To je to što me zanima!

Osijek je naš istinski domaći teren, a stalno ga zanemaruju

Koju god nacionalnu reprezentaciju Hrvatske dovedete u Grad na Dravi, dočeka je fantastična podrška Osječana, pune dvorane, navijanje kakvo se samo može poželjeti. A toliko su puta Slavonci izvisili...
Vidi originalni članak

"Ovo je Osijek, ovo je Osijek", orilo se sportskom dvoranom Gradski vrt nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig nakon tri sata i 20 minuta igre nakon rijetko viđenog preokreta donijeli hrvatskoj teniskoj reprezentaciji veliki bod u ogledu parova protiv Kanade. Slično su ponovili i u odlučujućem meču i pobjedi Borne Ćorića nad Denisom Shapovalovim.

BORNA RAZBIO SHAPOVALOVA Čudesni Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa!

Dupkom pune tribine, brojne hrvatske zastave i šalovi, fantastično navijanje - sve su to naši tenisači imali priliku doživjeti proteklih nekoliko dana u srcu Slavonije. I to je zapravo bila potvrda koliko Slavonci vole hrvatsku reprezentaciju, u kojem god sportu nastupila.

Deset godina čekao je Osijek na službenu utakmicu nogometne reprezentacije, od kvalifikacija za Euro 2004. protiv Estonije do kvalifikacija za SP 2014. protiv Walesa. I opet su Slavonci napunili stadion. A dolazili su im, pazite sad, i reprezentacije Izraela, Azerbajdžana, Malija, IranaLatvije, Poljske i Mađarske. Nijedna od vrhunskih nogometnih nacija.

'IGRAMO NA ZEMLJI' Ćorić: Ja sam najluđi u ekipi; Čilić: Ne znam te Kazahstance

Sjetite se i kako je HNS prošle jeseni u zadnji čas oduzeo domaćinstvo Osijeku za utakmicu protiv Finske pa je premjestio na riječku Rujevicu zbog lošeg terena... Ipak, u deset utakmica, koliko su "vatreni" igrali na Gradskom vrtu, prosjek gledanosti bio je impresivnih 15.212 ljudi, što je 80 posto kapaciteta! Za usporedbu, Zagreb u dosadašnje 72 utakmice ima prosjek od 20.000 ljudi, tek 56 posto kapaciteta stadiona.

Odnos prema Osijeku još je tužniji kad se u obzir uzme - tenis. Dugo su se Osječani nudili i tražili HTS da im dovede Davisov kup u njihov grad, još od 1997. i Maroka u dvorani Zrinjevac. Udovoljili su im nakon 20 godina čekanja pa u novoizgrađenu dvoranu Gradski vrt lani doveli selekciju bez najjačih aduta Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića, koji su se privremeno povukli nakon izgubljenog finala od Argentine, a i na drugoj je strani za naše protivnike Španjolce otkazao Rafael Nadal. Svejedno, čak i u takvoj situaciji Osječani su bodrili izabranike Željka Krajana u okrnjenom sastavu i bodrili ih do ruba iznenađujuće pobjede nad favoriziranim protivnikom.

Rukomet? Na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice Hrvatske u dvorani Gradski vrt koja postoji devet godina. Osim tri utakmice na Croatia Cupu 2012. protiv Irana, Slovačke i Švedske, "kauboji" su se u Grad na Dravi vratili još samo jednom, u kvalifikacijama za Euro 2014. protiv Slovačke. Odnos rukometnog saveza prema Osijeku vidio se i odlukom da će njihova dvorana, uz zadarski Višnjik, jedina ostati bez domaćinstva ovogodišnjeg Eura od dvorana izgrađenih za Svjetsko prvenstvo 2009. godine. Slična je situacija i po pitanju košarke...

Bez obzira na sve te nesuglasice i ignoriranja od strane naših nacionalnih saveza, Osječani na kraju uvijek ostave sve to po strani i dođu podržati naše reprezentativce u svim sportovima. Nešto na čemu bi im brojni drugi naši gradovi mogli pozavidjeti.

Inati se, Slavonijo!

Idi na 24sata

Komentari 53

  • skipi 05.02.2018.

    Gospodine Đapiću kada sam pisao da dvorana Gradski vrt za deset godina neće biti funkcionalna za EU prvenstva a kamoli svjetska sada se obistinilo....mora biti kao Varaždinska ili ona u Poreču koji je po veličini pet puta manji od Osijeka....jedino preostaje umjesto onog hola na ulazu napraviti montažne tribine....da ima oblik arene

  • samo_pozitiva 05.02.2018.

    Osijek je željan takvih stvari jer je tuga i jad godinama.

  • adika 04.02.2018.

    Pa Osijek zaboravljaju još od 1991 , i to se ZNA tko nas zaboravlja.Otišao Osijek i Slavonija u PM, zbog nekih "pametnih" ljudi i stranki .I sada se vidi sve ono što su nam uskratili ovih 27 god.

Komentiraj...
Vidi sve komentare