To je to što me zanima!

Hrvatski roboti u Pošti već sortiraju blagdanske pakete

Svaki robot može prenijeti 800 kilograma tereta i manevrirati oko ljudi, opreme i drugih strojeva. Služit će kao pomoć prilikom komisioniranja i prijevoza robote, a u sortirnici će se koristiti za prijevoz pošiljaka
Vidi originalni članak

Hrvatska Pošta objavila je u petak kako su u novom sortirnom centru uveli autonomne robote hrvatske tvrtke Gideon Brothers za prijevoz paleta.

UMJETNA INTELIGENCIJA 'Naše robote traži cijeli svijet': U mlade Hrvate ulažu milijune

Iz Pošte navode da se na ovaj način spremaju za industriju 4.0 te ističu kako roboti ne zamjenjuju ljude, već su tu kao oruđekojie bi trebalo pomoći postići ciljeve koje ranije nisu ni zamišljali. Dodaju da je to bila i ideja iza odluke o pilot-projektu korištenja autonomnih robota za prijevoz paleta. Projekt će trajati sljedeća četiri mjeseca u visokoregalnom skladištu i sortirnici. Tijekom tog razdoblja običavat će se i radnici koji će ih koristiti. 

A što će točno roboti raditi?

Oni će biti pomoć prilikom komisioniranja i prijevoza robote, a u sortirnici će se koristiti za prijevoz pošiljaka iz vozila do mjesta za razradu i pripremu za dostavu. Svaki robot može prenijeti 800 kilograma tereta i manevrirati oko ljudi, opreme i drugih strojeva. To može zahvaljujući autonomnim sustavima koji se temelje na vizualnoj percepciji, a kombiniraju dubinsko učenje sa stereoskopskim kamerama.

'KREĆE ROBOTSKA REVOLUCIJA' Napravili ga Hrvati: Robot se vozi sam i nosi 800 kg tereta

Iz Pošte dodaju i da se ovime smanjuju troškovi pružanja usluga, ali i skraćuje trajanje uslužnog ciklusa i povećava učinkovitost energetskih sustava. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 28.12.2019.

    nece više trebat raditi ništa samo ce roboti raditi

  • BlackRaven 28.12.2019.

    aha, znaci roboti budu hodali po sortirnici koja ne radi i sve se sortira rucno? U toj posti neki ljudi stvarno nemaju pojma o organizaciji posla.

  • deda52 21.12.2019.

    Dajte pitajte rađe poštu zašto poštari po desetak dana ne dijele poštu. Zašto se pošta iz Velike Gorice vozi u Zagreb te poštari kreću u obilazak oko 11 sati. Ovo pišem za grad Zagreb, ne znam kakvo je stanje u ostatku Hrvatske, ali to se nije događalo nikada, a zna se da su mirovine nekada isto nosili poštari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare