To je to što me zanima!

'Bože, uzeo si nam najboljeg igrača, trenera i prijatelja...'

Jedan od osnivača Futsal Dinama Mate Čuljak (42) preminuo je u četvrtak u Varaždinu nakon što se srušio na malonogometnoj utakmici. Bio je hrvatski futsal reprezentativac...
Vidi originalni članak

Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali ne možeš mi uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja. Bože, nije fer, napisao je bivši igrač Zagreba i Hajduka Antonio Franja.

Mate Čuljak (42), jedan od osnivača Futsal Dinama i bivši reprezentativac, igrao je veteranski turnir u Varaždinu. Srušio se na utakmici. Prebacili su ga u varaždinsku bolnicu, ali nisu ga uspjeli spasiti. Uzrok smrti najvjerojatnije je srčani udar.

Fantazista, pokaži im gore kak se hakla

Franja danas igra futsal u klubu koji je nastao zahvaljujući i Mati Čuljku (42), legendi zagrebačkog i hrvatskog futsala, koji je sa skupinom entuzijasta osnovao Futsal Dinamo, klub u kojem je načelo jedan član - jedan glas svetinja.

 

 

Uno Di Noi

Vratio je Čuljak svetinju navijačima osnovavši jedini Dinamo koji u potpunosti pripada njima i s kojim su se mogli poistovjetiti. Sjeo je i na klupu Futsal Dinama te već u prvoj sezoni uz rušenje brojnih rekorda na terenu i van njega, izborio prvu ligu. 

MATE ČULJAK (42) Užas: Osnivač Futsal Dinama se srušio na terenu i preminuo

- Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta. U ovim teškim trenucima Nacional želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo - piše na Facebooku Nacionala.

GALERIJA: MATE ČULJAK U DINAMU

Futsal Dinamo odigrao je nekoliko sjajnih utakmica protiv Nacionala, kao i protiv Crnice u nižem rangu. Bile su to utakmice za pamćenje, pune dvorane, navijanje...

- Uno di noi - piše na stranici MNK Crnice na Facebooku.

Nema čovjeka koji radi ozbiljno u futsalu, a da nije čuo za Matu Čuljka. 

Najveći trag ostavio je igrajući za Uspinjaču i Alumnus, bio je hrvatski reprezentativac.

Zvali su ga 'Magija', briljirao je na Svjetskom prvenstvu 2000. godine i nakon toga dobio šansu igrati u najjačoj ligi svijeta, Italiji.

Stigla je tužna vijest i do njegovih bivših suigrača i prijatelja na 'čizmi'.

Više je puta osvojio Kutiju, najstariji i najpoznatiji malonogometni turnir u Hrvatskoj. 

- Fantazista, pokaži im gore kak se hakla - dodao je Antonio Franja.

Dao bih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao'

Vijest o njegovoj smrti stigla je do igrača Cvjetnog koji su tu večer slavili, osvojili su Kutiju šibica nakon 18 godina, a među njima je bilo i nekoliko igrača Futsal Dinama. U to vrijeme Mate Čuljak spremao se u Varaždinu za veteranski turnir.

U jednom trenutku pozlilo mu je i srušio se. 

Liječnici u varaždinskog bolnici pokušali su sve...

CAPARU SEDMI NASLOV Novak kao Terry: Poskliznuo se i pao, Cvjetno do prve 'Kutije'!

Matija Đulvat, koji je s Čuljkom osnovao Futsal Dinamo, odmah je sjeo u auto i krenuo iz Zagreba za Varaždin. Matija Capar od šoka jedva je birao riječi.

Svi su bili van sebe, nitko nije mogao vjerovati da Čuljka više nema.

- Dao bi svih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao... Svi koji su ga poznavali znaju da je bio duša od čovjeka - rekao je Capar.

Od Čuljka se oprostio i bivši Dinamov igrač Robert Murić, koji danas igra u Bragi, a igrao je s Čuljkom mali nogomet.

 

Klinci će igrati s crnom trakom oko ruke

Futsal Dinamo (generacija 2004./05.) sudjeluje na World Futsal Cupu u Barceloni i s maksimalnim učinkom prošao je u polufinale. Na utakmici protiv Rose Cityja (SAD) klinci Futsal Dinama istrčat će s crnim trakama oko ruke u čast Mati Čuljku. Nakon tragične vijesti o smrti legendarnog futsal igrača i jednog od osnivača Futsal Dinama, glavni trener klinaca napustio je Svjetski kup i vratio se u Zagreb pa ća klince Futsal Dinama u polufinalnoj utakmici voditi njegov pomoćnik.

- Futsal Dinamo još jednom iskazuje sućut obitelji i prijateljima prerano preminulog Mate Čuljka. Popularni Čuljo bio je jedan od osnivača kluba i njegov prvi trener, no, prije svega, napustio nas je vrhunski čovjek kojeg ćemo pamtiti po nevjerojatnoj životnoj energiji i osmjehu kojeg je širio svuda oko sebe - objavio je klub u priopćenju.

 

Podsjetimo, Mate Čuljak srušio se za vrijeme malonogometne utakmice u Varaždinu u četvrtak i nekoliko sati potom preminuo u Općoj bolnici. Liječnici su se borili za njegov život, reanimirali su ga nekoliko puta, ali na koncu je ipak preminuo, potvrdili su iz bolnice. 

Mate je osnivač Futsal Dinama i jučerašnja osvojena "Kutija šibica" bila je upravo njemu posvećena. Trebala je to biti blistava večer. Nakon 18 godina dečki iz Cvjetnog osvojili su Kutiju, ali sreću i veselje ubrzo je zamijenila tuga...

Idi na 24sata

Komentari 96

  • IvanaRošić_1 31.12.2017.

    Čuljo,počivao u miru🕯... Sućut obitelji...

  • stbbb 29.12.2017.

    Pocivao u miru Bozjem!

  • kure93 29.12.2017.

    Velike si stvari pokrenuo u teškim trenutcima. Počivao u miru!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare