To je to što me zanima!

Đoković osvojio Wimbledon i izjednačio se s vječnim rivalima!

SPEKTAKL U FINALU Prvom reketu svijeta ovo je bila šesta titula u Wimbledonu, a njom se izjednačio Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju Grand Slam naslova
Vidi originalni članak

Novak Đoković srušio je Matea Berrettinija s 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3 u finalu Wimbledona i osvojio svoj šesti naslov na najprestižnijem teniskom turniru. Prvi reket svijeta se osvajanjem 20. Grand Slama izjednačio s najvećim rivalima Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom u toj kategoriji.

POGLEDAJTE VIDEO: Mural Đokoviću

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije to bila najuvjerljivija predstava prvog reketa svijeta. Berrettini je odigrao još jedan fenomenalan meč, možda i najbolji u karijeri, ali ni to nije bilo dovoljno protiv jednog od najvećih tenisača svih vremena. 

POMEO SHAPOVALOVA Đoković u finalu Wimbledona! Nije igrao najbolje, a slavio 3-0

Berrettini je već na prvom servisu Đokovića došao do break lopte, no Đoković je taj koji je prvi oduzeo servis protivnika. Imao je prvi reket svijeta i set loptu na Berrettinijevom servisu za ostanak u set, no nije uspio, a kasnije mu je fenomenalni Berrettini oduzeo servis i uzeo set u uzbudljivom tie breaku.

Loša završnica prvog seta kao da je naljutila Đokovića koji je vrlo brzo odletio na 4-0, no Berrettini vraća jedan break i unosi dozu napetosti, ali Nole svejedno uzima set i izjednačava na 1-1 u setovima.

U trećem setu talijanski tenisač imao je više šansi za break (2-1), ali ih je propustio, dok je Nole svoju jedinu iskoristio i poveo s 2-1 u setovima.

TALIJANI PIŠU POVIJEST Đoković Talijanima: Ha, nadam se da ćete pobijediti samo u onom nogometnom finalu...

Četvrti set, pokazalo se odlučujući, obojica tenisača igrala su odlično na svojem servisu te nisu dopuštali šanse za break, sve do 3-3, kada je Novak fenomenalnim reternima došao do break lopte, da bi je Berrettini potvrdio dvostrukom greškom, a prvi reket svijeta kasnije nije pružio baš nikakve šanse ipak nedoraslom Talijanu.

Berrettiniju, prvom talijanskom finalistu Wimbledona, je ovo bio premijerni nastup u finalu nekog Grand Slam turnira, no, na njegovu žalost, na prvu titulu ipak će se morati strpjeti.

Meč, je inače, sudila Hrvatica Marija Čičak koja je ujedno i prva ženska sutkinja u finalu Wimbledona u muškoj konkurenciji.

Idi na 24sata

Komentari 313

  • jozicalen9 12.07.2021.

    Novak Đoković je po roditeljima pola Srbin pola Hrvat, isto kao i Luka Modrić, i zašto su veliki rvatine protiv Novaka a vole Luku?

  • jozicalen9 12.07.2021.

    Nadam se da će već ove godine prestići i Federera i Nadala po osvojenim grand slamovima , a da ga nitko u skoroj i daljnjoj budučnosti neće stići, bravo Novaće !

  • 11.07.2021.

    Bravo brate!!! :)))) @Youtube. :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare