Obavijesti

Sport

Komentari 341

Tko bi trebao naslijediti Linu Červara? Goluža glavni favorit

Tko bi trebao naslijediti Linu Červara? Goluža glavni favorit

Goluža je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj

VIDEO

Lino Červar odstupio je s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Kao grom iz vedra neba najavio je odlazak s klupe nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu iako je reprezentaciju trebao voditi i na nadolazećim, teškim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

POGLEDAJTE VIDEO: RK Petrinja za rukometaše

Pokretanje videa...

RK Petrinja za rukometaše 00:52

Sjetit ćemo se, Červar je nešto slično već napravio tamo 2009. godine na Europskom prvenstvu u Austriji kada je dao ostavku pa je nakon velike pobjede nad, kao i u ovom slučaju, Danskom ostavku odlučio povući. Kasnije smo u finalu izgubili od Francuske.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

Je li Lino i ovoga puta naumio istu stvar ne može se reći, ali činjenica je da su okolnosti drugačije. Dao je puno hrvatskom rukometu, tu su već i neke dublje životne godine pa je ipak vjerojatnije da će zaista napustiti reprezentaciju kako god završio pothvat u Egiptu.

Je li ovo Červarov trik? Već je prije dao ostavku pa se vraćao
Je li ovo Červarov trik? Već je prije dao ostavku pa se vraćao

A da se nešto kuha i da već postoje određeni kandidati za njegova nasljednika, saznali smo iz krugova bliskih reprezentaciji. Prema posljednjim informacijama, glavni i istaknuti favorit za klupu je Slavko Goluža dok je drugi, ujedno i manje vjerojatan nasljednik Červara, Hrvoje Cveba Horvat.

Zagreb: U Areni odigran prijateljski susret RK PPD Zagreba i RK Nexe Našica

Goluža je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj.

Navijači su podijeljena mišljenja i na klupi bi htjeli vidjeti i neka druga, nova lica. Tako se prema željama navijača na društvenim mrežama može vidjeti kako bi na klupi Hrvatske legende poput Petra Metličića ili Ivana Balića, kao i Zlatka Saračevića, koji radi dobar posao s curama u Podravci.

Tko god naslijedi Červara na vrućem stolcu čekaju ga paklene kvalifikacije za Olimpijske igre. Hrvatska će igrati u skupini s vječitim rivalom Francuskom, aktualnim svjetskim viceprvakom, Portugalom kao najugodnijim iznenađenjem netom završenog Eura na kojem je bio šesti te Tunisom kao viceprvakom Afričkog prvenstva.

I da stvar bude gora, kvalifikacije se igraju u Francuskoj. Domaćin će biti Montpellier od 12. do 14. ožujka.

Anketa: Tko bi trebao biti novi izbornik?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje