Obavijesti

Sport

Komentari 37

Predvozač Kostelić pao, Vlhova projurila kroz kišovitu 1. vožnju, Hrvatice za dlaku ostale van 30

Predvozač Kostelić pao, Vlhova projurila kroz kišovitu 1. vožnju, Hrvatice za dlaku ostale van 30
9

Po gustoj magli i kiši počela je prva vožnja sljemenske Snježne kraljice. Vodi Petra Vlhova ispred Liensberger, Gisin i Shiffrin. Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu izorile drugu vožnju

Pobjednica prošlogodišnjeg izdanja "Snježne kraljice" i vodeća skijašica u Svjetskom kupu Slovakinja Petra Vlhova ostvarila je najbolje vrijeme (58.27 sekundi) prve vožnje ovogodišnjeg slaloma na sljemenskom Crvenom spustu, dok su hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale bez plasmana u drugu vožnju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice

Pokretanje videa...

Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice 01:47

U kišnim i teškim uvjetima za sve skijašice, a posebno one s višim startnim brojevima, Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih. Teške uvjete isprobao je i predvozač Ivica Kostelić koji je na sredini staze otklizao i pao, ali se podigao i završio testnu vožnju.

Popović je sa startnim brojem 45 imala bolju situaciju, ali je u drugom dijelu staze ostala bez tempa koje bi ju odvelo u drugu vožnju pa je na kraju završila na 35. mjestu sa zaostatkom od 4.18 sekundi zaostatka za Vlhovom.

Zrinka Ljutić je u sljemenskom debiju na stazu išla kao predzadnja u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65 te je već prilično načeta podloga uvjetovala nekoliko pogrešaka koje su je koštale plasmana među 30 najboljih. S jednom stotinkom boljim vremenom od Leone Popović, 16-godišnja Zagrepčanka je završila na diobi 33. mjesta, a za plasman u finale trebao joj je za 43 stotinke bolji rezultat.

Druga vožnja je na rasporedu od 16 sati, a Vlhovoj će najveće konkurentice za pobjedu biti Austrijanka Katharina Liensberger (+0.32), Švicarka Michelle Gisin (+0.38) i Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.42), jedine tri skijašice koje su za Slovakinjom zaostale manje od jedne sekunde. Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostaje 1.47 sekundi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Snow Queen Trophy (Ž), 1. vožnja 12.30 , Sljeme
Sortiranje događaja
ZRINKA NIJE USPJELA

Nažalost, ni Zrinka Ljutić (16) u prvom sljemenskom nastupu nije mogla do druge vožnje. Odskijala je solidno, stotinku brže od Leone, ali dovoljno tek za 33. mjesto zasad. Hrvaticama će tako, kako sad stvari stoje, nedostajati 40 odnosno 41 stotinka za drugu vožnju.

LEONA IZVAN 30

Uh, kakva šteta! Popović je u cilj ušla 31. s 4,18 sekundi zaostatka za Vlhovom i pola sekunde zasad joj nedostaje za drugu vožnju. Čekamo Zrinku...

VLHOVA

Zadovoljna sam. Vozila sam bolje nego na prošloj utrci, ali bilo je manjih pogrešaka, pogotovo na kraju. Ali dan je težak i naporan, vožnja je izazovna i vidjet ćemo što će biti u drugoj vožnji, rekla je Petra Vlhova za HTV.

- Vrijeme? Takvo je kakvo je, kiši i moramo se boriti. Staza je dobra, imala sam sreću sa startnim brojem pa ne mogu reći za sebe ništa, vidjet ćemo za druge. Ne očekujem da će biti lako.

- Uvijek volim doći u Zagreb, volim ovu utrku, volim Zagreb i ova mi je utrka među dražima. Nema navijača, ali fokusirana sam na skijanje. Ne obazirem se previše na to - zaključila je.

13.05

Dobra je vijest da je vidljivost na stazi sve bolja, vrijeme se ipak smilovalo dok se približavamo startnom broju 30. Podsjetimo, Leona Popović ima startni broj 45, a Zrinka Ljutić 65 od 66 skijašica na startu.

12.55

Nakon prve jakosne skupine na vrhu je i dalje Petra Vlhova ispred Katharine Liensberger (+0,32) i Michelle Gisin (+0,38). Nadomak postolja je i Mikaela Shiffrin s 42 stotinke zaostatka. Prva iduća u poretku Wendy Holdener zaostaje dodatnu sekundu pa bismo mogli gledati četveroboj za sljemensku krunu.

Komentari 37