Obavijesti

Sport

Komentari 97

Olmo debitira protiv Bayerna? 'Ma nisam cijelu noć spavao'

Olmo debitira protiv Bayerna? 'Ma nisam cijelu noć spavao'
5

RB Leipzig dobiva strašno pojačanje, a Dinamo ostaje bez svog najboljeg igrača i puni blagajnu. Dani Olmo je nešto prije 11 sati ušao u avion u zaputio se u Njemačku na liječnički i potpis ugovora...

VIDEO

U Dinamu je postao španjolski reprezentativac, u Dinamu je napravio ime koje poštuje i želi pola Europe. Dani Olmo (21) iz zagrebačke je zračne luke mahnuo Zagrebu na pozdrav, a uskoro ga čeka 'Guten tag, Deutschland' i novo poglavlje karijere.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:18

Bilo je to sjajnih, senzacionalno dobrih pet i pol godina. Dinamo je uzeo igrača iz La Masije, kad je dragulj zasjao tako da je zabljesnuo cijelu Europu opće je pretpostavka bila da će se vratiti u Barcelonu, ali priča se zakovitlala na sve strane. Serie A, Premiership, Primera... A na kraju: RB Leipzig i Bundesliga.

Zagreb: Dani Olmo u zračnoj luci Zagreb na odlasku za Njemačku

- Kad je postalo jasno da zaista odlazim cijelu noć nisam spavao. Jednostavno nisam mogao. Razmišljao sam što ću reći dečkima. A na kraju nisam mogao reći ništa! - pričao je Olmo u petak ujutro, nekoliko minuta prije leta za Njemačku na zagrebačkome aerodromu.

- Ovo je bilo čudesno, predivno razdoblje za mene. Osigurali smo proljeće u Europi, Dinamo odveli u Ligu prvaka... Te dvije povijesne sezone ću najviše pamtiti. I nikada neću zaboraviti mojih pet i pol godina u Zagrebu, nikada neću zaboraviti moje vrijeme u Dinamu.

 Poruka za navijače?

- Volim ih kao što su oni pokazali da vole mene. Od prvog dana sam bio ponosan što sam bio Dinamov igrač, sa tim ponosom i odlazim u novi klub.

Dani je znao gdje želi iz Dinama:

- Leipzig je bio moja odluka, od prvog dana. Hvala svima koji su radili na transferu i pomogli da se ostvari.

Zagreb: Dani Olmo u zračnoj luci Zagreb na odlasku za Njemačku

Razgovarali ste sa Julianom Nagelsmannom?

- Jesam, čuo sam se sa šefom i sportskim direktorom, naravno. Od danas idemo zajedno dalje. Očekivanja u Leipzigu su velika. Prvi smo u Bundesligi, u Ligi prvaka nas čeka Tottenham. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ali klub je velik i ambicije su velike - rekao je Dani Olmo pa odšetao u avion i krenuo u svoju novu, njemačku nogometnu eru,

Inicijalno, Olmo nije najbolji Dinamov transfer svih vremena (Pjaca je u Juventus otišao za 23, a Modrić u Tottenham za 21 milijun) jer Modri će za Katalonca dobiti fiksnih 19 milijuna eura odštete. Ostatak će biti isplaćen kroz razne bonuse koji bi mogli otići do 30-40 milijuna.

Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju
Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju

Za svaki ulazak bundesligaško lidera Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura, za svako osvojeno prvenstvo Leipziga (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura, za svakih 15 službenih utakmica Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) - milijun eura.

Zagreb: Dani Olmo u zračnoj luci Zagreb na odlasku za Njemačku

Slijedi i 20 posto ostatka od idućeg transfera, ako Olmo bude dalje prodan za 30 milijuna eura, a Dinamo je kroz transfer i bonuse do tada od Leipziga dobio 22 milijuna eura, Dinamo dobiva pravo na 20 posto razlike od osam milijuna eura...

Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom
Dani je stariji od RB Leipziga, za mjesto se bori i s Wernerom

Dani je na aerodrom stigao u društvu Andyja Bare.

- Ja sam ovdje sporedna uloga. Ako su Dinamo i Dani sretni, ja sam sretan. Kontakti s Leipzigom su počeli prije mjesec i pol dana. Bilo je puno većih klubova koji su nam se javili, ali on je odlučio da da otiđe u Leipzig. Dinamo ga je pustio da sam odluči gdje želi. Ovo je transfer koji će biti jedan od najvećih na cijelom Balkanu. Danas i sutra ima liječnički, u ponedjeljak će papiri biti gotovi pa očekujem da će sljedeću subotu igrati - rekao je on. 

Pokretanje videa...

Andy Bara 01:20

Osim Bare, put Njemačke su s njim krenuli i otac, brat Carlos te njegov španjolski agent Juanmu Lopez.

Kako je i sam Olmo rekao, na oproštaju sa suigračima grlo se stisnulo, riječi nisu izlazile.

- S dečkima se pozdravio, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško - prenio je trener Nenad Bjelica,

-  RB Leipzig je klub koji je na vrhu Bundeslige, jako dobro razvijaju igrače. Iz godine u godinu su bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i to je ekipa u kojoj će se on sigurno razviti - dodao je Bjelica.

 a sve potrebne papire dobit će u ponedjeljak i tada će biti završena kompletna registracija. To znali da bi mogao debitirati sljedeću subotu, a tada Leipzig igra protiv Bayerna iz Münchena.

U Leipzig je stigao privatnim avionom nešto malo iza podneva, a tamo su ga dočekali brojni novinari. Danas i sutra će odraditi liječnički pregled,  a sve potrebne papire dobit će u ponedjeljak i tada će biti završena kompletna registracija. To znači da bi mogao debitirati sljedeću subotu, a tada Leipzig igra protiv Bayerna iz Münchena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve