Obavijesti

Sport

Komentari 45

Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom

Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom
1

Dani Olmo ide u RB Leipzig, klub koji je osnovan 2009. i izazvao je puno kontroverzi u njemačkom nogometu. Za poziciju će se boriti i s, između ostalih, njemačkim reprezentativcem Timom Wernerom

VIDEO

Španjolac Dani Olmo (21) otišao je s priprema iz Rovinja i otišao finiširati transfer u njemački RB Leipzig. Pričalo se da su Nijemci prvotno poslali ponudu od oko 16 milijuna eura, ali čini se da su čelnici "modrih" uspjeli ispregovarati nešto između 20 i 30 milijuna eura.

A što Olma čeka u Njemačkoj? Ništa novo, borba za trofeje! Leipzig je prvoplasirana momčad Bundeslige s 40 bodova, a čak četiri boda zaostaje Bayern. Sjajno je uštiman stroj mladog trenera Juliana Nagelsmanna (32) koji je čuda radio i u Hoffenheimu

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40
Olmo se u suzama oprostio od suigrača i otišao s priprema...
Olmo se u suzama oprostio od suigrača i otišao s priprema...
Bilić prelomio: Ide po Oršića, on mu je prva želja ove zime!
Bilić prelomio: Ide po Oršića, on mu je prva želja ove zime!

E, sad dolazimo do problema. RB Leipzig već je uigrana momčad. Momčad koja pobjeđuje. A znate kako se kaže, pobjednička momčad se ne mijenja tek tako. 

Ofenzivno dio momčadi nakrcan je sjajnim igračima. Christopher Nkunku (22) stigao je iz PSG-a i sjajno se uklopio na poziciji polušpice. Napadački trozubac čine Marcel Sabitzer (25), Patrick Schick (23) i Timo Werner (23). Ovaj potonji zabija kao na traci. Utrpao je 25 golova i dodao 10 asistencija ove sezone u 26 utakmica, ali... Ima jedna "caka". 

 
'Dinamo spada među klubove s najmanje ozljeda u Ligi prvaka'
'Dinamo spada među klubove s najmanje ozljeda u Ligi prvaka'
Institut odlučio: Dinamo ispred Real Madrida u prošloj godini!
Institut odlučio: Dinamo ispred Real Madrida u prošloj godini!

Werner je na izlaznim vratima kluba. Oko njega se motaju europski giganti poput Liverpoola, Bayerna i Reala i samo je pitanje kad će otići, a rupu nastalu njegovim odlaskom trebao bi popuniti upravo Dinamov dragulj.

O klubu

RasenBallsport Leipzig, ili jednostavnije, RB Leipzig, osnovan je 2009. Predsjednik kluba je Oliver Mintzlaff, a klub je potpomognut kapitalom austrijskog milijardera Dietricha Mateschitza. Riječ je o suosnivaču tvrtke Red Bull GmbH, proizvođaču napitka Red Bull. Ima 49% udjela u toj tvrtki. Mateschitz se rodio u hrvatskoj prosvjetarskoj obitelji. Procjenjuje se da je "težak" oko 19,5 milijardi dolara, a osim u nogomet ulagao je i u druge sportove.

Dosta je ulagao u ekstremne sportove, ali i u Formulu 1, NASCAR itd. Uložio je hrpu love i u nogometne klubove. Ima udio u Red Bull Salzburgu, New York Red Bullsima, Red Bull Brasilu, a osnovao je i Red Bull Ghanu. 

Motor Racing - Formula One Testing - Test Two - Day 3 -  Barcelona, Spain

Leipzig je u Bundesligu ušao u sezoni 2016-17 pobjedom nad Karlsruherom, a već sezonu kasnije plasirali su se prvi put u ligu prvaka osvojivši drugo mjesto u ligi.

Zanimljivo, Mateschitzu Leipzig nije bio prvi izbor. Dugo je ispitivao tržište i tražio grad u koji je najisplativije uložiti. Privukli su ga Hamburg, München i Düsseldorf, ali nije se uspio dogovoriti s predstavnicima tamošnjih kluba. Na savjet prijatelja Franza Beckenbauera uložio je u Leipzig.

Pojavio se austrijski Hrvat u lokalnom FC Sachsen Leipzigu, točnije, istresao je na stol 50 milijuna eura i došao s planovima o preuzimanju. Htio je promijeniti klupske boje, ime i grb, ali navijači su poludjeli. U sve se upleo u njemački nogometni savez i blokirao sve.

Potom su ljudi iz Red Bulla osnovali svoj klub 2009., a od SSV Markranstädta otkupili prava za nastup u tamošnjoj Oberligi za 350 tisuća eura i tu je krenulo...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...