To je to što me zanima!

HZJZ: Pavić Šimetin nije rekla da treba uvesti covid potvrde za djecu; VIDEO: Poslušajte izjavu

Na pitanje hoće li hoće li najmlađi ići s kartončićem o cijepljenju, dr. Ivana Pavić Šimetin rekla je, citiramo: 'To još trebamo sa AKD-om razmotriti, ali bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde'
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za javno zdravstvo požalio se na pogrešno prenesenu izjavu Capakove zamjenice dr. Ivane Pavić Šimetin o covid potvrdama za djecu.

Ona je jučer, kad su je pitali hoće li mlađi od 16 dobili kartončić za cijepljenje, rekla, citiramo od riječi do riječi:

- Bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde.

- Zamjenica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med. dana 13.12.2021. nije izjavila da HZJZ razmišlja o uvođenju COVID potvrde za djecu, već je izjavila da djeca nakon cijepljenja trebaju imati pravo na EU digitalnu  COVID potvrdu kao što imaju i odrasle osobe - kažu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U HRVATSKOJ 48.000 DOZA Stigao je Pfizer za djecu: Primit će ga u dvije doze, cijepit će ih pedijatri, interes zasad mali

Evo pitanja i odgovora Pavić Šimetin:

  • PITANJE: 'Hoće li dobivati djeca, primjerice, covid potvrde, znamo da prema trenutno važećoj odluci, izostavljeni su zapravo svi oni mlađi od 16 godina. Hoće li onda ovi najmlađi ići, zapravo, s onim takozvanim kartončićem o cijepljenju i kakva su tu procedura i pravila?'
  • ODGOVOR PAVIĆ ŠIMETIN: 'To još trebamo sa AKD-om razmotriti, ali bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde.'

Pogledajte video: Evo što je Pavić Šimetin rekla o covid potvrdama za djecu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz HZJZ-a u 'demantiju' dodaju kako covid potvrde za djecu ne mogu biti obavezane u niti jednoj situaciji osim onoga što je na snazi kroz odluke stožera. 

- Prema mišljenju HZJZ-a, COVID potvrde za djecu nikako ne mogu biti uvjet za ulazak u školu, vrtić ili u drugu ustanovu ili na drugo mjesto. Kod nekih putovanja u inozemstvo djeca trebaju imati COVID potvrde sukladno pravilima zemlje u koje putuju pa je nužno omogućiti da i djeca mogu dobiti COVID potvrdu. Do sada je u Hrvatskoj izdano više od 202.000 COVID potvrda za djecu - objavilu su iz Zavoda.

OGROMAN PROBLEM Zabrinjavajući trend: Hrvati više vjeruju Fejsu nego doktorima i lako nasjedaju na lažne vijesti

Jučer je u Hrvatsku stiglo Pfizer cjepivo za djecu. 

Cijepljenje počinje ovaj tjedan, a cjepivo za djecu 5-11 godina odobrila je Europska agencija za lijekove krajem studenog. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Segregacija 14.12.2021.

    Pogubili se u lažima odavno, to već vide i 2 godišnja djeca

  • os-lega 14.12.2021.

    Za Covid 19 treba pitati Dinu Kozlevca, doktora-znanstvenika, a ne ovakve šarlatane i šarlatanke!

  • srni106 14.12.2021.

    Kad dodjemo do krajnjeg cilja koji ovi potrčci sprovode onda ce izmisljeni pojam teorija zavjere nestati isto kao i vecina ljudi nazalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare