News

Komentari 42

HZJZ: Pavić Šimetin nije rekla da treba uvesti covid potvrde za djecu; VIDEO: Poslušajte izjavu

HZJZ: Pavić Šimetin nije rekla da treba uvesti covid potvrde za djecu; VIDEO: Poslušajte izjavu

Na pitanje hoće li hoće li najmlađi ići s kartončićem o cijepljenju, dr. Ivana Pavić Šimetin rekla je, citiramo: 'To još trebamo sa AKD-om razmotriti, ali bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde'

Hrvatski zavod za javno zdravstvo požalio se na pogrešno prenesenu izjavu Capakove zamjenice dr. Ivane Pavić Šimetin o covid potvrdama za djecu.

Ona je jučer, kad su je pitali hoće li mlađi od 16 dobili kartončić za cijepljenje, rekla, citiramo od riječi do riječi:

- Bilo bi dobro kad bi se moglo ići na Covid potvrde.

- Zamjenica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med. dana 13.12.2021. nije izjavila da HZJZ razmišlja o uvođenju COVID potvrde za djecu, već je izjavila da djeca nakon cijepljenja trebaju imati pravo na EU digitalnu  COVID potvrdu kao što imaju i odrasle osobe - kažu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Evo pitanja i odgovora Pavić Šimetin:

Pogledajte video: Evo što je Pavić Šimetin rekla o covid potvrdama za djecu

Iz HZJZ-a u 'demantiju' dodaju kako covid potvrde za djecu ne mogu biti obavezane u niti jednoj situaciji osim onoga što je na snazi kroz odluke stožera. 

- Prema mišljenju HZJZ-a, COVID potvrde za djecu nikako ne mogu biti uvjet za ulazak u školu, vrtić ili u drugu ustanovu ili na drugo mjesto. Kod nekih putovanja u inozemstvo djeca trebaju imati COVID potvrde sukladno pravilima zemlje u koje putuju pa je nužno omogućiti da i djeca mogu dobiti COVID potvrdu. Do sada je u Hrvatskoj izdano više od 202.000 COVID potvrda za djecu - objavilu su iz Zavoda.

Jučer je u Hrvatsku stiglo Pfizer cjepivo za djecu. 

Cijepljenje počinje ovaj tjedan, a cjepivo za djecu 5-11 godina odobrila je Europska agencija za lijekove krajem studenog. 

Najčitaniji članci