Sport

Komentari 49

Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju

Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju

'Dečki, u zadnje dvije godine smo napravili čudo' pričao je suigračima Olmo, pa počeo plakati. Do njega su odmah došli Ademi, Dilaver i Andrić, zagrlili ga, a onda su i drugima potekle suze...

Dani Olmo sljedećih će dana postati novi igrač vodeće momčadi Bundeslige RB Leipziga. Španjolskog nogometaša Dinama proteklih se dana seljakalo svugdje, Milan zbog prečestih trenerskih i vlasničkih promjena nije bio njegov izbor, dok mu je poziv Leipziga 'kliknuo' na prvu. Dani vjeruje kako će se i on sam puno bolje snaći u njemačkom nogometu, pa je su pregovori između klubova riješeni u rekordnom roku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Srijeda je u rovinjskom hotelu Lone bila prilično mirna, a Dani je u večernjim satima kartao remi s Marinom Leovcem i glasnogovornikom Alenom Lesičkim. U jednom trenutku stigao mu je toliko očekivan poziv, no Olmo se na njega nije javljao. Svi su za stolom bili zapanjeni njegovim ponašanjem, ipak je tu trebao riješiti transfer karijere, no Španjolac je mirno poručio...

- Sada kartamo, a kada završim, onda ću se javiti na mobitel - rekao je Olmo, dok ga je ovaj dvojac ipak gledao u čudu.

Kartanje se nastavilo, kao i telefonski pozivi. Dani Olmo u jednom se trenutku ipak ustao sa stola, javio na mobitel, pa Leovcu i Lesičkom samo kratko rekao:

- Dečki, moram do trenera.

Jasno, sve je prilično brzo bilo gotovo, Dani je saznao kako će mu jutarnji doručak biti posljednji obrok s dosadašnjim suigračima. Ponajbolji igrač Dinama iste je večeri popričao s Nenadom Bjelicom, primio nekoliko savjeta od 'modrog' trenera, pa otišao do kapetana momčadi Arijana Ademija, te ga zamolio da u zajedničku WhatsApp grupu igrača pošalje poruku da svi dođu ujutro u 8.15 na doručak koji inače nije obavezan. I otišao je u sobu gdje je prije spavanja sve ispričao cimeru Ameru Gojaku.

Naravno, svi se u zakazano vrijeme pojavili na doručku, a onda se oglasio i sam Olmo. Oprostio se ponaosob sa svim suigračima, svim zaposlenicima Dinama koji su u Rovinju, sve je bilo vrlo emotivno, a Dani ni sam nije imao snage za dulji govor. Zanimljivo, Olmo nije želio da se sve snima, i njemu se bilo teško oprostiti od suigrača.

- Dečki, moram vam nešto reći... - krenuo je Dani Olmo, uzeo zraka, pa počeo tražiti riječi.

- U ove zadnje dvije godine napravili smo čudo - pričao je Olmo i počeo plakati.

Do njega su odmah došli Arijan Ademi, Emir Dilaver i Komnen Andrić, zagrlili ga, a onda su im prišli i svi drugi igrači. Bilo je tu dosta suza, rastanak je bio emotivan, na kraju su se svi zajedno i slikali za uspomenu. Naravno, svi su mu igrači poželjeli puno sreće u nastavku karijere, a Dani se automobilom, u pratnji člana uprave Krešimira Antolića, zaputio prema Zagrebu. Zbog cijelog oproštaja je i jutarnji trening Dinama kasnio pola sata, umjesto najavljenih 10.30 počeo je u 11 sati.

Najčitaniji članci