To je to što me zanima!

Evo što treba Vrsaljku i Modriću i kako Kovač može do titule...

Modrićevi 'kraljevi' trebaju sve pobjede do kraja prvenstva, uz 'kiks' Atletico Madrida. Niki Kovaču, pak, treba pravo malo čudo, ali matematički još uvijek može do naslova francuskog prvaka
Vidi originalni članak

Real Madrid ponovno nije iskoristio remi gradskog rivala Atletica i tako je ponovno propustio priliku zasjesti na vrh La Lige. 'Kraljevi' su u Madridu remizirali (2-2) sa Sevillom i tri kola prije kraja prvenstva imaju dva boda manje od vodeće momčadi. 

No, još uvijek nije gotovo. U igri je još devet bodova pa matematički može do naslova i Rakitićeva Sevilla koja ima šest bodova manje od Atletica, a kamoli Barcelona koja ima jednak broj bodova kao i Real.

REPOVI NAKON REMIJA Rakitić: Penal je bio čist! Luka: Ha, ako je to tako sudac vidio...

Za naše reprezentativce Ivu Grbića i Šimu Vrsaljka stvar je jasna. Moraju pobijediti sve tri utakmice do kraja i La Liga je njihova. No, pred njima je već u srijedu najteži od tri ispita koji ih čekaju. Na Wandu Metropolitanu stiže neugodni Real Sociedad koji, doduše, ne može prema gore, ali mora braniti poziciju koja ga vodi u Europsku ligu sljedeće sezone. Nakon toga slijede nešto lakša utakmica protiv Osasune, a zadnju utakmicu sezone odigrat će u Valladolidu. 

Što treba Realu za naslov? Po prikazanoj formi - čudo. Luka Modrić i društvo imali su više puta priliku zasjesti na vrh, ali ove im sezone ne ide u najvažnijim utakmicama, za razliku od proteklih godina. Do kraja prvenstva gostuju kod Granade i Athletica u Bilbau, a za foto finiš sezone u Madrid dolazi Villarreal. Budući da ima bolji međusobni omjer od gradskog rivala, Realu za naslov treba svih devet bodova, uz to da Atletico ispusti dva boda.

Barcelona je dugo vremena bila jako, jako daleko od vrha La Lige, no ispadanjem iz Lige prvaka maksimalno se posvetila domaćem prvenstvu i uključila se u borbu u za naslov. Barca vjerojatno ima i najlakši raspored do kraja prvenstva. Levante, Celta Vigo i za kraj - Eibar. Za očekivati je da će Barca slaviti u sve tri utakmice, a za naslov joj je potrebno da oba madridska kluba izgube po jednu utakmicu, jer je lošija u međusobnim omjerima s Atleticom i Realom.

REAL JE OPET U IGRI Ter Stegen i Oblak spašavali, borba za prvaka La Lige još traje

Sevilla, također, još uvijek može do naslova - teoretski. Osim što mora pobijediti sve utakmice do kraja (Valencia, Villarreal, Alaves), momčadi našeg Ivana Rakitića mora se poklopiti da vodeća trojka (Atletico, Real, Barca) izgubi najmanje dvije od preostale tri utakmice.

Završnica Ligue 1 možda i nikad nije bila ovako uzbudljiva, pogotovo proteklih godina otkada su 'petrodolari' ušli u PSG, koji je potpuno zagospodario ligom. No, ove će se sezone to najvjerojatnije promijeniti. Jer našem Domagoju Bradariću za naslov s Lilleom je potrebna pobjeda iz dvije utakmice. Prvu će priliku imati u nedjelju kod kuće protiv St. Etiennea, a ako već zakompliciraju, imat će priliku za 'popravni' protiv Angersa u zadnjem kolu. 

Može li Niko Kovač do naslova prvaka? Teoretski može, ali takav rasplet situacije bio bi ravan čudu. Monaco za naslov treba pobijediti Rennes i Lens. To je naravno lakši dio posla, a puno je teži dočekati dva poraza Lillea, ali i remi Parižana protiv Remisa ili Bresta. 

DRŽI MJESTO ZA LIGU PRVAKA Nada još uvijek postoji: Monaco slavio, Kovač još može do titule

Idi na 24sata

Komentari 11

  • GeneralPraljakUskoplje 10.05.2021.

    Vrsaljko nam dolazi u repku bez odigrane minute u zadnjih par mjeseci 😐 svakako je bolje da budemo drugi u skupini jer prvi ide na portugal , njemacku ili francusku 😱

  • komentatorxyz 10.05.2021.

    Lille-u treba 4 boda pošto PSG ima bolju gol razliku.

  • Prokisla Maneštra 10.05.2021.

    Prvaci će biti PSG i Barcelona do kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare