Obavijesti

Sport

Komentari 53

Osijek je naš istinski domaći teren, a stalno ga zanemaruju

Osijek je naš istinski domaći teren, a stalno ga zanemaruju
5

Koju god nacionalnu reprezentaciju Hrvatske dovedete u Grad na Dravi, dočeka je fantastična podrška Osječana, pune dvorane, navijanje kakvo se samo može poželjeti. A toliko su puta Slavonci izvisili...

VIDEO

"Ovo je Osijek, ovo je Osijek", orilo se sportskom dvoranom Gradski vrt nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig nakon tri sata i 20 minuta igre nakon rijetko viđenog preokreta donijeli hrvatskoj teniskoj reprezentaciji veliki bod u ogledu parova protiv Kanade. Slično su ponovili i u odlučujućem meču i pobjedi Borne Ćorića nad Denisom Shapovalovim.

Čudesni Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa!
Čudesni Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa!

Dupkom pune tribine, brojne hrvatske zastave i šalovi, fantastično navijanje - sve su to naši tenisači imali priliku doživjeti proteklih nekoliko dana u srcu Slavonije. I to je zapravo bila potvrda koliko Slavonci vole hrvatsku reprezentaciju, u kojem god sportu nastupila.

Bravo!!!

Posted by Hrvatski teniski savez on 3. veljače 2018

Deset godina čekao je Osijek na službenu utakmicu nogometne reprezentacije, od kvalifikacija za Euro 2004. protiv Estonije do kvalifikacija za SP 2014. protiv Walesa. I opet su Slavonci napunili stadion. A dolazili su im, pazite sad, i reprezentacije Izraela, Azerbajdžana, Malija, IranaLatvije, Poljske i Mađarske. Nijedna od vrhunskih nogometnih nacija.

Ćorić: Ja sam najluđi u ekipi; Čilić: Ne znam te Kazahstance
Ćorić: Ja sam najluđi u ekipi; Čilić: Ne znam te Kazahstance

Sjetite se i kako je HNS prošle jeseni u zadnji čas oduzeo domaćinstvo Osijeku za utakmicu protiv Finske pa je premjestio na riječku Rujevicu zbog lošeg terena... Ipak, u deset utakmica, koliko su "vatreni" igrali na Gradskom vrtu, prosjek gledanosti bio je impresivnih 15.212 ljudi, što je 80 posto kapaciteta! Za usporedbu, Zagreb u dosadašnje 72 utakmice ima prosjek od 20.000 ljudi, tek 56 posto kapaciteta stadiona.

Odnos prema Osijeku još je tužniji kad se u obzir uzme - tenis. Dugo su se Osječani nudili i tražili HTS da im dovede Davisov kup u njihov grad, još od 1997. i Maroka u dvorani Zrinjevac. Udovoljili su im nakon 20 godina čekanja pa u novoizgrađenu dvoranu Gradski vrt lani doveli selekciju bez najjačih aduta Marina Čilića, Ivana Dodiga i Borne Ćorića, koji su se privremeno povukli nakon izgubljenog finala od Argentine, a i na drugoj je strani za naše protivnike Španjolce otkazao Rafael Nadal. Svejedno, čak i u takvoj situaciji Osječani su bodrili izabranike Željka Krajana u okrnjenom sastavu i bodrili ih do ruba iznenađujuće pobjede nad favoriziranim protivnikom.

Hrvatska - Slovacka

Rukomet? Na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice Hrvatske u dvorani Gradski vrt koja postoji devet godina. Osim tri utakmice na Croatia Cupu 2012. protiv Irana, Slovačke i Švedske, "kauboji" su se u Grad na Dravi vratili još samo jednom, u kvalifikacijama za Euro 2014. protiv Slovačke. Odnos rukometnog saveza prema Osijeku vidio se i odlukom da će njihova dvorana, uz zadarski Višnjik, jedina ostati bez domaćinstva ovogodišnjeg Eura od dvorana izgrađenih za Svjetsko prvenstvo 2009. godine. Slična je situacija i po pitanju košarke...

Bez obzira na sve te nesuglasice i ignoriranja od strane naših nacionalnih saveza, Osječani na kraju uvijek ostave sve to po strani i dođu podržati naše reprezentativce u svim sportovima. Nešto na čemu bi im brojni drugi naši gradovi mogli pozavidjeti.

Inati se, Slavonijo!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u prvom kolu Svjetske skupine u Osijeku pobijedila je Kanadu rezultatom 3:1!!

Posted by Hrvatski teniski savez on 4. veljače 2018
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.