To je to što me zanima!

Novinar L'Equipea: Rekli su mi da ne pitam Novaka o cjepivu. Zamolili smo ga da skine masku

Đoković je priznao da je intervju za francuski sportski list odradio znajući da je pozitivan na korona virus. O tome nije izvijestio novinara i fotoreportera. Pozirao je glasno vičući
Vidi originalni članak

"Bio sam u teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio ranije dogovorenu obvezu intervjua i fotografiranja za L'Equipe. Otkazao sam sve druge obveze osim intervjua za L'Equipe", napisao je Novak Đoković (34), između ostalog, u podužem priopćenju na Instagramu u srijedu ujutro, priznavši da je na snimanje i intervju s poznatim francuskim sportskim dnevnikom 18. prosinca išao znajući da je pozitivan na korona virus.

POGLEDAJTE VIDEO: Slučaj Đoković

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Osjećao sam da to moram odraditi jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali pobrinuo sam se da sam se društveno distancirao i nosio masku osim kad su me fotografirali. Kad sam došao kući, nakon što je intervju završio, izolirao sam se potrebno vrijeme. Ali to je bila pogrešna procjena i prihvaćam da sam trebao naći neko drugo vrijeme za tu obvezu", dodao je Nole.

Novinar koji ga je intervjuirao i uručio mu nagradu za sportaša godine "Champion des champions 2021" Franck Ramella opisao je kako je to izgledalo u Novakovu teniskom centru u Beogradu. Intervju je trajao oko pola sata.

"Rekli su mi da ne pitam Đokovića je li se cijepio, kao ni za Australian Open. Zato ga nisam pitao ni je li razmišljao obaviti testiranje. Čak i da jesam, kakvog bi to imalo smisla", napisao je Ramella u članku na L'Equipeu.

Novak je skinuo masku kad je došao red na snimanje fotografija, radio je grimase i galamio pozirajući pred fotoreporterom Etienneom Garnierom. Novinar je rekao da je Đoković, što je on sam i napisao, nosio masku cijelo vrijeme tijekom intervjua.

"Kad ga je fotograf zamolio da skine masku kako bi napravio nekoliko fotografija tijekom intervjua, Novak je to odbio", piše Ramella.

Novinar se testirao prije puta u Australiju i bio je negativan.

Prema članku 248. kaznenog zakona Republike Srbije, za ljude koji krše pravila za vrijeme epidemije predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Istovremeno, o svemu je pokrenuta istraga i u Australiji. Tamo mu za lažno svjedočenje prijeti zatvorska kazna do pet godina. Ministarstvo imigracija razmatra sve dokumente i uskoro bi trebalo odlučiti hoće li mu ponovno poništiti vizu.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Idemo prema boljem 12.01.2022.

    Ha, sad su mu i novinari krivi. Nakon krivnje njegovog agenta. Jadno.

  • Idemo prema boljem 12.01.2022.

    Uh, taj laže čim zine. Pa se poslije izvlači…

  • Tara@ 12.01.2022.

    Sudeci po komentarima ocigledno je da se ljudi sve vise pocinju ponasati ko psi-novinari i politicari bace kost i svi skacu na nju umjesto da malo zastanu i razmisle. Svadate se medusobno jeli kriv ili nije kriv, a nitko ne vidi ocito, da nam mediji u suradnji s politicarima magle oci i skrecu paznju na svadanje tko se cijepio a tko nije, imali li korone ili nema. Izludili su nas sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare