Obavijesti

Sport

Komentari 183

Đoković: Išao sam na intervju iako mi je test bio pozitivan. Viza? I tu sam pogriješio...

Đoković: Išao sam na intervju iako mi je test bio pozitivan. Viza? I tu sam pogriješio...

Novak kaže kako su ga o pozitivnom testu obavijestili tek nakon druženja s djecom, ali da nije htio iznevjeriti novinara L'Equipea i otišao je na snimanje dan poslije. Priznao je i da je lagao u izjavi o putovanjima

VIDEO

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković (34) napokon se osvrnuo na neke kontroverze po pitanju njegova pozitivnog testiranja na korona virus, događaja na kojima je bio nakon njega i izjave u kojoj je tvrdio kako nigdje nije putovao 14 dana prije dolaska u Australiju 6. siječnja.

Đoković je PCR test, prema dokumentu koji je priložio Australcima, obavio 16. prosinca u poslijepodnevnim satima, a pozitivan nalaz stigao je isti dan u večernjim satima.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković u Australiji

Pokretanje videa...

Đokoviću ministar može ukinuti vizu: 'Ako je sud donio odluku, onda to svi moraju poštivati' VIDEO

Taj je dan Novak bio na predstavljanju svoje poštanske markice, a dan poslije na druženju s najboljim mladim tenisačima Beograda. Na fotografijama se jasno vidi kako nije nosio masku, a 18. prosinca bio je i na intervjuu i snimanju za L'Equipe u Beogradu, također bez maske, umjesto u samoizolaciji.

Đoković tvrdi kako su ga o rezultatu pozitivnog testa obavijestili tek nakon što se vratio s druženja s mladim tenisačima i da je osjećao obvezu da odradi i snimanje za francuski list. Priznao je da je to bila pogreška.

Priznao je i da je njegov tim, a ne on, krivo ispunio deklaraciju o putovanju po dolasku u Melbourne gdje je označio da nije putovao u zadnjih 14 dana dok je, prema pisanju medija, prije nove godine otišao trenirati u Marbellu u Španjolsku, gdje ima kuću, i gdje ga je snimila lokalna teniska akademija.

Australski ministar za imigraciju Alex Hawke još nije odlučio hoće li tenisaču poništiti vizu koju mu je vratio Savezni sud zbog pogreške u proceduri po dolasku u Melbourne. Nakon ove izjave tenisača i dokumenata koje je proslijedio australskim vlastima, priopćili su da će im trebati još vremena za odluku. Australian Open počinje u ponedjeljak.

"Nedavno smo dobili dodatnu dokumentaciju od strane odvjetnika gospodina Đokovića koja bi mogla biti važna zbog mogućeg otkazivanja njegove vize. Naravno, to će utjecati na vremenski okvir donošenja odluke", priopćili su iz Hawkeova ureda.

U Srbiji je, inače, obvezna 14-dnevna samoizolacija po pozitivnom testu na korona virus. Premijerka Ana Brnabić osvrnula se na Đokovićev slučaj.

- Ako je izašao znajući da ima pozitivan PCR test, to bi bilo jasno kršenje pravila. Ako ste pozitivni, morate biti u izolaciji - rekla je Brnabić.

Objavu Novaka Đokovića prenosimo u cijelosti:

"Želim se osvrnuti na sljedeće dezinformacije o mojim aktivnostima i prisustvu na događajima u prosincu prije pozitivnog PCR testiranja na covid.

Te dezinformacije treba ispraviti u interesu ublažavanja šire zabrinutosti zajednice o mom dolasku u Australiju i kako bih se osvrnuo na pitanja koja su jako bolna i zabrinjavajuća za moju obitelj.

Želim istaknuti da sam se jako trudio kako bih osigurao svačiju sigurnost i poštovao obvezu testiranja.

Nijemci su razotkrili Novaka: Srpski tenisač varao s testom?
Nijemci su razotkrili Novaka: Srpski tenisač varao s testom?

Bio sam na košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje su javili da je dio ljudi bio pozitivan na covid 19. Iako nisam imao simptome covida, obavio sam brzo antigensko testiranje 16. prosinca i bio sam negativan. Iz predostrožnosti, obavio sam i službeno i priznato PCR testiranje isti dan.

Idući dan prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu kako bih predao nagrade djeci, obavio sam brzo antigensko testiranje prije nego što sam otišao tamo i bio sam negativan.

Nisam imao simptome i osjećao sam se dobro, nisam dobio obavijest o pozitivnom PCR testiranju do kraja tog događaja.

Idući dan, 18. prosinca bio sam u teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio ranije dogovorenu obvezu intervjua i fotografiranja za L'Equipe. Otkazao sam sve druge obveze osim intervjua za L'Equipe.

Osjećao sam da to moram odraditi jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali pobrinuo sam se da sam se društveno distancirao i nosio masku osim kad su me fotografirali.

Đokovićeva majka: Moj sin nije ubojica! Otišao je u izolaciju čim je doznao za pozitivan test...
Đokovićeva majka: Moj sin nije ubojica! Otišao je u izolaciju čim je doznao za pozitivan test...

Kad sam došao kući, nakon što je intervju završio, izolirao sam se potrebno vrijeme. Ali to je bila pogrešna procjena i prihvaćam da sam trebao naći neko drugo vrijeme za tu obvezu.

Što se tiče mojih putnih spisa, njih je ispunio moj tim u moje ime, to sam rekao i službenicima o imigraciji po dolasku, i moj agent iskreno se ispričava za administrativnu pogrešku jer je označio krivu kućicu o prethodnim putovanjima prije dolaska u Australiju.

Serbian tennis player Novak Djokovic stands at a booth of the Australian Border Force at the airport in Melbourne

To je bila ljudska greška i sigurno nije bila namjerna. Živimo u izazovnim vremenima globalne pandemije i ponekad se takve greške mogu dogoditi. Danas je moj tim uručio dodatne informacije australskoj vladi kako bi razjasnio to pitanje.

Osjećao sam da je važno da se osvrnem i razjasnim dezinformacije, neću davati dodatne komentare zbog poštovanja prema australskoj vladi, tamošnjim vlastima i trenutačnom postupku.

Uvijek je bila čast i privilegij igrati na Australian Openu. Australian Open igrači, tenisači i zajednica jako vole, ne samo u Victoriji i u Australiji, nego diljem svijeta, i želim dobiti priliku natjecati se protiv najboljih igrača svijeta i igrati pred jednom od najboljih publika svijeta."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba