Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prva velika zvijezda: Peti tenisač svijeta dolazi u Umag

Prva velika zvijezda: Peti tenisač svijeta dolazi u Umag
3

Budući da se finale Umaga igra na dan kada počinje i olimpijski turnir u Parizu, nije jednostavno osigurati igrače takve kvalitete. Štoviše, u Tokiju je osvojio zlato

VIDEO

Iako su do početka ostala četiri i pol mjeseci, organizatori jedinog hrvatskog ATP turnira u Umagu potvrdili su dolazak vjerojatno najveće zvijezde 34. izdanja. Sedam godina nakon što je u Istri kao tinejdžer osvojio prvi ATP turnir, u teniskom kompleksu Stella Maris opet će zaigrati Andrej Rubljev (26), peti tenisač svijeta.

- Andrej je jedan od najpopularnijih tenisača na Touru. Teško je jedino reći vole li ga više navijači ili kolege iz teniskog svijeta, ali ono zbog čega je osvojio simpatije diljem svijeta, jesu definitivno njegova karizma i temperament. Umaška se publika uvjerila u njegove igračke mogućnosti još davne 2015. kada je nastupio s pozivnicom za glavni turnir, a naslovom 2017. započeo je njegov put ka samom vrhu kojem već godinama pripada - rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Ruski tenisa? Andrej Rubljev pobijedio je Lorenzija te osvojio ATP turnir u Umagu

Budući da se finale Umaga igra na dan kada počinje i olimpijski turnir u Parizu, nije jednostavno osigurati igrače takve kvalitete. Štoviše, Rubljev je u Tokiju osvojio zlato. A nakon Umaga, koji je osvojio kao sretni gubitnik, osvojio je još 14 titula, a trenutno peto mjesto ujedno mu je i najbolji plasman karijere.

- Danas, kada imamo Rubljova kao Top 5 igrača svijeta ponovno u Umagu, dobivamo još jednu potvrdu važnosti prepoznavanja mladih zvijezda u nastajanju. Tim smo receptom u Umag, osim Andreje, u posljednjem desetljeću doveli i primjerice AlcarazaSinnera ili Auger-Aliassimea i od te formule zasigurno nećemo odustati. Plava Laguna prošle je godine predstavila svoj brend Plava Laguna Sport, čime se pozicioniramo kao turistička kuća, no i organizator najvećih sportskih događanja u Hrvatskoj - istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Umag: Plava laguna Croatia Open Umag, četvrtfinale, Andrey Rublev - Robin Hasse

Inače, ovogodišnje izdanje Umaga doživjet će promjene u rasporedu upravo zbog Olimpijskih igara, pa će se prvi mečevi glavnog turnira igrati u nedjelju 21. srpnja, a finale je na rasporedu u subotu 27. srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju