To je to što me zanima!

Čilić: Sad sam ozlijedio drugo, 'zdravo' koljeno. Karlović? Bit će sigurno vrhunski trener

Vjerujem da ću biti spreman za zemljanu sezonu odnosno Monte Carlo, a frustrira me ova situacija, rekao je Marin Čilić i otkrio: "Ove godine nećemo organizirati "Gem Set Hrvatska"
Vidi originalni članak

Prije godinu dana na istom je mjestu, dodjeljujući stipendije mladim sportašima i glazbenicima, bio sa štakom. Štake se Marin Čilić ubrzo i riješio, ali ne i postoperativnog problema s koljenom. Štoviše, sada su problemi u množini!

ŠESTA GENERACIJA Čilić dodijelio 25 stipendija sportašima i glazbenicima

- U Južnoj Americi ozlijedio sam drugo, "zdravo" koljeno. Javila se blaga upala na kosti, vjerojatno zbog kompenzacije tijekom cijelog procesa povratka i igranja i tijelo je reagiralo. Srećom, nije previše ozbiljno, samo što je dosadno i ne mogu trenirati. Vjerujem da ću biti spreman za zemljanu sezonu odnosno Monte Carlo - uvodno nam je Marin otkrio trenutačnu situaciju.

U prošloj je sezoni nakon operacije odigrao samo jedan meč u Umagu, ove sezone četiri natjecateljska uz četiri poraza. Koliko vas frustriraju učestale stanke i koraci unazad?

- Frustrirajuće je jako. Vjerovao sam prošle godine nakon operacije da je to to. Ispostavilo se da nije bila dovoljna. Imam postojeći problem s hrskavicom koji se mogao i tada riješiti i slijedom sitnica je problem i dalje kontinuiran. Prošle sezone planirao sam povratak za Roland Garros pa Wimbledon pa sam pokušao u Umagu i sve se razdužilo. Imao sam dobar osjećaj na početku sezone, rekao bih da je bilo i solidno. Međutim, opet su se pojavile "grbe" na putu, dosta sam udaraca već dobio i nadam se da je ono najteže iza mene.

SMJENA Majoli nakon 12 godina više nije izbornica Hrvatske! Klupu sada preuzima brat bivšeg 'vatrenog' OSVAJAČ 2017. GODINE Prva velika zvijezda: Peti tenisač svijeta dolazi u Umag

Napravili ste zaokret i odlučili se za Južnu Ameriku?

- Htio sam igrati u Dohi i Dubaiju, no nisu mi mogli garantirati pozivnicu, stoga sam odlučio probati na zemlji kako bih sačuvao kredite zaštićenog renkinga. Zasad sam potrošio dva od devet, u Hong Kongu i Australiji i čuvat ću ih za turnire iz Masters serije. Nije mi ni jednostavno planirati raspored zbog trenutačne situacije. 

U rasporedu su i Olimpijske igre?

- U paru s Ivanom Dodigom sigurno, a za singl ćemo vidjeti kakva će biti situacija. Natiskali su ovu sezonu, čini mi se da joj neće biti kraja.

Došao je, pak, nedavno i kraj plasmanima Hrvatske na završne turnire Davis Cupa, pa ćemo u rujnu protiv Litve igrati za ostanak. Čilić je zaigrao protiv Belgije, čekajući zeleno svjetlo za nastup do kraja, ali izgubio od Zizoua Bergsa.

- Da smo dobili parove, vjerujem da bismo prošli Belgiju. Šteta što se tako posložila situacija i s ozljedama i formom zbog kojih nismo bili kompletni, bez Borne, Goje, Prižmića. Dobili smo, uz Goju, sada i Prižmića i Ajdukovića i to je velika perspektiva. Vjerujem da ćemo 99,9 posto dobiti Litvu i ostati u Svjetskoj skupini.

U međuvremenu, s Floride se oglasio Ivo Karlović objavivši i službeno kraj karijere. Pritom je Div sa Šalate najavio je da će ubrzo među trenere. 

- Karlo i ja imali smo zajedničkog kondicijskog trenera, pa smo često bili zajedno. Znam da je on prelomio i puno ranije. Vidim ga kao super trenera jer ima u sebi posebne stvari, prošao je težak put i zna što su odricanja. Posjeduje fantastične ideje i zamisli, ponajviše kod servisa i voleja.

Kako teku zamisli za novo izdanje vašeg humanitarnog turnira Gem Set Hrvatska?

- Ostavili smo ih za sljedeću godinu. Ove su Olimpijske igre, nogometaši imaju Europsko prvenstvo ranije i to je ipak previše da bismo se svi okupili. Iščekujemo dogodine jubilarno četvrto izdanje, ha, ha - na kraju će pozitivni Čilić.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kp 12.03.2024.

    Idi u mirovinu majke ti.

  • Mr. Pickles 12.03.2024.

    Odlična karijera (neki će reći da je i više mogao napraviti), no smatram da bi Marin trebao planirati odlazak za 2025, nema više smisla se nadati u velik rezultat na GS ili povratak u top 10. Znači Marine idealno za oproštaj Umag 2025 ili US Open (mjesto najvećeg uspjeha)

  • TCB 12.03.2024.

    Mirovina Zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare