Sport

Komentari 37

Predvozač Kostelić pao, Vlhova projurila kroz kišovitu 1. vožnju, Hrvatice za dlaku ostale van 30

Predvozač Kostelić pao, Vlhova projurila kroz kišovitu 1. vožnju, Hrvatice za dlaku ostale van 30

Po gustoj magli i kiši počela je prva vožnja sljemenske Snježne kraljice. Vodi Petra Vlhova ispred Liensberger, Gisin i Shiffrin. Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu izorile drugu vožnju

Pobjednica prošlogodišnjeg izdanja "Snježne kraljice" i vodeća skijašica u Svjetskom kupu Slovakinja Petra Vlhova ostvarila je najbolje vrijeme (58.27 sekundi) prve vožnje ovogodišnjeg slaloma na sljemenskom Crvenom spustu, dok su hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale bez plasmana u drugu vožnju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice

U kišnim i teškim uvjetima za sve skijašice, a posebno one s višim startnim brojevima, Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih. Teške uvjete isprobao je i predvozač Ivica Kostelić koji je na sredini staze otklizao i pao, ali se podigao i završio testnu vožnju.

Popović je sa startnim brojem 45 imala bolju situaciju, ali je u drugom dijelu staze ostala bez tempa koje bi ju odvelo u drugu vožnju pa je na kraju završila na 35. mjestu sa zaostatkom od 4.18 sekundi zaostatka za Vlhovom.

Zrinka Ljutić je u sljemenskom debiju na stazu išla kao predzadnja u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65 te je već prilično načeta podloga uvjetovala nekoliko pogrešaka koje su je koštale plasmana među 30 najboljih. S jednom stotinkom boljim vremenom od Leone Popović, 16-godišnja Zagrepčanka je završila na diobi 33. mjesta, a za plasman u finale trebao joj je za 43 stotinke bolji rezultat.

Druga vožnja je na rasporedu od 16 sati, a Vlhovoj će najveće konkurentice za pobjedu biti Austrijanka Katharina Liensberger (+0.32), Švicarka Michelle Gisin (+0.38) i Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.42), jedine tri skijašice koje su za Slovakinjom zaostale manje od jedne sekunde. Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostaje 1.47 sekundi.