To je to što me zanima!

ANKETA Tko će pobijediti u meču ponajvećih boraca u povijesti?

Dana White je potvrdio ono o čemu su mjesecima sanjali najzagriženiji MMA fanovi. Stipe Miočić (20-4) i Jon Jones (27-1) borit će za pojas teške kategorije u New Yorku 11. studenog
Vidi originalni članak

Nakon posljednjeg poraza povukao se u obiteljsku oazu i pospremio rukavice u ormarić. Posvetio se poslu vatrogasca, obitelji, ali nije rekao konačno zbogom sportu u kojem je postao najveći teškaš u povijesti. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok se špekuliralo o mirovini, a neki stručnjaci govorili da on više nema što tražiti u UFC-a, u Stipi se opet probudila želja. Osjetio je da mu je ostalo nedovršenog posla. Povukao se iz javnosti pa u tišini trenirao i spremao se za novi meč. Nitko nije znao kada će biti, ali sada smo konačno doznali. Miočić je odlučio izvaditi rukavice iz ormarića i možda po posljednji put kročiti u oktogon.

Meč dvojice velikana za povijest

Dana White je potvrdio ono o čemu su mjesecima sanjali najzagriženiji MMA fanovi. Stipe Miočić (20-4) i Jon Jones (27-1) borit će za pojas teške kategorije u New Yorku 11. studenog. Stipe je jedan najbolji teškaš u povijesti, borac koji je čak četiri puta branio UFC-ov pojas te jedan od najvećih ikada. Na drugoj strani stajat će, po mnogima, najkompletniji borac svih vremena i jedan od najvećih ikada. Godinama su najveći fanovi zazivali borbu ovog dvojca, spektakl za pamćenje i možda jednu od najvećih borbi u povijesti UFC-a. Konačno će je i dočekati. 

Američki borac hrvatskog podrijetla posljednju borbu imao je u ožujku 2021. godine kada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi. Mnogi su mislili da je to njegov kraj, ali neuništivi Stipi s 40 godina želi pokazati da je klasa vječna.

Problematični Jon Jones, koji je tijekom karijere padao na doping testovima i bio česti stanar policijskih postaja, teškaški pojas osvojio je u ožujku ove godine kada je u prvoj rundi prisilio na predaju Cyrila Ganea. Pojas je ostao upražnjen nakon odlaska Ngannoua pa je Jones ispunio dugogodišnju želju. Debitirao je u teškoj kategoriji pa i taj pojas pridodao onome iz poluteške kategorije. Kontroverzni borac nju je napustio 2020. godine nakon što je treći put u nizu obranio pojas. U karijeri je izgubio samo jedan meč, 2009. godine od Matta Hamilla i to zbog ilegalnih udaraca.

Tko će pobijediti?

Daniel Cormier, borac koji je osjetio 'topove' obojice, ne daje Stipi nikakve šanse, kao ni kladionice, a i sam Jones je preporučio Miočiću da napusti posao vatrogasca i da se u potpunosti posveti pripremama za meč ako planira imati ikakve šanse. Dobio je ekspresan odgovor.

- Svi pokušavaju govoriti takve stvari dok ne shvate kako u borbi stvari ne idu onako kako su zamislili. Ne znam je li on svjestan toga, ali ja sam bio vatrogasac cijelu UFC karijeru. Ali nije me zapravo briga što misli - kazao je Stipe gostujući u emisiji MMA Hour.

Zapišite datum 11. studeni. Čeka nas spektakularni meč dvojice velikana koja su već ispisala povijest ovog sporta, a sada ćemo u međusobnom srazu vidjeti tko je bolji. A mi pitamo vas, tko će pobijediti u ovom spektaklu?

 

 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • ping-pong 12.07.2023.

    Stipe!

  • Dario. 09.07.2023.

    Jon Jones je neporažen zato što su mu gubitak maknuli zbog ilegalnog udarca njegovog protivnika pa su to stavilo pod NC tj No Contest tako da njegov rekord nije 27-1-0 nego 27-0-1. I on nije jedan od najvećih nego najveći UFC borac. Ako već pišete o nečemu tako poznatom barem bolje istražite prije

  • sarkastik76 09.07.2023.

    stvarno ljudi misle da ima šanse, alo pustimo navijačke želje,ali realnost je sasvim drugo, sa 40 god. malo objektivnosti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare