To je to što me zanima!

Marić: VAR neprihvatljiv? Ma Bjelica nema pravo to govoriti

Ima snažan utjecaj u hrvatskom nogometu, opravdano jer je napravio jako puno za hrvatski nogomet. Nema pravo govoriti pred uvođenje VAR-a u HNL da je to neprihvatljivo, kaže Marić
Vidi originalni članak

Nenad Bjelica (48) u više je navrata nakon utakmice protiv Šahtara, u kojoj je u nadoknadi primio dva gola i ostao bez pobjede, žestoko napao VAR. Trener Dinama govorio je, između ostalog, kako je to s..., cirkus, da mu ne treba, da nikad neće biti za to.

A taj VAR za tri mjeseca, u drugom dijelu domaćeg prvenstva, stiže u HNL gdje će, kako je rekao Bjelica, također biti cirkusa i skandala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kontrirao mu je sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja (44) rekavši kako VAR ima pravo provjeriti propušteni incident, bivše Oko sokolovo Mateo Beusan (68) u razgovoru za 24sata poručio je Bjelici kako bi mu bilo bolje da govori o svojim igračima i glupostima u dvije minute mogao ostati bez 18 milijuna eura.

BJELICA O HAJDUKU I TEHNOLOGIJI: Uz VAR bismo izgubili Kup, ali i imali 45 bodova više od 'bilih'

A na stranu sudaca stao je još jedan bivši sudac - Bruno Marić (47), donedavni glavni HNS-ov instruktor za VAR koji je podnio ostavku u žiži previranja oko toga hoće li Split ugostiti utakmicu Hrvatske i Mađarske.

- VAR je na Svjetskom prvenstvu pokazao da je izvanredan alat. Tu su kamere kojima imamo mogućnost provjeriti radi li se o čistoj, očitoj pogrešci ili se radi o propuštenom incidentu. Iznimna je privilegija da sudac ima drugu šansu i donese ispravnu odluku - rekao je Marić za RTL pa se fokusirao na Bjeličin istup:

'NI MI NISMO SPAVALI' Kavaliri pjesmom uz 'modre': Stop the VAR u ime Dinama...

- Niti trener Bjelica niti bilo tko drugi, a osobito ne on koji ima snažan utecaj u hrvatskom nogometu - opravdano jer je napravio jako puno za hrvatski nogomet kroz bitku za Dinamo u Ligi prvaka, nema pravo govoriti pred uvođenje VAR-a u Hrvatsku da je to nešto što je neprihvatljivo. Dapače, on treba biti podrška tome.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 83

  • 08.11.2019.

    Ovaj Strahonja je najjači covijek ima dva zdrava oka a ne vidi kaze ima pravo VAR simo tamo ali VAR se nije oglasio svaki puta kada je to trebalo kako ga nije sram to govoriti sto govori nevjerojatno mi je to stvarno 😄😄😄

  • danko1471991 08.11.2019.

    VAR je dobra stvar jer vise se ne mogu zabijati golovi iz dvometarskih zaleda(kao Ronaldo nekad), ali mora biti dosljedan i isti za sve... VAR se zloupotrebljava u korist velikih ekipa i u tome je problem... rekao sam i ponavljam mora se uvesti pravilo ili upute da suci moraju svaku sumnjivu situaciju ići sami gledati na monitor kraj terena, a ne da jednu situaciju gledaju a jednu ne... i tako bi se opet dala velika odgovornost glavnom sucu na terenu sto je i normalno... i ako unatoč tome donese krivu presudu prema svom nekom sudu kaznit ga za primjer drugima i gotovo... ne može netko tko sjedi negdje gore u sobi odlučivati umjesto glavnog suca jer tako glavni sudac sa sebe pere odgovornost...

  • 08.11.2019.

    VAR je OK ako je sudac realan i ako u toj VAR sobi nisu tardi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare