Obavijesti

Sport

Komentari 14

Krajan: Čilić nije na 100 posto, bilo bi preriskantno da zaigra...

Krajan: Čilić nije na 100 posto, bilo bi preriskantno da zaigra...
1

U slučaju bilo kakve ozljede sutra, da se meč oduži ili da dođe do petog seta, bilo bi previše iscrpljujuće u ovoj situaciji u kojoj je trenutačno. Tako bismo ga možda i izgubili za ostatak vikenda, kaže Krajan

VIDEO

Što je odlučilo da Čilić nije u postavi? Samo ta činjenica da nije 100 posto spreman. Nema nikakvih problema, nema ozljeda, nije ni toliko umoran, ali nije na 100 posto i bilo bi preriskantno postaviti ga za sutra, on to zna, izjavio je Željko Krajan.

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije, u dogovoru s trećim reketom svijeta, odlučio je izostaviti Marina Čilića iz okršaja protiv Kanade u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa u Osijeku - barem zasad. Marin je, naime, tek u utorak stigao iz Australije, gdje je igrao iscrpljujuća dva tjedna Grand Slama gdje je došao do finala.

- U slučaju bilo kakve ozljede sutra, da se meč oduži ili da dođe do petog seta, bilo bi previše iscrpljujuće u ovoj situaciji u kojoj je trenutačno. Tako bismo ga možda i izgubili za ostatak vikenda, a ovako moramo računati da ga možemo koristiti sljedeće dane možda - dodao je Krajan.

Umjesto Čilića, protiv Kanade će zaigrati 181. tenisač svijeta
Umjesto Čilića, protiv Kanade će zaigrati 181. tenisač svijeta

Meč će u petak u 14 sati otvoriti Borna Ćorić, naš prvopostavljeni reket, protiv kanadskoga drugog, Petera Polanskog.

- Mislim da on nije lagan protivnik, definitivno. Izgubio sam jednom protiv njega protiv četiri godine na challengeru u Americi i otad nismo igrali. Moram se malo informirati, ne znam puno o njemu, bilo bi dobro kada bih danas mogao pogledati neki njegov meč. Za sebe mogu reći da sam se stvarno super pripremio, zadnjih pet-šest dana stvarno smo odlično trenirali. Napokon sam zdrav, tako da se nadam najboljem - rekao je Borna.

Ćorić (47. na ljestvici) nedvojbeni je favorit protiv Polanskog, koji je gotovo 100 mjesta slabije plasiran (141.).

- Sigurno je opterećenje, ali već sam rekao nekoliko puta da je tenis takav sport. Uvijek imaš neki pritisak, igrao za sebe ili sada (za reprezentaciju, op.a.). Pritisak je na meni sigurno, to je normalno, ali već sam se dosad morao naučiti nositi s njim i nadam se da će tako biti i sutra - dodao je Borna.

Treći igrač svijeta u Hrvatskoj: 'Volio bih da je Mate s nama...'
Treći igrač svijeta u Hrvatskoj: 'Volio bih da je Mate s nama...'

Nakon njega, na teren će izaći Viktor Galović, 181. igrač svijeta, koji je debitirao lani u razigravanju za Svjetsku skupinu u Kolumbiji - i dobio meč. Istina, tada smo već bili osigurali pobjedu, ovaj put zaigrat će "živi" meč...

- U Bogoti sam probio led i isprobao kako je igrati za državu. Ovo je ipak drugačiji meč, to je važan bod, tako da će biti totalno drugačije... Osjećam se jako dobro, nisam očekivao da ću igrati ovako dobro na zemlji u dvorani, pogotovo prvi dan po dolasku ovamo. Sve je ispalo super, tako da sam uvjeren da bismo mogli dobiti meč - kazao je Galović.

Za protivnika će Viktor imati nadolazeću zvijezdu svjetskog tenisa, 18-godišnjeg Denisa Shapovalova (48. na ljestvici).

- Kako ga ugroziti? Sigurno servisom, to bi mi puno pomoglo. Možda će on imati tremu prva dva-tri gema. To je normalno i to se događa svakom na prvom meču u Davisovu kupu. I na njegov backhend, sa servisom početi odmah dobro, već je to velik plus za cijeli meč.

Imat će Galović iza sebe oko 3500 bučnih navijača u dvorani Gradski vrt.

- To je jako velik vjetar u leđa. Borna će igrati prvi meč, tako da ću vidjeti kakva je atmosfera i što očekivati. To će mi isto još više pomoći - zaključio je 27-godišnji Galović, koji je do 2014. nastupao za Italiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju
Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!