Sport

Komentari 138

Užas: Osnivač Futsal Dinama se srušio na terenu i preminuo

Užas: Osnivač Futsal Dinama se  srušio na terenu i preminuo

Osnivač Futsal Dinama Mate Čuljak srušio se za vrijeme malonogometne utakmice u Varaždinu u četvrtak i nekoliko sati potom preminuo u Općoj bolnici. Cijeli malonogometni svijet je u šoku

Slavlje igrača Cvjetnog nakon osvojene Kutije šibica naglo je prekinula vijest - osnivač Futsal Dinama Mate Čuljak (42) preminuo je u četvrtak u Varaždinu nakon što se srušio na malonogometnoj utakmici.

Muzika u kafiću kod Doma sportova odmah je ugašena. Pjesmu su zamijenile suze. Plakali su svi, cijela momčad, stožer, prijatelji kluba. Mate je osnivač Futsal Dinama i osvojena "Kutija šibica" bila je upravo njemu posvećena. Trebala je to biti blistava večer. Nakon 18 godina dečki iz Cvjetnog osvojili su Kutiju...

Negdje u to vrijeme Mate Čuljak spremao se u Varaždinu za veteranski turnir. U jednom trenutku pozlilo mu je i srušio se. Dvorana je utihnula, a prvi su pohitali suigrači. Odmah su reagirali i liječnici i Mate je hitno prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Vijest se proširila cijelom Hrvatskom, a Matija Đulvat, koji je s Čuljkom osnovao Futsal Dinamo, odmah je sjeo u auto i krenuo iz Zagreba za Varaždin. Uostalom, on i Mate su kumovi. Djelatnici varaždinske bolnice uredno su javili da je Mate zaprimljen.

Liječnici su se borili za njegov život, reanimirali su ga nekoliko puta, ali na koncu je ipak preminuo, potvrdili su iz bolnice Regionalnom tjedniku.

Liječnici su sve pokušali ne bi li spasili ovog nogometaša, no nisu uspjeli..Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić potvrdio je da je Čuljak preminuo za Varaždinski.hr.

Matija Capar, čovjek koji je samo nekoliko sati prije stravičnog događaja osvojio svoju sedmu "Kutiju šibica", u potpunom je šoku.

- Nitko ne slavi. Jako nas je sve potresla ova vijest. Nitko ne zna što se točno dogodilo. Svi koji su ga poznavali znali su da je bio duša od čovjeka. Nikad nije niti pušio niti pio. Dvaput tjedno igrao je tenis, a dvaput nogomet, bio je pojam pravog sportaša. Strašno što se dogodilo. Dao bi svih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao... Užas - kazao je Capar za SN.

- Nije fer! Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali mi ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja Bože! Nije fer - objavio je na facebooku zagrebački nogometaš Antonio Franja. 

Najčitaniji članci