Obavijesti

Sport

Komentari 96

'Bože, uzeo si nam najboljeg igrača, trenera i prijatelja...'

'Bože, uzeo si nam najboljeg igrača, trenera i prijatelja...'
8

Jedan od osnivača Futsal Dinama Mate Čuljak (42) preminuo je u četvrtak u Varaždinu nakon što se srušio na malonogometnoj utakmici. Bio je hrvatski futsal reprezentativac...

VIDEO

Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali ne možeš mi uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja. Bože, nije fer, napisao je bivši igrač Zagreba i Hajduka Antonio Franja.

Mate Čuljak (42), jedan od osnivača Futsal Dinama i bivši reprezentativac, igrao je veteranski turnir u Varaždinu. Srušio se na utakmici. Prebacili su ga u varaždinsku bolnicu, ali nisu ga uspjeli spasiti. Uzrok smrti najvjerojatnije je srčani udar.

Nije fer!!! Znam da imas sigurno neki turnir gore ali mi ne mozes uzet najboljeg igrača, trenera i prijatelja Boze! Nije fer...!

Posted by Antonio Franja on 28. prosinca 2017

Fantazista, pokaži im gore kak se hakla

Franja danas igra futsal u klubu koji je nastao zahvaljujući i Mati Čuljku (42), legendi zagrebačkog i hrvatskog futsala, koji je sa skupinom entuzijasta osnovao Futsal Dinamo, klub u kojem je načelo jedan član - jedan glas svetinja.

 

 

Uno Di Noi

Vratio je Čuljak svetinju navijačima osnovavši jedini Dinamo koji u potpunosti pripada njima i s kojim su se mogli poistovjetiti. Sjeo je i na klupu Futsal Dinama te već u prvoj sezoni uz rušenje brojnih rekorda na terenu i van njega, izborio prvu ligu. 

Užas: Osnivač Futsal Dinama se srušio na terenu i preminuo
Užas: Osnivač Futsal Dinama se  srušio na terenu i preminuo

- Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta. U ovim teškim trenucima Nacional želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo - piše na Facebooku Nacionala.

GALERIJA: MATE ČULJAK U DINAMU

8
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

Futsal Dinamo odigrao je nekoliko sjajnih utakmica protiv Nacionala, kao i protiv Crnice u nižem rangu. Bile su to utakmice za pamćenje, pune dvorane, navijanje...

- Uno di noi - piše na stranici MNK Crnice na Facebooku.

UNO DI NOI R.I.P. MATE ČULJAK

Posted by Futsal klub Crnica on 28. prosinca 2017

Nema čovjeka koji radi ozbiljno u futsalu, a da nije čuo za Matu Čuljka. 

Najveći trag ostavio je igrajući za Uspinjaču i Alumnus, bio je hrvatski reprezentativac.

Zvali su ga 'Magija', briljirao je na Svjetskom prvenstvu 2000. godine i nakon toga dobio šansu igrati u najjačoj ligi svijeta, Italiji.

Stigla je tužna vijest i do njegovih bivših suigrača i prijatelja na 'čizmi'.

Više je puta osvojio Kutiju, najstariji i najpoznatiji malonogometni turnir u Hrvatskoj. 

- Fantazista, pokaži im gore kak se hakla - dodao je Antonio Franja.

Fantazista pokaži im gore kak se hakla...❤️

Posted by Antonio Franja on 28. prosinca 2017

Dao bih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao'

Vijest o njegovoj smrti stigla je do igrača Cvjetnog koji su tu večer slavili, osvojili su Kutiju šibica nakon 18 godina, a među njima je bilo i nekoliko igrača Futsal Dinama. U to vrijeme Mate Čuljak spremao se u Varaždinu za veteranski turnir.

U jednom trenutku pozlilo mu je i srušio se. 

Liječnici u varaždinskog bolnici pokušali su sve...

Novak kao Terry: Poskliznuo se i pao, Cvjetno do prve 'Kutije'!
Novak kao Terry: Poskliznuo se i pao, Cvjetno do prve 'Kutije'!

Matija Đulvat, koji je s Čuljkom osnovao Futsal Dinamo, odmah je sjeo u auto i krenuo iz Zagreba za Varaždin. Matija Capar od šoka jedva je birao riječi.

Svi su bili van sebe, nitko nije mogao vjerovati da Čuljka više nema.

- Dao bi svih svojih sedam 'Kutija' samo da se izvukao... Svi koji su ga poznavali znaju da je bio duša od čovjeka - rekao je Capar.

Od Čuljka se oprostio i bivši Dinamov igrač Robert Murić, koji danas igra u Bragi, a igrao je s Čuljkom mali nogomet.

 

Klinci će igrati s crnom trakom oko ruke

Futsal Dinamo (generacija 2004./05.) sudjeluje na World Futsal Cupu u Barceloni i s maksimalnim učinkom prošao je u polufinale. Na utakmici protiv Rose Cityja (SAD) klinci Futsal Dinama istrčat će s crnim trakama oko ruke u čast Mati Čuljku. Nakon tragične vijesti o smrti legendarnog futsal igrača i jednog od osnivača Futsal Dinama, glavni trener klinaca napustio je Svjetski kup i vratio se u Zagreb pa ća klince Futsal Dinama u polufinalnoj utakmici voditi njegov pomoćnik.

- Futsal Dinamo još jednom iskazuje sućut obitelji i prijateljima prerano preminulog Mate Čuljka. Popularni Čuljo bio je jedan od osnivača kluba i njegov prvi trener, no, prije svega, napustio nas je vrhunski čovjek kojeg ćemo pamtiti po nevjerojatnoj životnoj energiji i osmjehu kojeg je širio svuda oko sebe - objavio je klub u priopćenju.

U 42. godini života tragično je preminuo bivši malonogometni reprezentativac Mate Čuljak. Hrvatski nogometni savez njegovoj obitelji izražava duboku sućut zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Posted by Hrvatski nogometni savez on 29. prosinca 2017

R.i.p mate 😪

Posted by Robert Murić on 28. prosinca 2017

Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta - Mate Č...

Posted by Nacional Zagreb FC on 28. prosinca 2017

Tragične vijesti stigle su iz Varaždina gdje se osnivač Futsal Dinama, Mate Čuljak srušio za vrijeme malonogometne...

Posted by 1. i 2. HNL on 28. prosinca 2017

 

Podsjetimo, Mate Čuljak srušio se za vrijeme malonogometne utakmice u Varaždinu u četvrtak i nekoliko sati potom preminuo u Općoj bolnici. Liječnici su se borili za njegov život, reanimirali su ga nekoliko puta, ali na koncu je ipak preminuo, potvrdili su iz bolnice. 

Mate je osnivač Futsal Dinama i jučerašnja osvojena "Kutija šibica" bila je upravo njemu posvećena. Trebala je to biti blistava večer. Nakon 18 godina dečki iz Cvjetnog osvojili su Kutiju, ali sreću i veselje ubrzo je zamijenila tuga...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera