Obavijesti

Sport

Komentari 64

Ćorić: Ja sam najluđi u ekipi; Čilić: Ne znam te Kazahstance

Ćorić: Ja sam najluđi u ekipi; Čilić: Ne znam te Kazahstance
1

Kazahstan je ekipa koja je ipak nama dosta nepoznata. Imaju par igrača koje ja ne poznajem. Zadržavaju se u svjetskoj skupini zadnjih nekoliko godina, fenomenalan ždrijeb za nas, rekao je Marin Čilić

VIDEO

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobijedila je Kanadu ukupnim rezultatom 3-1 nakon što je Borna Ćorić odigrao fantastičan meč i pobijedio Denisa Shapovalova 3-0 (6-4, 6-4, 6-4).

- Ovo je nevjerojatan osjećaj. Igrao sam dobro, puno sam vježbao zadnjih tjedan dana. Bio sam malo nervozan ulazeći u ovaj meč, ali odradio sam ga uz puno samopouzdanja. Imam dvije sjajne pobjede tako da mi je godina počela vrlo dobro - rekao je Ćorić pa nastavio:

- Bio je ovo sjajan meč, odigrao sam bez greške. Fulao sam možda dva bekenda. Bio sam u toj nekoj zoni, sve je bilo fantastično, publika fantastična... Stvarno sam servirao odlično, mislim da mi je to jako važno. Stvarno sam na tome puno radio. Napokon imam odličan tim, svi se slažemo odlično. Svi smo, ajmo reći, normalni. Ja sam u tom timu najmanje normalan, ali uspijevaju me držati pod kontrolom. Do kraja sezone želim biti zdrav, raditi na nekim segmentima, previše sam htio biti u top 20 30, ali treba vremena za napredak.

Čudesni Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa!
Čudesni Ćorić odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa!

U velikoj pobjedi Hrvatske svoju rolu imao je i Marin Čilić. Treći igrač svijeta je u paru s kumom Ivanom Dodigom pobijedio kanadski par Nestor-Pospišil.

- Fenomenalno je ušao u meč, napravio je break odmah u prvom gemu i od tog trenutka je preuzeo meč. Moglo je puno lakše otići na njegovu stranu i u drugom setu - prokomentirao je Čilić Bornin meč.

- Mislim da je njegova cjelokupna igra bila na vrhunskoj razini. Nije ništa štekalo, servirao je jako dobro na prvom servisu, kontrolirao poene na servis gemovima. U nekim trenucima je imao malo problema na servisu od Shapovalova. Mislim da je teren bio mrvicu sporiji nego u petak tako da Shapovalovljev servis nije bio ubojit kao u petak. Mislim da je to dosta doprinijelo Borninoj igri.

Shapovalov je sjajan talentirani tenisač, ali Borna je ipak izašao na kraj s njime.

- Danas se ipak osjetilo Bornino iskustvo u Davis Cupu. Krenuo je odmah dobro na početku i napravio break. Time je dao sebi dovoljno lagodnosti.

Idući protivnik je Kazahstan. S njima igramo od 6. do 8. travnja u Hrvatskoj u četvrtfinalu.

- Kazahstan je ekipa koja je ipak nama dosta nepoznata. Imaju par igrača koje ja ne poznajem. Zadržavaju se u svjetskoj skupini zadnjih nekoliko godina i to je fenomenalan uspjeh za njih, a fenomenalan ždrijeb za nas. Mislim da ćemo opet izabrati zemlju kao podlogu. Hvala svima koji su došli, podržali su nas vrhunski i uživali smo sve ove dane. Nadam se da ćemo opet uskoro igrati u Osijeku.

Za polufinale s Kazahstancima, sa Srbima možemo tek u finalu
Za polufinale  s Kazahstancima, sa Srbima možemo tek u finalu

Izbornik Željko Krajan bio je oduševljen Borninom igrom.

- Borna je bio na visokoj razini od početka do kraja. Pogotovo na svojem servisu. Stvarno odličan meč, jako pametan taktički. Shapovalov je mlad i Borna je iskoristio njegove rupe.

- Mislim da se već neko duže vrijeme na servisu osjeća jako dobro. To mu je udarac koji mu je najstabilniji. Iako svi gledamo defenzivu i to trčanje po terenu, servis mu je jako, jako dobar.

Kanada nije bila nimalo lagan protivnik.

- Sigurno da smo dobili jako neugodnog protivnika i bez Raonića. Bili smo oprezni, imali svoju podlogu zemlju.

Bio je ovo meč mladih talenata.

- Borna i Denis su pokazali da su budućnost tenisa. Definitivno da je ovo bila poslastica za teniske ljubitelje i ubuduće vrijeme bit će poslastica gledati ih.

Osijek je naš istinski domaći teren, a stalno ga zanemaruju
Osijek je naš istinski domaći teren, a stalno ga zanemaruju

Idući protivnik nam je Kazahstan.

- Neće biti lagano. Nisu atraktivni po imenima, ali tu su stalno i igraju drugo kolo. Zemlja će im najmanje odgovarati tako da razmišljamo o zemlji, da - zaključio je Krajan, a Ćorić za kraj prokomentirao:

- Meni je svejedno na kojoj podlozi ćemo igrati, stvarno.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom