To je to što me zanima!

Umjesto Čilića, protiv Kanade će zaigrati 181. tenisač svijeta

Promjena deset vremenskih zona u kratkom vremenu, uz podlogu, ipak je utjecala na Marina Čilića. Kako sada stvari stoje, propustit će ogled, ali vjerujemo kako će biti spreman za subotu i(li) nedjelju
Vidi originalni članak

Treći tenisač svijeta Marin Čilić vrlo vjerojatno neće zaigrati za Hrvatsku prvog dana natjecanja (petak) u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa protiv Kanade u Osijeku. Finalist Australian Opena tako je odlučio u dogovoru s izbornikom reprezentacije Željkom Krajanom.

Takav je epilog Marin dao naslutiti odmah po povratku u Hrvatsku u utorak, nepuna dva dana nakon što je na drugom kraju svijeta igrao finale Grand Slama protiv Rogera Federera u pet setova na drugačijoj podlozi.

IPAK RAČUNA NA NJEGA Krajan: Čilić nije na 100 posto, bilo bi preriskantno da zaigra...

- Australian Open bio je iscrpljujuć turnir, a nakon toga uslijedio je i dalek put u kojem sam promijenio deset vremenskih zona. Zemlja je zahtjevnija podloga, poeni su duži i fizički je zahtjevnije - kazao je Marin po dolasku u Osijek u srijedu.

Umjesto Čilića, u sastav je upao Viktor Galović, 181. igrač svijeta koji je lani napravio pravi boom popevši se za više od 300 pozicija sjajnim rezultatima na challengerima. Poziciju prvog igrača preuzeo je Borna Ćorić. Ipak, Krajan još uvijek ima mogućnost ubaciti Marina bude li se osjećao spreman.

No iznenađenje je stiglo i s kanadske strane. Znalo se od ranije kako neće biti ozlijeđenog Miloša Raonića, a izbornik Frank Dančević nije nominirao Vaseka Pospisila (85. na svijetu), nego Petera Polanskog, 141. igrača svijeta.

FOTO/VIDEO: VRATIO SE MARIN Treći igrač svijeta u Hrvatskoj: 'Volio bih da je Mate s nama...'

Ždrijebom u Gradskom vrtu odlučeno je kako će u petak od 14 sati na zemljani teren prvo izaći naš prvi igrač Ćorić protiv njihova drugoplasiranog Polanskog, a potom će igrati Galović protiv Denisa Shapovalova, prvopostavljenog Kanađanina (48. na ljestvici).

Ivan Dodig i Franko Škugor zasad su nominirani za subotnji meč parova protiv 45-godišnjeg Daniela Nestora i Pospisila, a nedjelja će, kako sada stvari stoje, donijeti obrnute okršaje u singlu, Ćorić-Shapovalov i Galović-Polanski. Ipak, vjerojatno će Marin uskočiti u neki od mečeva.

ŽELJKO KRAJAN: 'Čilić, Dodig... Svi se prilagode, samo Mati Paviću nešto smeta'

Hrvatska - Kanada (Davisov kup, Svjetska skupina, 1. kolo)

  • Borna Ćorić (47.) - Peter Polansky (141.) - petak, 14 sati
  • Viktor Galović (181.) - Denis Shapovalov (48.) - petak, nakon prvog meča
  • Ivan Dodig/Franko Škugor - Daniel Nestor/Vasek Pospisil - subota, 14 sati
  • Borna Ćorić (47.) - Denis Shapovalov (48.) - nedjelja, 14 sati
  • Viktor Galović (181.) - Peter Polansky (141.) - nedjelja, nakon prvog meča

* - moguće promjene u nominacijama igrača

Idi na 24sata

Komentari 43

  • IvanRot 01.02.2018.

    Ovaj Dančević isti Dejan Lovren

  • nestimene 01.02.2018.

    Ako ništa drugo ovaj put se barem pojavio.

  • Zdravko i Gospa iz Međugorja 01.02.2018.

    o pa hrt prenosi davis cup, jedinu stvar koju osim skijanja prenosi.. a danas mi lik doša na vrata jer ne plaćan pristojbu ahahahah, i oće mi uć u kuću da vidi ima li antene i svega.. kkav klaun hahahaha, drugi put dodi sa sudskim nalogom majstore pa mozda udes

Komentiraj...
Vidi sve komentare