Obavijesti

Sport

Komentari 83

Mini 'vatreni' su na pet od pet! Prširova bomba, Roko Šimić najbolji strijelac kvalifikacija

Mini 'vatreni' su na pet od pet! Prširova bomba, Roko Šimić najbolji strijelac kvalifikacija
4

Hrvatska je došla i do pete pobjede u petom kolu kvalifikacija za Euro U-21. Dugo smo lomili Estonce pa napokon slomili u 39. minuti golom Roka Šimića. Konačan rezultat postavio je Pršir u drugom poluvremenu

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ubilježila je i petu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za Euro svladavši u Puli Estoniju 2-0.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Hrvatska je već u petoj minuti bila korak do vodstva. Baturina je pucao s desne strane, no pogodio je vratnicu. Okvir gola je pogodio i Pršir u 39. minuti, no odbijanac je Šimić spretno pospremio u mrežu. Bio je to njegov već šesti gol u kvalifikacijama i najbolji je strijelac, ne samo naše skupine već ukupno. 

I u nastavku se tresao okvir estonskog gola. U 55. je izvana pucao Kačavenda pogodivši gredu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hrvatska je razriješila u 62. minuti, a sjajan pogodak sa više od 20 metara zabio je Pršir.

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 15 bodova i gol razlikom 14-3, a druga je Norveška sa 9 bodova i utakmicom manje, koliko ima i Austrija. Estonija je zadnja sa šest poraza i 0-19 razlikom pogodaka.

Susret mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvesntvo

Pobjednici devet skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija izborit će direktan plasman na EP koje će se od 9. lipnja do 2. srpnja održati u Rumunjskoj i Gruziji.

Preostalih osam drugoplasiranih ekipa igrat će u dodatnim kvalifikacijama za još četiri putnika na EP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 18:00 , Aldo Drosina, Pula
Hrvatska U-21
Šimić 39', Pršir 62'
2 : 0
Estonija U-21
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice u Puli. Uz malo mučenje u prvom dijelu, Hrvatska je više-manje dominantno odradila ostatak utakmice i došla do pete pobjede u petom kolu kvalifikacija za Euro U-21. Roko Šimić načeo je Estonce u 39. minuti. Bio mu je to šesti gol u kvalifikacijama te je zasad najbolji strijelac. Konačnih 2-0 postavio je Pršir u 62. minuti. Sjajno je potegnuo s 25 metara, probio golmana Estonije kojeg je lopta očešala i završila u rašljama.

Mini 'vatreni' nakon pet kola imaju 15 bodova, a priliku za nastavak sjajnog niza imat će za pet dana kada gostuju kod Austrije.

90'

Probao je sada i Fruk. Lopta je otišla pored stative. 

88'

Najbolja prilika za Estoniju na utakmici. Lippa je izbio sam pred Kotarskog, malo se spetljao pa su u međuvremenu stigli Smolčić i Vušković. No, prevario ih je lažnjakom i pucao po golu. No, iznad prečke je to otišlo. 

85'

Polako kombiniraju naši nogometaši s jedne na drugu stranu. Nigdje im se ne žuri, Estonci su odustali od bilo kakvih pokušaja. Čekaju kraj utakmice. 

80'

Estonci jedini u našoj skupini nisu zabili gol, a sve je izvjesnije kako će tako biti i nakon današnje utakmice. Imali su jednu šansu u prvom poluvremenu, no osim toga, u napadu nisu pokazali baš ništa. 

Komentari 83