To je to što me zanima!

Parni Valjak i prijatelji oprostili su se od Akija u pulskoj areni pred osam tisuća obožavatelja

Bend je za ovaj koncert odabrao Pulu jer je to grad u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu te gdje je nagrađen i Poveljom počasnog građanina
Vidi originalni članak

Članovi benda Parni valjak te niz domaćih glazbenika sinoć su u Pulskoj Areni na spektakularnom koncertu 'Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki' odali počast pokojnom Akiju Rahimovskom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bend je za ovaj koncert odabrao Pulu jer je to grad u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu te gdje je nagrađen i Poveljom počasnog građanina.

Članovima benda u pulskoj Areni pridružili su se Kiki Rahimovski, Massimo, Filip Rudan, Lu Jakelić, Pero Galić, Neno Belan i mladi glazbenik Noa Rupčić

U Pulskoj areni skupilo se 8 tisuća obožavatelja koji su došli odati počast Akiju.

U PULSKOJ ARENI FOTO Valjak i prijatelji stigli na koncert u čast Akiju, Massimo: 'Bio je veliki, veliki pjevač...'

Kao i u zagrebačkoj Areni, koncert je započeo fotografijom Akija preko video zida dok je u pozadini svirala pjesma 'Za malo nježnosti'.

Kada je njegov sin Kiki zapjevao 'Zagreb ima isti pozivni' svi su se prisjetili Akijeve specifične boje glasa.

Iako bend još uvijek nije odlučio kako će nastaviti dalje bez svog frontmena mnogi se nadaju da će Parni Valjak i dalje nastaviti sa svojim radom.

- Valjak je značajan bend i bilo bi blesavo da se sve to ugasi. Ali treba pustiti momke da se saberu i dođu sebi. Ovo što se dogodilo s Akijem je bio šok za sve nas, a posebno za njih - rekao je Massimo.

Već neko vrijeme priča se da bi mnogi u ulozi frontmena željeli čuti mladog pjevača Filipa Rudana koji je i sinoć s njima nastupao na koncertu.

- Čim izađeš van, razbiješ led i sve prođe. Velika mi je čast izvoditi pjesme Parnog valjka s Parnim valjkom. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam s njima - zaključio je Filip.

I na ovom koncertu u publici, ali i na pozornici vladale su snažne emocije, a brojni građani oprostili su se od svog omiljenog pjevača koji je prerano preminuo.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • šišaj 26.06.2022.

    Ovi će se opraštati idućih četrdeset godina...

  • Plavusa 13 Pink G 26.06.2022.

    Bilo je fenomenalno. Valjak slusam od djetinjstva, odrasla sam uz njihove pjesme jer ih je moja majka slusala i uvijek bi pojacavala zvuk kad bi na radiu bila koja njihova pjesma. Moja djeca su odrastala uz njihove pjesme. Sinoc na koncertu gledam kraj mene mlada cura, mozda 16-17 godina. Svaku pjesmu je znala, otpjevala, kraj te cure ja sa svojih 49 godina jednako pjevam, skacem, plesem. To je to! Bend za sve generacije uz cije pjesme ce jos mnogi odrastati, svirati, pjevati. Ovi komentari "samo je lova bitna i sl." po mom misljenju uopce ne stoje. Kad ti ode prijatelj tesko se oprostiti. Zapravo nikada se ne oprostis do kraja, ne mozes...znam to jako dobro. Koncert(i) oprostaja od Akija ne bi trebao biti kraj Parnog valjka. Ovim i nama fanovima daju mogucnost oprastanja od legendarnog pjevaca kakav je bio Aki, jednog poglavlja velikog benda. Nadam se da ce nastaviti i to upravo sa Filipom jer mali ima glas i ono "nesto" cime ispunjava svaku pjesmu koju je otpjevao, svojim glasom budi emocije, budi publiku. Definitivno od vecine pjevaca sinoc na koncertu ovaj mali je bolji iako je vecina njih bila poznata i prije nego se decko rodio. Mislim da bi se Aki nasmijesio da ga moze cuti i rekao "to je to"! Nadam se da ce upravo Filip dati svoj pecat novom poglavlju Parnog valjka za jos dobre svirke, plesa emocija. Mnogo je lijepih stihova Parnog valjka...mozda stihovi jedne pjesme kazu gotovo sve...

  • VLADEK72 26.06.2022.

    Ovaj lakomi Hus će se obogatiti na Akijevoj smrti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare