneovo uništavanje nebodera, film 'Skyscraper', 12. srpnja.

Slijedi ga 'Sicario 2: Rat bez pravila', koji dolazi tjedan dana nakon 'Skyscrapera', to jest 19. srpnja, u distribuciji Blitz Filma. Njega slijedi vjerojatno posljednja 'Nemoguća misija' koja je u kinima na samom početku kolovoza, 02. tog mjeseca.

A posljednji blockbusteri ovog ljeta su 'Pravednik 2' te 'Meg: Predator iz dubina' u distribuciji Blitza, koji u hrvatska kina dolaze 16. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode