Obavijesti

Sport

Komentari 76

Rudeš se držao bolje od CSKA! Dinamo preko blata teškom mukom do četvrtfinala Kupa...

Rudeš se držao bolje od CSKA! Dinamo preko blata teškom mukom do četvrtfinala Kupa...
6

Dinamo je puno teže od očekivanog pobijedio Rudeš 2-0 i plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Domaćini su pružili sjajan otpor, a golove su zabili Hajrović (61.) i Perić (91.)...

Dinamo je u susret ušao kao ogroman favorit, ali to baš ništa nije značilo. I jedan Real Madrid bi teško opravdao status favorita na ovoj 'njivi' zvanoj travnjak na kojoj su se igrači Rudeša i Dinama mučili 90 minuta.

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

'Modri' su nekoliko dana ranije uvidjeli da je travnjak u užasnom stanju pa su zamolili kolege iz Rudeša za zamjenu domaćinstva. Rudeš im je dao ultimatum. Vi nama traktor da možemo urediti travnjak, a mi vama domaćinstvo. Dinamo je to odbio, a odbijenica je stigla i od strane plavo bijelih.

- E pa utakmica će se onda igrati po blatnjavom terenu - poručili su im.

Bio je to težak i negledljiv nogomet, Dinamo je dominirao, ali bilo je gotovo nemoguće spojiti nekoliko dodavanja. Na nekim dijelovima terena blato je bilo do koljena pa je lopta na tome mjestu većinu vremena provodila po zraku. Pitanje je zašto se uopće dopustilo da se igra na terenu jer ovo je danas najmanje bio nogomet. Postojala je velika bojazan od ozljeda, a strašan prekršaj je pred kraj susreta pretrpio Luka Ivanušec kada mu je s dvije noge uletio Mato Grgić i pocrvenio.

Već godinama je infrastruktura problem u cjelokupnom hrvatskom sportu. Ali nikada nismo mogli zamisliti da će se osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa igrati u ovakvim uvjetima. Koji ne postoje ni u zemljama trećeg svijeta. 

Odluka o pobjedniku pala je tek u drugom poluvremenu. Dinamo je do vodstva stigao u 61. minuti, kad se Marko Tolić uspio između nekoliko igrača Rudeša osloboditi za malo prostora i ubačajem na drugu stranu pronaći Izeta Hajrovića koji je glavom poslao loptu u mrežu.

U 90. minuti je sudac Ante Čuljak iz Zagreba opravdano pokazao izravni crveni karton domaćem braniču Mati Grgiću koji je s leđa pokosio Luku Ivanušeca u prodoru. Dvije minute poslije Dino Perić je glavom postavio konačnih 2-0 nakon što je iz kuta ubacio Mislav Oršić.

Danas je na rasporedu još jedan utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj je od 16 sati Varaždin domaćin Rijeci, pobjedniku posljednja dva izdanja ovog natjecanja.

Utakmice GOŠK - Slaven Belupo, Šibenik - Istra 1961 i Zagreb - Hajduk su odgođene, dok će dvoboj Oriolik - Rudar Labin biti odigran 21. veljače 2021.

Svoje mjesto u četvrtfinalu su prije Dinama izborili Osijek i Gorica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, osmina finala 13.00 , Sportski centar Rudeš
Rudeš
0 : 2
Dinamo
Hajrović 61', Perić 81'
Sortiranje događaja
90+3'

I to je kraj utakmice! Dinamo je pobijedio 2-0 golovima Hajrovića i Perića, ali bio je to težak posao za momčad Zorana Mamića. Rudeš je na momente bio čvršći i bolji od CSKA-a i Feyenoorda koje je Dinamo uvjerljivo dobio 3-1 i 2-0.

Rudeš se predstavio u zaista sjajnom svjetlu i odolijevao napadima hrvatskog prvaka sve do 61. minute kada je zabio Hajrović nakon što je Tolić napravio pravi nered u petercu domaćina. Dinamo je nakon toga prepustio posjed Rudešu, smanjio tempo, ali domaćini nisu mogli do izjednačujućeg gola, već je Perić u 91. minuti zabio za kraj priče...

90+1'

I to je pečat za kraj. Perić je zabio glavom za 2-0 nakon ubačaja Oršića...

88'

Rudeš je dobio crveni karton! Uletio je Mato Grgić u Ivanušeca s dvije noge i Ante Čuljak ga je isključio...

86'

Otvorio se totalno Rudeš. Sve više napadaju prema naprijed, forsiraju ubačaje i skok, ali zasad nema koristi od toga. Dinamo je zabio i povukao se, Mamić očito vjeruje kako domaćini ne mogu do dola.

84'

Mamić će iskoristiti i još jednu promjenu. Junior Ivan Šaranić e dobiti posljednjih desetak minuta, a zamijenio je jedinog strijelca Hajrovića.

Komentari 76