To je to što me zanima!

Olmo debitira protiv Bayerna? 'Ma nisam cijelu noć spavao'

RB Leipzig dobiva strašno pojačanje, a Dinamo ostaje bez svog najboljeg igrača i puni blagajnu. Dani Olmo je nešto prije 11 sati ušao u avion u zaputio se u Njemačku na liječnički i potpis ugovora...
Vidi originalni članak

U Dinamu je postao španjolski reprezentativac, u Dinamu je napravio ime koje poštuje i želi pola Europe. Dani Olmo (21) iz zagrebačke je zračne luke mahnuo Zagrebu na pozdrav, a uskoro ga čeka 'Guten tag, Deutschland' i novo poglavlje karijere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bilo je to sjajnih, senzacionalno dobrih pet i pol godina. Dinamo je uzeo igrača iz La Masije, kad je dragulj zasjao tako da je zabljesnuo cijelu Europu opće je pretpostavka bila da će se vratiti u Barcelonu, ali priča se zakovitlala na sve strane. Serie A, Premiership, Primera... A na kraju: RB Leipzig i Bundesliga.

- Kad je postalo jasno da zaista odlazim cijelu noć nisam spavao. Jednostavno nisam mogao. Razmišljao sam što ću reći dečkima. A na kraju nisam mogao reći ništa! - pričao je Olmo u petak ujutro, nekoliko minuta prije leta za Njemačku na zagrebačkome aerodromu.

- Ovo je bilo čudesno, predivno razdoblje za mene. Osigurali smo proljeće u Europi, Dinamo odveli u Ligu prvaka... Te dvije povijesne sezone ću najviše pamtiti. I nikada neću zaboraviti mojih pet i pol godina u Zagrebu, nikada neću zaboraviti moje vrijeme u Dinamu.

 Poruka za navijače?

- Volim ih kao što su oni pokazali da vole mene. Od prvog dana sam bio ponosan što sam bio Dinamov igrač, sa tim ponosom i odlazim u novi klub.

Dani je znao gdje želi iz Dinama:

- Leipzig je bio moja odluka, od prvog dana. Hvala svima koji su radili na transferu i pomogli da se ostvari.

Razgovarali ste sa Julianom Nagelsmannom?

- Jesam, čuo sam se sa šefom i sportskim direktorom, naravno. Od danas idemo zajedno dalje. Očekivanja u Leipzigu su velika. Prvi smo u Bundesligi, u Ligi prvaka nas čeka Tottenham. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ali klub je velik i ambicije su velike - rekao je Dani Olmo pa odšetao u avion i krenuo u svoju novu, njemačku nogometnu eru,

Inicijalno, Olmo nije najbolji Dinamov transfer svih vremena (Pjaca je u Juventus otišao za 23, a Modrić u Tottenham za 21 milijun) jer Modri će za Katalonca dobiti fiksnih 19 milijuna eura odštete. Ostatak će biti isplaćen kroz razne bonuse koji bi mogli otići do 30-40 milijuna.

OLMOVI ZADNJI SATI U DINAMU Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju

Za svaki ulazak bundesligaško lidera Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura, za svako osvojeno prvenstvo Leipziga (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura, za svakih 15 službenih utakmica Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) - milijun eura.

Slijedi i 20 posto ostatka od idućeg transfera, ako Olmo bude dalje prodan za 30 milijuna eura, a Dinamo je kroz transfer i bonuse do tada od Leipziga dobio 22 milijuna eura, Dinamo dobiva pravo na 20 posto razlike od osam milijuna eura...

KLUB AUSTRIJSKOG HRVATA Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom

Dani je na aerodrom stigao u društvu Andyja Bare.

- Ja sam ovdje sporedna uloga. Ako su Dinamo i Dani sretni, ja sam sretan. Kontakti s Leipzigom su počeli prije mjesec i pol dana. Bilo je puno većih klubova koji su nam se javili, ali on je odlučio da da otiđe u Leipzig. Dinamo ga je pustio da sam odluči gdje želi. Ovo je transfer koji će biti jedan od najvećih na cijelom Balkanu. Danas i sutra ima liječnički, u ponedjeljak će papiri biti gotovi pa očekujem da će sljedeću subotu igrati - rekao je on. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim Bare, put Njemačke su s njim krenuli i otac, brat Carlos te njegov španjolski agent Juanmu Lopez.

Kako je i sam Olmo rekao, na oproštaju sa suigračima grlo se stisnulo, riječi nisu izlazile.

- S dečkima se pozdravio, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško - prenio je trener Nenad Bjelica,

-  RB Leipzig je klub koji je na vrhu Bundeslige, jako dobro razvijaju igrače. Iz godine u godinu su bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i to je ekipa u kojoj će se on sigurno razviti - dodao je Bjelica.

 a sve potrebne papire dobit će u ponedjeljak i tada će biti završena kompletna registracija. To znali da bi mogao debitirati sljedeću subotu, a tada Leipzig igra protiv Bayerna iz Münchena.

U Leipzig je stigao privatnim avionom nešto malo iza podneva, a tamo su ga dočekali brojni novinari. Danas i sutra će odraditi liječnički pregled,  a sve potrebne papire dobit će u ponedjeljak i tada će biti završena kompletna registracija. To znači da bi mogao debitirati sljedeću subotu, a tada Leipzig igra protiv Bayerna iz Münchena.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • kicovz 24.01.2020.

    Sretno,

  • 24.01.2020.

    Šanse mog Hajduka sad su porasle za cca 0.2%.Sretno Dani !!

  • Marko33 24.01.2020.

    Dani hvalaaa ❤️👋👋👋

Komentiraj...
Vidi sve komentare