Sport

Komentari 341

Tko bi trebao naslijediti Linu Červara? Goluža glavni favorit

Tko bi trebao naslijediti Linu Červara? Goluža glavni favorit

Goluža je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj

Lino Červar odstupio je s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Kao grom iz vedra neba najavio je odlazak s klupe nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu iako je reprezentaciju trebao voditi i na nadolazećim, teškim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

POGLEDAJTE VIDEO: RK Petrinja za rukometaše

Sjetit ćemo se, Červar je nešto slično već napravio tamo 2009. godine na Europskom prvenstvu u Austriji kada je dao ostavku pa je nakon velike pobjede nad, kao i u ovom slučaju, Danskom ostavku odlučio povući. Kasnije smo u finalu izgubili od Francuske.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

Je li Lino i ovoga puta naumio istu stvar ne može se reći, ali činjenica je da su okolnosti drugačije. Dao je puno hrvatskom rukometu, tu su već i neke dublje životne godine pa je ipak vjerojatnije da će zaista napustiti reprezentaciju kako god završio pothvat u Egiptu.

A da se nešto kuha i da već postoje određeni kandidati za njegova nasljednika, saznali smo iz krugova bliskih reprezentaciji. Prema posljednjim informacijama, glavni i istaknuti favorit za klupu je Slavko Goluža dok je drugi, ujedno i manje vjerojatan nasljednik Červara, Hrvoje Cveba Horvat.

Zagreb: U Areni odigran prijateljski susret RK PPD Zagreba i RK Nexe Našica

Goluža je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj.

Navijači su podijeljena mišljenja i na klupi bi htjeli vidjeti i neka druga, nova lica. Tako se prema željama navijača na društvenim mrežama može vidjeti kako bi na klupi Hrvatske legende poput Petra Metličića ili Ivana Balića, kao i Zlatka Saračevića, koji radi dobar posao s curama u Podravci.

Tko god naslijedi Červara na vrućem stolcu čekaju ga paklene kvalifikacije za Olimpijske igre. Hrvatska će igrati u skupini s vječitim rivalom Francuskom, aktualnim svjetskim viceprvakom, Portugalom kao najugodnijim iznenađenjem netom završenog Eura na kojem je bio šesti te Tunisom kao viceprvakom Afričkog prvenstva.

I da stvar bude gora, kvalifikacije se igraju u Francuskoj. Domaćin će biti Montpellier od 12. do 14. ožujka.

Anketa: Tko bi trebao biti novi izbornik?

Najčitaniji članci