Obavijesti

Sport

Komentari 61

Novak kao Terry: Poskliznuo se i pao, Cvjetno do prve 'Kutije'!

Novak kao Terry: Poskliznuo se i pao, Cvjetno do prve 'Kutije'!
14

Nakon 18 godina MNK Cvjetno Poliklinika Milojević osvojila je Kutiju Šibicu. Devet godina zaredom gubili su na sedmerce, a ove godine su slavili tako što se Tihomir Novak iz Biberona poskliznuo i pao

VIDEO

Osamnest godina škvadra iz Cvjetnog nastupa na Kutiji šibica i niti jednom je nije osvojila. Istina, bili su blizu, uvijek tu negdje, no naslov im je bio nedosanjani san. Devet godina zaredom ispadali su na sedmerce. Jednostavno, nije išlo.

Voditelj Juraj Fabijanić okupio je 1999. dečke iz kvarta i odveo ih na Kutiju. U međuvremenu je uspješno na noge postavio Futsal Dinamo, no Kutija mu je bila nedosanjani san.

- Valjda je ovo ta godina - rekao je Fabijanić uoči finala.

'Zapalile' Kutiju šibica: Pa tko je kraj njih gledao nogomet?!
'Zapalile' Kutiju šibica: Pa tko je kraj njih gledao nogomet?!

I bio je u pravu. Dvorana je opet bila odlično popunjena, više od 2.000 ljudi gledalo je ovogodišnje finale, no nažalost nije bilo golova. Barem ne u regularnom dijelu. Iako, bilo je odličnih prilika, no golmani Bilić i Škorić bili su na razini finala. A onda su na red došli sedmerci. Prvo je Matija Capar imao udarac za pobjedu, za svoju sedmu Kutiju. No promašio je.

Posljednji je pucao Tihomir Novak. No točno pred udarac poskliznuo se i pao, a lopta je otišla daleko iznad gola. Baš kao John Terry u finalu Lige prvaka 2008. protiv Manchester Uniteda.

>>> Video pogledajte OVDJE.

Bila je to utakmica dvaju starih poznanika. S jedne strane Tihomir Novak i Josip Suton, trenutačno dva najbolja malonogometaša Hrvatske. S druge strane Matija Đulvat, koji je prvu Kutiju osvojio davne 1997. godine, prije točno 20 godina. U to vrijeme Suton i Novak imali su osam, odnosno 10 godina. Bilo je to s momčadi Megaton Music. Uz njega Matija Capar, koji je osvojio šest Kutija. Ovo mu je sedma!

- Ovo je naša godina, tri utakmice smo na ovoj Kutiji pobijedili na sedmerce, a to nije mala stvar. Cijelu godinu smo trenirali, čupali, znali smo da je Biberon fenomenalan. Čekali smo šansu, zatvorili smo sve prilaze golu. Škorić je pokazao da je najbojli golman Hrvatske. Sedma Kutija? Ha, sebe nikad nisam smatrao legendom, uvijek sam dio momčadi, nikad motor. Sedam komada uz Čivraga nema nitko. Ne znam što bih rekao - govorio je bez daha Matija Capar.

O pobjedniku velikog finala seniora odlučit će sedmerci

Posted by Malonogometni turnir KUTIJA ŠIBICA on 28. prosinca 2017

Momčad Biberon Amarena Split ove je godine osvojila Torcida kup. Vlasnik i voditelj Denis Pavlović odlučio je tom trofeju dodati i Kutiju te je okupio momčad za koju kaže da nisu - plaćenici. Odnosno, da im je Kutija važnija od nagrada.

- Mogao sam dovesti još tri vrhunska igrača, ali tad ne bismo bili prava škvadra. Dečki putuju na utakmice 300 kilometara, spremni su dijeliti sobe, spavati na podu, samo da pomognu momčadi. E, tada vidite da to nisu plaćenici, nego da im je doista stalo. Ali, neka, ne odustajemo, sljedeće godine opet dolazimo - rekao je Pavlović.

Ženski turnir Alumnusu, veteranski Matanu

Treće mjesto u glavnom turniru seniora osvojili su prošlogodišnji pobjednici Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport, nakon što su u četvrtak sa 4-2 bili bolji od Big Bang Teama, nadoknadivši dva pogotka zaostatka.   

U ženskoj konkurenciji pobjednički trofej odnijele su nogometašice MNK Alumnus SC Flegar koje su u finalnom dvoboju sa 5-0 pobijedile ŽMNK MC Plus DC Grzela Fotex Sveta Nedjelja. Po dva pogotka postigle su Tomislava Matijević (10, 34) i Mateja Zver (25, 30), a jednom je mrežu pogodila Martina Krog (25).

Turnir veterna završio je trijumfom momčadi Matan Nekretnine Senjak koja je u finalu svladala Sofru sa 2-0. Vodeći pogodak postigao je Mate Dragičević (33), a za konačnih 2-0 lopta se u 35. minuti od nesretnog Stjepana Jukića odbila i prevarila njegovog suigrača, vratara Sofre Darka Horvata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao