Obavijesti

Sport

Komentari 11

Čilić: Sad sam ozlijedio drugo, 'zdravo' koljeno. Karlović? Bit će sigurno vrhunski trener

Čilić: Sad sam ozlijedio drugo, 'zdravo' koljeno. Karlović? Bit će sigurno vrhunski trener
4

Vjerujem da ću biti spreman za zemljanu sezonu odnosno Monte Carlo, a frustrira me ova situacija, rekao je Marin Čilić i otkrio: "Ove godine nećemo organizirati "Gem Set Hrvatska"

VIDEO

Prije godinu dana na istom je mjestu, dodjeljujući stipendije mladim sportašima i glazbenicima, bio sa štakom. Štake se Marin Čilić ubrzo i riješio, ali ne i postoperativnog problema s koljenom. Štoviše, sada su problemi u množini!

Čilić dodijelio 25 stipendija sportašima i glazbenicima
Čilić dodijelio 25 stipendija sportašima i glazbenicima

- U Južnoj Americi ozlijedio sam drugo, "zdravo" koljeno. Javila se blaga upala na kosti, vjerojatno zbog kompenzacije tijekom cijelog procesa povratka i igranja i tijelo je reagiralo. Srećom, nije previše ozbiljno, samo što je dosadno i ne mogu trenirati. Vjerujem da ću biti spreman za zemljanu sezonu odnosno Monte Carlo - uvodno nam je Marin otkrio trenutačnu situaciju.

Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs

U prošloj je sezoni nakon operacije odigrao samo jedan meč u Umagu, ove sezone četiri natjecateljska uz četiri poraza. Koliko vas frustriraju učestale stanke i koraci unazad?

- Frustrirajuće je jako. Vjerovao sam prošle godine nakon operacije da je to to. Ispostavilo se da nije bila dovoljna. Imam postojeći problem s hrskavicom koji se mogao i tada riješiti i slijedom sitnica je problem i dalje kontinuiran. Prošle sezone planirao sam povratak za Roland Garros pa Wimbledon pa sam pokušao u Umagu i sve se razdužilo. Imao sam dobar osjećaj na početku sezone, rekao bih da je bilo i solidno. Međutim, opet su se pojavile "grbe" na putu, dosta sam udaraca već dobio i nadam se da je ono najteže iza mene.

Majoli nakon 12 godina više nije izbornica Hrvatske! Klupu sada preuzima brat bivšeg 'vatrenog'
Majoli nakon 12 godina više nije izbornica Hrvatske! Klupu sada preuzima brat bivšeg 'vatrenog'
Prva velika zvijezda: Peti tenisač svijeta dolazi u Umag
Prva velika zvijezda: Peti tenisač svijeta dolazi u Umag

Napravili ste zaokret i odlučili se za Južnu Ameriku?

- Htio sam igrati u Dohi i Dubaiju, no nisu mi mogli garantirati pozivnicu, stoga sam odlučio probati na zemlji kako bih sačuvao kredite zaštićenog renkinga. Zasad sam potrošio dva od devet, u Hong Kongu i Australiji i čuvat ću ih za turnire iz Masters serije. Nije mi ni jednostavno planirati raspored zbog trenutačne situacije. 

U rasporedu su i Olimpijske igre?

- U paru s Ivanom Dodigom sigurno, a za singl ćemo vidjeti kakva će biti situacija. Natiskali su ovu sezonu, čini mi se da joj neće biti kraja.

Varaždin: Davis Cup, meč Marin Čilić - Zizou Bergs

Došao je, pak, nedavno i kraj plasmanima Hrvatske na završne turnire Davis Cupa, pa ćemo u rujnu protiv Litve igrati za ostanak. Čilić je zaigrao protiv Belgije, čekajući zeleno svjetlo za nastup do kraja, ali izgubio od Zizoua Bergsa.

- Da smo dobili parove, vjerujem da bismo prošli Belgiju. Šteta što se tako posložila situacija i s ozljedama i formom zbog kojih nismo bili kompletni, bez Borne, Goje, Prižmića. Dobili smo, uz Goju, sada i Prižmića i Ajdukovića i to je velika perspektiva. Vjerujem da ćemo 99,9 posto dobiti Litvu i ostati u Svjetskoj skupini.

Varaždin: Konferencija za novinare hrvatske teniske reprezentacije

U međuvremenu, s Floride se oglasio Ivo Karlović objavivši i službeno kraj karijere. Pritom je Div sa Šalate najavio je da će ubrzo među trenere. 

- Karlo i ja imali smo zajedničkog kondicijskog trenera, pa smo često bili zajedno. Znam da je on prelomio i puno ranije. Vidim ga kao super trenera jer ima u sebi posebne stvari, prošao je težak put i zna što su odricanja. Posjeduje fantastične ideje i zamisli, ponajviše kod servisa i voleja.

Zadar: Najveće hrvatske sportske zvijezde zaigrale tenis na humanitarnom spektaklu Gem Set Hrvatska

Kako teku zamisli za novo izdanje vašeg humanitarnog turnira Gem Set Hrvatska?

- Ostavili smo ih za sljedeću godinu. Ove su Olimpijske igre, nogometaši imaju Europsko prvenstvo ranije i to je ipak previše da bismo se svi okupili. Iščekujemo dogodine jubilarno četvrto izdanje, ha, ha - na kraju će pozitivni Čilić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika