Obavijesti

Sport

Komentari 54

ANKETA Tko će pobijediti u meču ponajvećih boraca u povijesti?

ANKETA Tko će pobijediti u meču ponajvećih boraca u povijesti?

Dana White je potvrdio ono o čemu su mjesecima sanjali najzagriženiji MMA fanovi. Stipe Miočić (20-4) i Jon Jones (27-1) borit će za pojas teške kategorije u New Yorku 11. studenog

VIDEO

Nakon posljednjeg poraza povukao se u obiteljsku oazu i pospremio rukavice u ormarić. Posvetio se poslu vatrogasca, obitelji, ali nije rekao konačno zbogom sportu u kojem je postao najveći teškaš u povijesti. 

Pokretanje videa...

Stipe Miočić pomaže Petrinji 00:47

Dok se špekuliralo o mirovini, a neki stručnjaci govorili da on više nema što tražiti u UFC-a, u Stipi se opet probudila želja. Osjetio je da mu je ostalo nedovršenog posla. Povukao se iz javnosti pa u tišini trenirao i spremao se za novi meč. Nitko nije znao kada će biti, ali sada smo konačno doznali. Miočić je odlučio izvaditi rukavice iz ormarića i možda po posljednji put kročiti u oktogon.

Meč dvojice velikana za povijest

Dana White je potvrdio ono o čemu su mjesecima sanjali najzagriženiji MMA fanovi. Stipe Miočić (20-4) i Jon Jones (27-1) borit će za pojas teške kategorije u New Yorku 11. studenog. Stipe je jedan najbolji teškaš u povijesti, borac koji je čak četiri puta branio UFC-ov pojas te jedan od najvećih ikada. Na drugoj strani stajat će, po mnogima, najkompletniji borac svih vremena i jedan od najvećih ikada. Godinama su najveći fanovi zazivali borbu ovog dvojca, spektakl za pamćenje i možda jednu od najvećih borbi u povijesti UFC-a. Konačno će je i dočekati. 

MMA: UFC 260

Američki borac hrvatskog podrijetla posljednju borbu imao je u ožujku 2021. godine kada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi. Mnogi su mislili da je to njegov kraj, ali neuništivi Stipi s 40 godina želi pokazati da je klasa vječna.

MMA: UFC 232-Jones vs Gustafsson

Problematični Jon Jones, koji je tijekom karijere padao na doping testovima i bio česti stanar policijskih postaja, teškaški pojas osvojio je u ožujku ove godine kada je u prvoj rundi prisilio na predaju Cyrila Ganea. Pojas je ostao upražnjen nakon odlaska Ngannoua pa je Jones ispunio dugogodišnju želju. Debitirao je u teškoj kategoriji pa i taj pojas pridodao onome iz poluteške kategorije. Kontroverzni borac nju je napustio 2020. godine nakon što je treći put u nizu obranio pojas. U karijeri je izgubio samo jedan meč, 2009. godine od Matta Hamilla i to zbog ilegalnih udaraca.

Tko će pobijediti?

Daniel Cormier, borac koji je osjetio 'topove' obojice, ne daje Stipi nikakve šanse, kao ni kladionice, a i sam Jones je preporučio Miočiću da napusti posao vatrogasca i da se u potpunosti posveti pripremama za meč ako planira imati ikakve šanse. Dobio je ekspresan odgovor.

UFC 285 Jon Jones defeats Ciryl Gane - Las Vegas

- Svi pokušavaju govoriti takve stvari dok ne shvate kako u borbi stvari ne idu onako kako su zamislili. Ne znam je li on svjestan toga, ali ja sam bio vatrogasac cijelu UFC karijeru. Ali nije me zapravo briga što misli - kazao je Stipe gostujući u emisiji MMA Hour.

Zapišite datum 11. studeni. Čeka nas spektakularni meč dvojice velikana koja su već ispisala povijest ovog sporta, a sada ćemo u međusobnom srazu vidjeti tko je bolji. A mi pitamo vas, tko će pobijediti u ovom spektaklu?

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše