To je to što me zanima!

Leona: Valjda ćemo se Sljeme i ja sprijateljiti jednog dana...

Ja sam ovdje ipak najmlađa, pokušavam ne gledati na njih kao na nedostižnu konkurenciju, već pokazati svoje skijanje, rekla je Zrinka Ljutić, a Leona je dodala: 'Bez publike? Čula sam da su radnici dosta navijali...'
Vidi originalni članak

Druga vožnja Snježne kraljice proći će, nažalost, bez hrvatske predstavnice. Ni Leona Popović (23) ni Zrinka Ljutić (16) nisu izborile još jedno spuštanje niz Sljeme za što im je nedostajalo manje od pola sekunde.

POGLEDAJTE VIDEO: Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Popović je sa startnom brojkom 45 završila s 35. vremenom prve vožnje i kratka za 44 stotinke za drugu vožnju, odnosno s 4.18 zaostatka za vodećom Vlhovom.

SNOW QUEEN TROPHY Predvozač Kostelić pao, Vlhova projurila kroz kišovitu 1. vožnju, Hrvatice za dlaku ostale van 30

STIGAO POZITIVAN NALAZ Hrvatska je ostala bez skijašice na startu Sljemena zbog korone

- Staza je bila dosta zahtjevna, puno teža nego sve druge, još su se pojavile i rupe. Meni je nedostajalo malo brzine i žao mi je što nisam pustila skiju u nekim dijelovima. Malo sam se preračunala, ali ne mogu biti nezadovoljna. Skijam dobro i nadam se da ćemo se Sljeme i ja sprijateljiti jednog dana - rekla je mlada Mrkopljanka i osvrnula se na utrku bez publike:

- Čula sam da su radnici dosta navijali, haha!

Ljutić je, pak, imala 33. vrijeme prve vožnje u svom debiju na Sljemenu. Spustila se niz stazu tek 65. i nedostajale su joj 43 stotinke za drugu vožnju.

- Možda sam mogla odskijati bolje neke dijelove, ali bilo je teško zbog uvjeta i visokog startnog broja. Staza nije baš izdržala kad sam ja došla na red, rupe su se pojavile, a opet mi je malo nedostajalo za drugu vožnju, kojoj se nadam u budućnosti uz bolji startni broj. Ja sam ovdje ipak najmlađa, sve su cure starije i ozbiljne u svemu, što ih je dovelo do tu gdje jesu. Pokušavam ne gledati na njih kao na nedostižnu konkurenciju, već pokazati svoje skijanje koje će me, nadam se, dovesti do najviše razine - rekla je Zrinka.

Što joj je savjetovala Leona uoči vožnje?

- Da su se već napravili kanali na stazi i da ih samo pratim. To sam i napravila.

Druga vožnja je na rasporedu od 16 sati, a Vlhovoj će najveće konkurentice za pobjedu biti Austrijanka Katharina Liensberger (+0.32), Švicarka Michelle Gisin (+0.38) i Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.42), jedine tri skijašice koje su za Slovakinjom zaostale manje od jedne sekunde. Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostaje 1.47 sekundi...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vladovladić_1 03.01.2021.

    Na što bacamo novce. One su gora investicija od žičare, dostojne nasljednice Nike Fleiss.

  • cicinakitu 03.01.2021.

    Valjda ce i ovaj cirkus ma sljemenu jednom prestati

  • prokurator 03.01.2021.

    samo da promijene ime u kišna kraljica, još bolje u kraljica visibaba, i biće sve ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare