Obavijesti

Sport

Komentari 49

Bednjanski španer Murić srušio Varaždin: Povijest se ponovila!

Bednjanski španer Murić srušio Varaždin: Povijest se ponovila!
7

Nogometaši Rijeke pridružili su se Dinamu u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom u gostima nad Varaždinom 2-1. Gol za pobjedu postigao je Luka Menalo u sudačkoj nadoknadi

Uh, kako li je samo opasno živjela Rijeka. Gubili su na gostovanju kod Varaždina u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa 1-0 krasnim golom glavom Ivana Posavca iz 40. minute, ali nekako su preokrenuli susret.

Momčad Zorana Kastela i Darija Jerteca povela je nakon krasno izvedenog kornera. Posavcu je to tek drugi seniorski gol, drugi u nizu. Za vikend je u pobjedi nad Hajdukom (4-2) također zabio, također glavom.

Rijeka se u drugom poluvremenu pribrala, zaigrala puno bolje i to je u završnici susreta urodilo plodom. U 78. minuti poravnao je rezultat Nino Galović lijepim golom glavom, nakon što ga je dobrom loptom pronašao Robert Murić. Nekoliko minuta ranije prečku je pogodio stoper prvoligaša s Kvarnera Zoran Arsenić.

I kad se činilo da će sudac Zdenko Lovrić svirati kraj utakmice, ukazao se ponovno Murić. Rođeni Varaždinac odigrao je dupli pas s Lukom Menalom, a ovaj je s pet metara loptu pospremio u mrežu za 2-1 u smiraju sudačke nadoknade drugog poluvremena. 

Rijeka se u četvrtfinalu Kupa priključila Dinamu, koji je ranije na kaljuži u ŠRC-u Rudeš pobijedio istoimenog domaćina 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, osmina finala 16:00 , Varaždin
Varaždin
Posavec 40'
1 : 2
Rijeka
Galović 78', Murić 90'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice označio je sudac Zdenko Lovrić. Rijeka je ušla u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom nad Varaždinom u gostima od 2-1. Golove u preokretu Rijeke zabili su Galović i Menalo, dok je za Varaždin strijelac bio Posavec.

90'

Gooooooooooool! Pred vratima raja bio je Varaždin, a onda se po tko zna koji put za Rijeku ukazao rođeni Varaždina Robert Murić. Odigrao je dupli pas s Lukom Menalom, a potonji je rutinski pospremio loptu u mrežu za 2-1.

89'

Oho, evo opasne situacije pred golom Varaždina! Sveprisutni Robert Murić krasno je ubacio u peterac, na loptu je natrčao Luka Menalo, ali nije dobro zahvatio loptu i otišlo je to malo preko gola Olivera Zelenike.

85'

Ušli smo u zadnjih pet minuta utakmice. Ako ostane 1-1, gledat ćemo produžetke. Varaždin ne odustaje, pokušao je ubaciti Domagoj Drožđek, ali lopta nije stigla do Leona Benka. Impresivno igra potonji iako mu je na leđima 37 godina.

78'

Gooooooooooooooool! Lakše se diše u redovima Rijeke. Fenomenalno je iz slobodnjaka s 30-ak metara ubacio Robert Murić, a Nino Galović zabio je za 1-1 glavom.

Minutu kasnije Zoran Kastel, trener Varaždina, izvadio je strijelca Ivana Posavca, a u igru je ušao crnogorski stoper Stefan Milić.

Komentari 49