To je to što me zanima!

Miočić više nije treći udarač, Srbinu Rakiću renking karijere

Israel Adesanya je nokautom Paula Coste došao do treće pozicije što bi značilo da je s te pozicije maknuo Amerikanca hrvatskih korijena, sada četvrtorangiranog, Stipu Miočića. Prvi na ovom popisu i dalje je Jon Jones
Vidi originalni članak

Prošlog vikenda održan je UFC 253, a ta priredba donijela nam je dvije velike borbe za naslov prvaka, ali i neke promjene na UFC-ovom rankingu.

POGLEDAJTE VIDEO: VAGANJE PRIJE ZADNJE BORBE U EPSKOJ TRILOGIJI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nekako nam je najzanimljivija promjena na UFC-ovoj 'pound-for-pound' ljestvici. Naime, Israel Adesanya je nokautom Paula Coste došao do treće pozicije što bi značilo da je s te pozicije maknuo Amerikanca hrvatskih korijena, sada četvrtorangiranog, Stipu Miočića. Prvi na ovom popisu i dalje je Jon Jones, dok drugo mjesto zauzima Khabib Nurmagomedov.

SPEKTAKULARAN NOKAUT Adesanya je poslao Costu na spavanje, Blachowicz šampion!

Spomenimo i da je zabavljač Conor McGregor ispao iz Top 10, a njegovo mjesto preuzeo je aktualni prvak u bantam kategoriji Petr Yan.

HUMANITARAC McGregor velikog srca: Donirat ću pola 'milje' dolara od borbe

Preostale najbitnije promjene tiču se poluteške kategorije. Osim što je Jan Blachowicz postao prvak, borac kojeg je pobijedio na putu do titule, Dominick Reyes, pao je na drugo mjesto, dok je Thiago Santos skočio na poziciju rezerviranu za prvog izazivača što znači da Reyes ipak neće imati tri prilike zaredom za napad na prvaka. Silnim promjenama u poluteškoj kategoriji profitirao je i Aleksandar Rakić koji je sada četvrti borac na ljestvici izazivača u poluteškoj, a to je njegov najbolji ranking karijere.

U teškoj kategoriji je Ciryl Gane napredovao s 14. na 13. mjesto, a hoće li ga borba protiv Delije unazaditi ili pojačati njegov status u teškoj diviziji preostaje nam čekati Fight Night u Abu Dhabiju 5. listopada.

FIGHT NIGHT 180: Delija debitira u UFC-u: Čeka ga 14. izazivač u teškoj kategoriji...

POGLEDAJTE 24 PITANJA S ALEKSANDROM RAKIĆEM:

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Trump Jong Un 10.10.2020.

    Oh my God, svim znamo šta je teška kategorija kad govorimo o boksu uvijek se spominju prvaci teške divizije jednako je u UFC- u, Stipe Miočić kako su nedavno zaključili zajedno s Danom White nakon pobjede protiv DC-a najveći svih vremena ( najviše obranjenih susreta

  • LUKAM10 LEGENDA 01.10.2020.

    Ko može bit bolji udarač od prvaka teške kategorije, koje gluparije pišete, da stipe ošine šakon ove pivčiće ubija bi ih

  • 01.10.2020.

    molin???? još čete reč da je žoković bolji od našeg Ivaniševića, nemere srbin od Hrvata bit bolji da ga J.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare