To je to što me zanima!

Lacković: 'Ima još posla ispred nas, sjetite se Poljske 2016.'

Lacković smatra i kako je puno faktora doprinijelo ovakvom porazu. Nedostaje nam Cindrić, Karačić je riskirao zdravlje i iz povrede se vratio direktno na teren, Duvnjak ne može uvijek vući, objašnjava Lac
Vidi originalni članak

Do prije koju godinu sam bio dio svega toga. I zato znam da sada nije lako. Znam kako im je, i da su razočarani i da je sada tisuću upitnika iznad glave, ali moramo ići dalje, napisao je bivši reprezentativac Blaženko Lacković u svojoj kolumni za službene stranice Saveza.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon debakla

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je u tragičnom porazu 23-19 od Argentine zakomplicirala sebi situaciju za prolazak dalje, no Lacković smatra kako sad ne smijemo potonuti. Smatra i kako je puno faktora doprinijelo ovakvom porazu:

KAKO SU IGRALI Možda bi nam danas pomogla tek dva Pešića i dva Čupića...

- Nedostaje nam CindrićKaračić je riskirao zdravlje i iz povrede se vratio direktno na teren, Duvnjak ne može uvijek vući (pogotovo nakon korone), Stepančić nije tamo, Pavlović također…. Što ne umanjuje poraz od Argentine, ali tek da se zna - napisao je Lacković.

Kao ni njegovi kolege, ni on baš ne podržava igru 7 na 6:

PETAR METLIČIĆ: 'Ovo je najveća Linova greška u karijeri, promašio je trenutak'

- Rukomet se jako promijenio. Nijedna ekipa neće ti lako dati loptu pa da je uništiš kontrama. Nisu baš tako naivni. Disciplina je u napadu sve veća, tehnički su svi jako napredovali. Prijenos lopte je brz, a nakon toga je vraćanje u obranu još brže i ključno! I to su svi razumjeli i što je još važnije sposobni su taktički  primijeniti. Zbog toga je naša igra u napadu postala bitnija jer traži se jedan nivo više. Pa i igra 7:6 može biti dobra ako se igra u određenim situacijama, ali ja je ne bih igrao u momentima kad je ekipa nesigurna.

ANKETA Tko bi trebao naslijediti Linu Červara? Goluža glavni favorit

Za kraj, optimistično je zaključio:

- Emocije su velike i to se vidjelo nakon utakmice. Uvijek je bolje pričekati, prespavati noć. Naravno da smo razočarani, želimo trgnuti ekipu, zaštititi ekipu ili sve drugo što volimo kod Hrvatske … Ali imamo još utakmica ispred nas. Koncentrirajmo se radije na to. A i sve velike stvari koje je hrvatski rukomet napravio neće ispariti zbog ovoga!  Neće i ne bi smjele! Sagledali smo poraz, prihvatili kritiku, malo analizirali i sad se treba primiti posla kao i dosad. Imamo malo vremena za pripremu utakmice s Danskom. Dok god ima šanse ne treba odustajati! Mi ćemo odraditi svoj dio posla, a onda ćemo čekati! Nikad se ne zna…Sjetite se Poljske 2016…

GOLUŽA ILI HORVAT? Nije vrijeme za eksperimente: Kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju su već za mjesec i pol

Njegov cijeli tekst pronađite OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ludnapola 24.01.2021.

    joj lac, 100 puta smo to raspravili sa poljacima kad si gostovao kod kadetta u svicarskoj..poljaci su bili pijani, a danci nam kazu da ce nas uvijek gaziti zbog onog spremovog gola u st.gallenu na evropskom prvenstvu...

  • ntnk24 24.01.2021.

    Utakmica protiv Poljske se dogodi jednom u 100 godina. Sinoc je Argentina to nama napravila ali sa manjom razlikom, jednostavno su nas ponizili. Igrali su kao skandinavci. S glavom i repom, leprsavo i smisleno u napadu. Vidjelo se tocno da znaju sto rade i to zahvaljujuci treneru. Mi kao da smo vec u polufinalu, tako se ponasamo od prve utakmice. Ocito su samo prazne rijeci bile nakon Japana gdje smo realno trebali izgubit 5 razlike, ali na nasu srecu japanci su nam ponudili remi dok si Argentina to nije dopustila ni u jednom trenutku. Ovakvom igrom necemo vidjet ni olimpijadu ni Euro i to je cinjenica. Rukomet nam stagnira 15 godina, u niti jednom segmentu nismo napredovali. Dapace igramo losije nego 2003 i 2004 godine. Igramo sada kao recimo rusi ranih 90tih. Jednostavno smo ostali u vremenu, dok sve vise reprezentacija igra brz rukomet sa kratkim napadom i izuzetno pokretnom obranom uz puno konre i polukontre mi radimo sta...Samo na pivota guramo lopte, nemamo akcije za vanjske pucace. U napadu sporo tromo, soliranje Karacica do te mjere da bi ga ja otjero na klupu ako ne i na tribinu. Dunjak ne moze sam sve. Sve u svemu iz temelja moramo promjenit sustav igre inace ni dragi Bog nam nece pomoci. Na klupu dovest novo lice koje ce doci sa novim idejama.

  • josip 66 24.01.2021.

    Mi ne igramo rukomet. Mi odavno igramo neku mješavinu odbojke i košarke. Sad kada je voda došla do ušiju - protiv Danaca možda konačno i zaigramo rukomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare