Sport

Komentari 2

Delija debitira u UFC-u: Čeka ga 14. izazivač u teškoj kategoriji...

Delija debitira u UFC-u: Čeka ga 14. izazivač u teškoj kategoriji...

Ante Delija napokon je dobio priliku u UFC-u. Dobivenu priliku mora iskoristiti, ali neće imati nimalo lagan posao protiv Francuza Ciryla Ganea kojem javnost predviđa blistavu budućnost

Ante Delija (30) konačno je stigao u slavni UFC. Napokon je dobio priliku pokazati svoje vještine na UFC-ovom FIGHT NIGHTU 180 17. listopada protiv Francuza Ciryla Ganea (30) na 'Fight Islandu' u Abu Dhabiju. 'Hodajuću nevolju' čeka borac kojem javnost predviđa pojas u teškoj kategoriji u skoroj budućnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: HRVATSKI BORCI NA TRENINGU

Gane je u MMA-u debitirao 2018. godine, a već godinu dana kasnije predstavio se UFC-u pod čijim je okriljem upisao tri pobjede i popravio ukupni profesionalni 'score' na savršenih 6-0. Danas je rangiran kao 14. borac na ljestvici izazivača u teškoj kategoriji. Pobjeda protiv borca s ovim rezimeom Deliji bi donijela trenutnu slavU. 

Od svojih šest pobjeda, tri je upisao polugom, dvije tehničkim nokautom i jednu jednoglasnom sudačkom odlukom što nam govori da se radi o kompletnom borcu. Posljednji put smo ga u oktagonu gledali 21. prosinca 2019. kada je nakon sudačke odluke u Južnoj Koreji dominantnom izvedbom pobijedio Tannera Bosera.

Ciryl 'Bon Gamino' Gane je trening partner puno poznatijeg UFC-ovog izazivača Francisa Ngannoua, a osim izgleda, nema velikih sličnosti u načinu borbe kao spomenuti Kamerunac. A osim impresivnih nastupa u Octagonu, ovaj se Francuz iskazao i u Muay Thai ringu gdje je prije prelaska u MMA zabilježio sedam pobjeda iz isto toliko nastupa.

- Sjajno je imati Francisa u dvorani, ali ja sam koncentriran na sebe - jednom je prigodom izjavio Gane.

Neposredno prije dolaska u UFC, prihvatio je ponudu kickboksačke organizacije GLORY, no dolazak u oktagon nije mogao odbiti

- Moj menadžerski tim je kontaktirao UFC, ali Mick Maynard im je tada rekao da drže oko na meni i da mu javljaju novosti. No, u međuvremenu mi je GLORY dao ugovor na četiri borbe, uključujući i onu za naslov prvaka protiv Rica Verhoevena", rekao je Ciryl u jednom intervjuu za MMA Junkie, a njegov trener i menadžer Fernand Lopez tada se nadovezao:

- Morali smo donijeti odluku i rekao sam mu da je teško paralelno voditi dvije takve karijere. Najbolja je odluka tada bila da se Ciryl umirovi od kickboxinga i tako izađe iz ugovora - barem trenutno. Tko zna, nešto se uvijek može promijeniti - ispričao je Lopez u kolovozu prošle godine pritom ne zatvorivši vrata prelasku u drugu organizaciju. 

Iako je visok oko 195 centimetara, a težak oko 113 kilograma, Ciryl se kreće kao da je lagan kao pero i vrlo je opasan u svim segmentima borbe. No, unatoč tome što je kao MMA borac češće pobjeđivao jiu-jitsu zahvatima, kod Ganea će mnogi kao njegovo najopasnije oružje istaknuti fenomenalne udaračke tehnike s kakvima se rijetko koji teškaš može pohvaliti.

Do borbe 'Bon Gamina' i Delije došlo je nakon što je Shamil Abdurakhimov po treći put otkazao meč protiv Ganea. Dana White i društvo očito su izgubili strpljenje oko tog okršaja te su okrenuli broj hrvatskog teškaša koji je spremno prihvatio ovu priliku.

NA TRENINGU S ANTOM DELIJOM:

Najčitaniji članci