To je to što me zanima!

Tko je šef Upravnog vijeća koji je dao ostavku nakon dolaska zdravstvene inspekcije?

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila na osobni zahtjev predsjednika Upravnog vijeća Kliničkoga bolničkog centra Osijek
Vidi originalni članak

 Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila na osobni zahtjev predsjednika Upravnog vijeća Kliničkoga bolničkog centra Osijek Matu Lukića, a novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovala Gordana Žanića.

SLUČAJ IZ KBC-A OSIJEK Trudnici nisu napravili pobačaj: Bolnica uklonila dokument s izmišljenim člancima Ustava

Razlozi ostavke nisu poznati, no ona dolazi svega dva dana nakon što je ministarstvo zdravstva za 24sata potvrdilo da u tu bolnicu šalje inspekciju zbog slučaja pacijentice M., ali i službenog dokumenta u kojem bolnica izmišlja dijelove Ustava i zakona. 

 - Na temelju dostavljenog očitovanja i medicinske dokumentacije iz KBC-a Osijek, zdravstvena inspekcija, u koordinaciji s predstavnicima struke, obavit će nadzor u navedenoj zdravstvenoj ustanovi. Uz spomenuti slučaj pacijentice, sagledat će se činjenice i okolnosti koje su prethodile objavljenom dokumentu na mrežnoj stranici KBC-a Osijek te će se po završetku zdravstveno-inspekcijskog nadzora, odrediti daljnje postupanje - javili su nam iz Ministarstva zdravstva. 

BEROŠ O KBC-U OSIJEK: 'Neprihvatljivo je da bolnica objavljuje informacije suprotne Zakonu. Provjerava se sve...'

Mato Lukić, član HDZ - a i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, imenovan je predsjednikom Upravnog odbora KBC - a Osijek 2021. godine. 

Prije toga je tri i pol godine radio kao ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a tome je prethodilo jedanaest godina u sustavu socijalne skrbi, u Domu za odgoj djece i mladeži (Osijek), u kojemu je pet godina bio ravnatelj. Od aktiviranja Županijskog stožera civilne zaštite bio je aktivno uključen u provedbu mjera protiv širenja koronavirusa. Predstavljen je kao Anušićev čovjek za zdravstvo i socijalnu skrb. 

OD 24SATA ZA INSPEKCIJU Nema na čemu, Vili: Evo slika dokumenta u kojem KBC Osijek izmišlja Ustav i zakon

Podsjetimo, nakon otkrića 24sata o neuspjelom pobačaju pacijentice M. i brojnih nepravilnosti oko zahvata koje uključuju i uskratu opće anestezije, krivo informiranje pacijentice, kreativnu matematiku oko trajanja trudnoće, spornu odluku Povjerenstva i službeni dokument koji je obmanjivao pacijentice, a liječnike navodio na kršenje zakona, KBC Osijek se našao pod povećalom javnosti i zdravstvene inspekcije. Ravnatelj Željko Zubčić, također član HDZ - a, nije odgovorio na naša pitanja. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Luna777 10.06.2022.

    To je tako kod HDZ-a, podobnost a ne sposobnost. I sada će na neku drugu važnu funkciju krasti Bogu dane...

  • morana1 10.06.2022.

    Razrješen na osobni zahtjev, kako prozirno i nevjerodostojno, ali članu ADZ-a to je preporuka za daljnje napredovanje i još neko ravnateljsko mjesto ... hahaha....

  • Karabaha 09.06.2022.

    ruku na srce, stranacku iskaznicu u djep i eto te na vrhu....zna se

Komentiraj...
Vidi sve komentare