To je to što me zanima!

Suca su zvali 'šef' ili 'gazda': 'Malo ćemo viška uzeti, hiljadu eura, moj Miha će sve priznati'

Istražitelji su od rujna prošle godine prisluškivali suca Kovačića i njegove suradnike. Razgovori otkrivaju da su suradnici suca zvali "gazda" i "šef" te da su dolazili na sve sastanke na koje bi ih pozvao
Vidi originalni članak

Suca Trgovačkog suda Mihaela Kovačića, njegovu suradnicu Aleksandru Mažić te dvoje stečajnih upravitelja Branka i Ivu Petanjek istražitelji su prisluškivali od rujna prošle godine, javlja Telegram

Nakon opsežne akcije, sudac je uhićen zajedno s još 12 osumnjičenih za izvlačenje više od 30 milijuna kuna iz stečajnih postupaka. 

Tajno snimljeni razgovori otkrivaju kako su stečajni upravitelji Kovačića zvali "gazda" i "šef". Istražitelji su snimili kontakte suca sa stečajnim upraviteljima i zabilježili kako su na svaki njegov zahtjev došli na sastanak. U nekoliko navrata s njima se sastala i Vlasta Jagarčec Vajda, za koju se sumnja da je vodila firme preko kojih se prao novac izvučen iz stečajeva. 

U IME STEČAJA I OBITELJI Sudac Kovačić lovu je izvlačio preko žene, brata, sina...

Iva Petanjek, stečajna upraviteljica, joj je poručila u jednom tajno snimljenom razgovoru da za nju ima "dar od Mihe" te joj prenijela molbu da ga "iz sigurnosnih razgovora ne zove". 

U danima nakon potresa snimljen je i razgovor između suca i njegove suradnice Aleksandre Mažić. Oboje žive u Sisku, a istražitelji su 8. siječnja zabilježili da je sudac poslao statičare u dom njezine majke Branke Rajković kako bi pregledali oštećenja. No, obzirom da su oni došli nenajavljeno, nazvala je suca i javila da je "netko tamo kod mame". On joj je objasnio o kome se radi, na što mu ona odgovara: 

- Nemoj me presijecati s tim stvarima. Mislila sam da su oni zločesti. 

PRITVORILI SUCA MIHAELA KOVAČIĆA Sudac i suradnica izvlačenje novca iz tvrtki u stečaju vodili su kao obiteljske poslove

Stečajnog upravitelja Petanjeka su na Staru godinu istražitelji snimili u razgovoru s pomoćnikom iz ureda. Pričali su o prodaji nekretnine jednog stečajnog dužnika na što Petanjek komentira: 

- Sad bumo valjda dobili neke novce tam na taj k.... 

- Al moramo najprije platiti režije koje opterećuju tu nekretninu - upozorio ga je suradnik. 

- Ma k... bumo platili... više ništ'! Nek ide u p... materinu. Nek sve zblokiraju. Mislim, spremit ćemo te novce na račune i nek’ se oni j… s tim. Kakve režije, čije režije?! - nastavlja Petanjek. 

MALVERZACIJE DORH objavio detalje suca Kovačića: Izvlačio novac iz firmi, kupovao kuće, aute, dionice ...

Pomoćnik ga i dalje uvjerava da ipak moraju podmiriti režije, a stečajni upravitelj mu govori da taj novac "uzme iz viška". Nakon što pomoćnik konstatira da viškova nema, Petanjek kaže: 

- Malo ćemo viška uzeti p…. mu materina na ime toga. Uzet ćemo za najam nekakve garaže, ak’ ti treba. Sto eura ili hiljadu eura. 

UHIĆENI I ČLANOVI OBITELJI Osumnjičeni za milijunske malverzacije: Sudac Kovačić dao izjavu i odgovarao na pitanja

Nastavio je planirati izmišljene troškove pa tako kaže da svaki put kad rade će uzeti "malo više, po hiljadu dvije eura više u diobu", a da će te troškove prikazati veće nego što imaju obveze. Dodaje kako će "njegov Miha" sve te troškove priznati. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Tetaady 19.02.2021.

    Ja sam svoje novce prekrižio, al nek bar gamad duugo odleži za to šta su nas preveslali za dugovanje. Jer ta gamad je i u mojoj bivšoj firmi vodila stečajni postupak i premda smo se mogli i izvuči iz stečaja, Petanjek nas je prodao dalje, a novce nikad nismo dobili premda je bilo sredstava za naplatu. A taj Petanjek je stoka itekakva, kao što se vidi u gornjem tekstu, samo po rječniku kojim se izražava.

  • BlackRaven 19.02.2021.

    Da je zakona i pravde, sa bi ovaj sa slike ostatk svojeg života proveo nazivajući zatvorskog policajca : Šefe ili Gazda.

  • kritičar1 19.02.2021.

    ljudi moji,eto prije koji dan mi poznanik,koji je otišao u penziju,kaže da je iako mu svi papiri štimaju,sava davanja i porezi plačeni morao po zakonu,da zatvori firmu platiti stečajnom upravitelju-likvidatoru dvije plaće po 7000 kn,plus ostali troškovi,sve skupa 250000kn,samo da ovaj potpiše da je sve ok. pljačka do bola!

Komentiraj...
Vidi sve komentare