Obavijesti

Sport

Komentari 2

Delija debitira u UFC-u: Čeka ga 14. izazivač u teškoj kategoriji...

Delija debitira u UFC-u: Čeka ga 14. izazivač u teškoj kategoriji...

Ante Delija napokon je dobio priliku u UFC-u. Dobivenu priliku mora iskoristiti, ali neće imati nimalo lagan posao protiv Francuza Ciryla Ganea kojem javnost predviđa blistavu budućnost

VIDEO

Ante Delija (30) konačno je stigao u slavni UFC. Napokon je dobio priliku pokazati svoje vještine na UFC-ovom FIGHT NIGHTU 180 17. listopada protiv Francuza Ciryla Ganea (30) na 'Fight Islandu' u Abu Dhabiju. 'Hodajuću nevolju' čeka borac kojem javnost predviđa pojas u teškoj kategoriji u skoroj budućnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: HRVATSKI BORCI NA TRENINGU

Pokretanje videa...

Trening Hrgović i Cro Cop 00:18

Gane je u MMA-u debitirao 2018. godine, a već godinu dana kasnije predstavio se UFC-u pod čijim je okriljem upisao tri pobjede i popravio ukupni profesionalni 'score' na savršenih 6-0. Danas je rangiran kao 14. borac na ljestvici izazivača u teškoj kategoriji. Pobjeda protiv borca s ovim rezimeom Deliji bi donijela trenutnu slavU. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hodajuća nevolja u UFC-u! Ante Delija borit će se u listopadu...
Hodajuća nevolja u UFC-u! Ante Delija borit će se u listopadu...

Od svojih šest pobjeda, tri je upisao polugom, dvije tehničkim nokautom i jednu jednoglasnom sudačkom odlukom što nam govori da se radi o kompletnom borcu. Posljednji put smo ga u oktagonu gledali 21. prosinca 2019. kada je nakon sudačke odluke u Južnoj Koreji dominantnom izvedbom pobijedio Tannera Bosera.

Adesanya je poslao Costu na spavanje, Blachowicz šampion!
Adesanya je poslao Costu na spavanje, Blachowicz šampion!

Ciryl 'Bon Gamino' Gane je trening partner puno poznatijeg UFC-ovog izazivača Francisa Ngannoua, a osim izgleda, nema velikih sličnosti u načinu borbe kao spomenuti Kamerunac. A osim impresivnih nastupa u Octagonu, ovaj se Francuz iskazao i u Muay Thai ringu gdje je prije prelaska u MMA zabilježio sedam pobjeda iz isto toliko nastupa.

- Sjajno je imati Francisa u dvorani, ali ja sam koncentriran na sebe - jednom je prigodom izjavio Gane.

Neposredno prije dolaska u UFC, prihvatio je ponudu kickboksačke organizacije GLORY, no dolazak u oktagon nije mogao odbiti

- Moj menadžerski tim je kontaktirao UFC, ali Mick Maynard im je tada rekao da drže oko na meni i da mu javljaju novosti. No, u međuvremenu mi je GLORY dao ugovor na četiri borbe, uključujući i onu za naslov prvaka protiv Rica Verhoevena", rekao je Ciryl u jednom intervjuu za MMA Junkie, a njegov trener i menadžer Fernand Lopez tada se nadovezao:

- Morali smo donijeti odluku i rekao sam mu da je teško paralelno voditi dvije takve karijere. Najbolja je odluka tada bila da se Ciryl umirovi od kickboxinga i tako izađe iz ugovora - barem trenutno. Tko zna, nešto se uvijek može promijeniti - ispričao je Lopez u kolovozu prošle godine pritom ne zatvorivši vrata prelasku u drugu organizaciju. 

UFC lezbijski par dobio dijete: Amanda Nunes postala majka
UFC lezbijski par dobio dijete: Amanda Nunes postala majka

Iako je visok oko 195 centimetara, a težak oko 113 kilograma, Ciryl se kreće kao da je lagan kao pero i vrlo je opasan u svim segmentima borbe. No, unatoč tome što je kao MMA borac češće pobjeđivao jiu-jitsu zahvatima, kod Ganea će mnogi kao njegovo najopasnije oružje istaknuti fenomenalne udaračke tehnike s kakvima se rijetko koji teškaš može pohvaliti.

Do borbe 'Bon Gamina' i Delije došlo je nakon što je Shamil Abdurakhimov po treći put otkazao meč protiv Ganea. Dana White i društvo očito su izgubili strpljenje oko tog okršaja te su okrenuli broj hrvatskog teškaša koji je spremno prihvatio ovu priliku.

NA TRENINGU S ANTOM DELIJOM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu