To je to što me zanima!

Japanac je šokirao Šibenčane: U debiju uveo Istru u četvrtfinale!

Taichi Hara u prvoj je utakmici za istarskog prvoligaša zabio i asistirao na Šubićevcu, donijevši žuto-zelenima iznenađujuću pobjedu 2-0 nad Šibenikom. U četvrtfinalu Kupa čeka ih Oriolik ili Rudar
Vidi originalni članak

Prvi put otkako je Hrvatske, u devetom pokušaju nogometaši Istre 1961 pobijedili su u Šibeniku i izborili četvrtfinale Kupa, s velikom šansom da se dokopaju i - polufinala! Puljani su na Šubićevcu slavili 2-0.

Japanca Taichi Hara zabio je u 47. minuti prvijenac iz blizine nakon što je Josip Špoljarić s desne strane uspio izbjeći zaleđe, po sudačkoj procjeni, pa ubacio na peterac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je to debi Hare, bivšeg igrača FC Tokya, za Istrane. Četvrti je Japanac koji je zaigrao u Hrvatskom kupu nakon Masahika Inohe (Hajduk, 2011/12.) Mikija Takeshija (Stupnik, 2014.) i Istukija Urate (2020.) i prvi koji je zabio.

Rafa Navarro sredinom prvog dijela igrao je rukom nakon što ga je Prince Ampem iz blizine napucao, a sudac Ante Čuljak nakon duge provjere odluio da nema penala za Šibenčane.

Šibenik je krajem utakmice žestoko pritisnuo, pucali su Ćurić i Schildenfeld, ali Ivan Lučić sačuvao je gol. U posljednjim sekundama sudačke nadoknade Hara je majstorski na aut-liniji asistirao Šimi Gržanu koji je zabio za konačnih 2-0 i Istrani su, pod novim trenerom Danijelom Jumićem, proslavili veliku pobjedu.

Šibenik je, pak, poboljšao negativan rekord po broju ispadanja u osmini finala Kupa. Sad je 18. put ispao u toj fazi natjecanja!

Ždrijeb im se sasvim otvara jer ih u idućoj rundi, koja će se igrati kasnije u ožujku, očekuje pobjednik trećeligaškog sudara između Orolika i labinskog Rudara koji se u nedjelju od 13 sati igra u Oriovcu.

Hrvatski nogometni kup, osmina finala:

Četvrtfinale:

  • Dinamo - Slaven Belupo (3. ožujka, 14.30)
  • Osijek - Rijeka (3. ožujka, 17 sati)
  • Gorica - Zagreb/Hajduk
  • Oriolik/Rudar - Istra 1961
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 24.02.2021.

    Ajde da se i njima malo sreca nasmjesila..svaka cast!!!

  • Ne molat! 24.02.2021.

    Bravo za Istru!

  • nogomet123 24.02.2021.

    Ajd da su i oni pobjedili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare