To je to što me zanima!

U srijedu nas čekaju grmljavina, pljuskovi i jaki vjetar: Otkrili i kad nam stiže razvedravanje...

Osječka i gospićka regija su pod žutim meteoalarmom zbog poledice, dok su kninska, riječka, splitska i dubrovačka regija u 'žutom' zbog jakog vjetra i grmljavinskog nevremena.
Vidi originalni članak

U Hrvatsku je u utorak stigla velika promjena vremena. Temperatura je u dijelovima države i po 20-ak stupnjeva niža nego što je bila prošlog tjedna, a novih vrućina nema na vidiku... Čak će biti hladnije nego što je prosjek za sredinu travnja.

POGLEDAJTE VIDEO: U Trakošćanu pao snijeg!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. Još u noći i ujutro kiša na istoku, a pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od 1 do 6, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11, a drugdje duž obale između 11 i 16. Najviša dnevna od 8 do 13 °C, na Jadranu od 14 do 18 °C. - javlja u svojoj prognozi za srijedu, 17. travnja, DHMZ.

I za srijedu su u Hrvatskoj na snazi meteoalarmi, ali ne bi trebalo biti problema kao što je bilo u utorak...

NAGLA PROMJENA VIDEO Vrijeme stvara kaos: U Zagorju pada snijeg, vjetar lomi stabla u Zagrebu i u Slavoniji

Na snazi meteoalarmi

Osječka i gospićka regija su pod žutim meteoalarmom zbog poledice, dok su kninska, riječka, splitska i dubrovačka regija u 'žutom' zbog jakog vjetra i grmljavinskog nevremena.

Što se tiče obalnog područja, za Velebitski kanal na snazi je crveni meteoalarm zbog jakog vjetra, mogući su udari do 150 km/h! Kvarner i Kvarnerić su pod narančastim upozorenjem zbog vjetra, a za zapadnu obalu Istre te cijelu Dalmaciju oglašen je žuti meteoalarm, također zbog vjetra...

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Prognoza za kraj tjedna 

U četvrtak će vjetar oslabjeti, no temperatura primjerenija dobu godine zadržat će se barem do polovine idućeg tjedna. Uz djelomično razvedravanje od petka, ponajprije po kotlinama Gorske Hrvatske najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 0 °C, stoga je moguć i mraz pri tlu, javlja DHMZ.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

VJETAR ČUPAO STABLA Nevrijeme pogodilo Vukovar: 'U centru grada je pala skela, sva sreća da nitko nije nastradao...'

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • makasun 17.04.2024.

    Kaže: "U srijedu grmljavina, pljuskovi i jaki vjetar....", a ovdje, na sjevernom Jadranu svanuo prekrasan, miran i sunčan dan, nebo azurno plavo, bez traga ijednog oblačka....😁

  • fabercastell 17.04.2024.

    Moja kuma je sinoc bila u crvenom i razvedrila se dva puta

  • zapopizdit 17.04.2024.

    Otkrili nam kad stiže poboljšanje. Pazite, meteorolozi su nam otkrili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare