To je to što me zanima!

Roka Šimića žele Real i Arsenal!

Uvjeren sam da će Roko ostvariti veliku karijeru i biti napadač svjetske klase. Dugo nisam vidio talentiranijeg igrača - rekao je Nikica Jelavić
Vidi originalni članak

Red Bull Salzburg već je poznat kao tvornica elitnih napadača, a novi u tom nizu ekstra klasa moga bi biti Roko Šimić (18).

Tako ugledni goal.com predstavlja napadača hrvatske U-21 reprezentacije, jednog od igrača kojeg su uvrstili u serijal NxGn, najvećih svjetskih talenata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Erling Haaland najveće je ime Salzburgove škole, ali ona je dala i Patsona Daku, koji danas igra za Leicester City, te Karima Adeyemija, koji je na početku ove sezone za Salzburg zabio 15 golova u 22 utakmice.

Očekuje se da njemački tinejdžer ode u siječnju ili na ljeto, a onda stižu dvojica mladića iz susjednih država: Slovenac Benjamin Šeško i Roko Šimić. Obojica su 18-godišnjaci, Šeško je u prva tri mjeseca ove sezone zabio sedam golova za Salzburg, a Šimić je tek u srpnju došao, a već u listopadu dobio je novi, bolji, četverogodišnji ugovor. 

I premda je samo triput zaigrao za prvu momčad Salzburga, sin Darija Šimića, bivšeg braniča Dinama, Intera, Milana i Monaca i prvog igrača koji je došao do 100 nastupa za Hrvatsku, zablistao je igrajući za Liefering i mladu hrvatsku reprezentaciju. I privukao je zanimanje velikih klubova.

U OBRANU SREBRA Hrvatska za Katar: Ništa od Rakitića i Rebića, šansa Šimiću?

Real Madrid, Arsenal, Tottenham, Milan i West Ham spominju se kao oni koji ga prate. Tjelesno je moćan, visok 190 cm, vješt i okretan, sa sjajnim osjećajem za gol. Već ga neki zovu 'Mini Haaland'.

Šimić se rodio u Milanu dok mu je otac ondje igrao, ali produkt je Dinamove akademije. No, Dinamo ga je s 10 godina pustio, kao da nije u njemu prepoznao budućeg prvotimca.

Otišao je u Kustošiju pa 2015. u Lokomotivu. Debitirao je sa 16 godina u porazu 6-0 baš protiv Dinama. Tu je sezonu završio kao prvi napadač kluba i zabio je četiri gola u 26 utakmica. Postao je najmlađi strijelac u povijesti Lokomotive.

HRVATSKA U-21 - ESTONIJA U-21 2-0 Mini 'vatreni' su na pet od pet! Prširova bomba, Roko Šimić najbolji strijelac kvalifikacija

Salzburg ga je platio četiri milijuna eura, a Dinamo nije bio toliko ustrajan da ga dovede, niti toliko izdašan, iako bi obitelji više odgovaralo da je ostao u Zagrebu.

- Roko je ogroman potencijal, ima sjajan mentalitet i pokazao je u HNL-u što zna - rekao je Salzburgov sportski direktor Christoph Freund.

Šimić je zabio gol u prvim dodirima, a onda je u rujnu utrpao sedam u pet utakmica, uključujući dva Lilleu u Ligi prvaka mladih. Pa hat-trick za Hrvatsku U-21 Azerbajdžanu. I pokazao potencijal da postane Mandžukićev nasljednik u "vatrenima".

- Roko je pravi napadač i posjeduje Mandžukićevu snagu. Ali, iako je brz, volio bih da poveća startnu brzinu, eksplozivnost, za deset posto - rekao je i njegov otac Dario.

Roko je već zaigrao i u Ligi prvaka, ušao je s klupe u pobjedi nad Wolfsburgom. Zabio je 15 golova u 22 utakmice za klub i reprezentaciju ove sezone i očekuje se da u idućih 12 mjeseci iskoči kao Haaland, Daka i Adeyemi. Pa možda i izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Roko je ponajveći talent u Hrvatskoj. Svi znaju za njega zbog slavnog oca, ali ubrzo će skinuti taj teret s ramena i ispisati svoju priču - rekao je Nikica Jelavić i dodao:
- Uvjeren sam da će Roko ostvariti veliku karijeru i biti napadač svjetske klase. Dugo nisam vidio talentiranijeg igrača.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 273V 19.11.2021.

    Karima Adeyemi - Njemački reprezentativac... parodija

  • Mata10 19.11.2021.

    Jase sjećam još jednog koji je jako mlad otišao u Barcelonu pa ga sad nigdje nema. Nadam se da Šimić neće njegovim stopama.

  • MatijaKezele 18.11.2021.

    najbolji naš napadač ovog trena bez dileme! samo nek ostane čvrsto na zemlji a ne da se umisli ko petković nakon jedne vrhunske sezone

Komentiraj...
Vidi sve komentare