Sport

Komentari 96

'Bože, uzeo si nam najboljeg igrača, trenera i prijatelja...'

'Bože, uzeo si nam najboljeg igrača, trenera i prijatelja...'

Jedan od osnivača Futsal Dinama Mate Čuljak (42) preminuo je u četvrtak u Varaždinu nakon što se srušio na malonogometnoj utakmici. Bio je hrvatski futsal reprezentativac...

Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali ne možeš mi uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja. Bože, nije fer, napisao je bivši igrač Zagreba i Hajduka Antonio Franja.

Mate Čuljak (42), jedan od osnivača Futsal Dinama i bivši reprezentativac, igrao je veteranski turnir u Varaždinu. Srušio se na utakmici. Prebacili su ga u varaždinsku bolnicu, ali nisu ga uspjeli spasiti. Uzrok smrti najvjerojatnije je srčani udar.

Fantazista, pokaži im gore kak se hakla

Franja danas igra futsal u klubu koji je nastao zahvaljujući i Mati Čuljku (42), legendi zagrebačkog i hrvatskog futsala, koji je sa skupinom entuzijasta osnovao Futsal Dinamo, klub u kojem je načelo jedan član - jedan glas svetinja.

 

Uno Di Noi

Vratio je Čuljak svetinju navijačima osnovavši jedini Dinamo koji u potpunosti pripada njima i s kojim su se mogli poistovjetiti. Sjeo je i na klupu Futsal Dinama te već u prvoj sezoni uz rušenje brojnih rekorda na terenu i van njega, izborio prvu ligu. 

- Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta. U ovim teškim trenucima Nacional želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo - piše na Facebooku Nacionala.

GALERIJA: MATE ČULJAK U DINAMU

Futsal Dinamo odigrao je nekoliko sjajnih utakmica protiv Nacionala, kao i protiv Crnice u nižem rangu. Bile su to utakmice za pamćenje, pune dvorane, navijanje...

- Uno di noi - piše na stranici MNK Crnice na Facebooku.

Nema čovjeka koji radi ozbiljno u futsalu, a da nije čuo za Matu Čuljka. 

Najveći trag ostavio je igrajući za Uspinjaču i Alumnus, bio je hrvatski reprezentativac.

Zvali su ga 'Magija', briljirao je na Svjetskom prvenstvu 2000. godine i nakon toga dobio šansu igrati u najjačoj ligi svijeta, Italiji.

Stigla je tužna vijest i do njegovih bivših suigrača i prijatelja na 'čizmi'.

Više je puta osvojio Kutiju, najstariji i najpoznatiji malonogometni turnir u Hrvatskoj. 

- Fantazista, pokaži im gore kak se hakla - dodao je Antonio Franja.

Dao bih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao'

Vijest o njegovoj smrti stigla je do igrača Cvjetnog koji su tu večer slavili, osvojili su Kutiju šibica nakon 18 godina, a među njima je bilo i nekoliko igrača Futsal Dinama. U to vrijeme Mate Čuljak spremao se u Varaždinu za veteranski turnir.

U jednom trenutku pozlilo mu je i srušio se. 

Liječnici u varaždinskog bolnici pokušali su sve...

Matija Đulvat, koji je s Čuljkom osnovao Futsal Dinamo, odmah je sjeo u auto i krenuo iz Zagreba za Varaždin. Matija Capar od šoka jedva je birao riječi.

Svi su bili van sebe, nitko nije mogao vjerovati da Čuljka više nema.

- Dao bi svih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao... Svi koji su ga poznavali znaju da je bio duša od čovjeka - rekao je Capar.

Od Čuljka se oprostio i bivši Dinamov igrač Robert Murić, koji danas igra u Bragi, a igrao je s Čuljkom mali nogomet.

Klinci će igrati s crnom trakom oko ruke

Futsal Dinamo (generacija 2004./05.) sudjeluje na World Futsal Cupu u Barceloni i s maksimalnim učinkom prošao je u polufinale. Na utakmici protiv Rose Cityja (SAD) klinci Futsal Dinama istrčat će s crnim trakama oko ruke u čast Mati Čuljku. Nakon tragične vijesti o smrti legendarnog futsal igrača i jednog od osnivača Futsal Dinama, glavni trener klinaca napustio je Svjetski kup i vratio se u Zagreb pa ća klince Futsal Dinama u polufinalnoj utakmici voditi njegov pomoćnik.

- Futsal Dinamo još jednom iskazuje sućut obitelji i prijateljima prerano preminulog Mate Čuljka. Popularni Čuljo bio je jedan od osnivača kluba i njegov prvi trener, no, prije svega, napustio nas je vrhunski čovjek kojeg ćemo pamtiti po nevjerojatnoj životnoj energiji i osmjehu kojeg je širio svuda oko sebe - objavio je klub u priopćenju.

 

Podsjetimo, Mate Čuljak srušio se za vrijeme malonogometne utakmice u Varaždinu u četvrtak i nekoliko sati potom preminuo u Općoj bolnici. Liječnici su se borili za njegov život, reanimirali su ga nekoliko puta, ali na koncu je ipak preminuo, potvrdili su iz bolnice. 

Mate je osnivač Futsal Dinama i jučerašnja osvojena "Kutija šibica" bila je upravo njemu posvećena. Trebala je to biti blistava večer. Nakon 18 godina dečki iz Cvjetnog osvojili su Kutiju, ali sreću i veselje ubrzo je zamijenila tuga...

Najčitaniji članci