To je to što me zanima!

Cyberpunk i hrpa trailera: Sve vijesti s Gamescoma 2019!

Donosimo pregled najvažnijih najava i vijesti s najvažnijeg gaming događanja u kolovozu - njemačkog Gamescoma!
Vidi originalni članak

Gamescom tradicionalno označava kraj "sezone kiselih krastavaca" u gaming industriji, a njemački sajam ni ove godine nije razočarao. Tako je ovaj tjedan iz Kölna pristiglo pravo obilje najava, trailera i novih informacija o nadolazećim videoigrama, a ovdje donosimo one najvažnije.

Što se velikana industrije tiče, Sony i studio Kojima Productions definitivno su se uspjeli istaknuti svojim panelom i zatvorenim demom igre Death Stranding, krajnje bizarne akcijske avanture iz uma kreatora Metal Gear serijala, Hidea Kojime. PlayStation 4 ekskluziva koja već više od godinu dana intrigira publiku i kritiku apsurdnim konceptima poput vojne opreme pogonjene novorođenim bebama tako je ovaj tjedan dobila još jednu gameplay snimku koju možete vidjeti u nastavku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nvidia je iskoristila Gamescom 2019 kao priliku da još jednom pokaže svu raskoš svojih grafičkih postignuća koja će krasiti nemali broj blockbustera koji će krenuti pristizati na PC i konzole već ove jeseni. Taj popis uključuje Infinity Wardov Call of Duty: Modern Warfare reboot i Cyberpunk 2077, RPG kreatora Witchera koji je uspio regrutirati jedno od najvećih imena u Hollywoodu - Keanua Reevesa.

Sažetak ostalih velikih novosti s 2019. izdanja Gamescoma pogledajte u priloženoj 25. epizodi Weekly Bytea, infotainment serijala novog hrvatskog gaming medija, Lvl8.-a.

Gamescom također već godinama uživa i snažnu prisutnost hrvatske gaming industrije, a ni posljednje, 11. izdanje ovog sada već kultnog sajma ne odmiče se od te moderne tradicije. Proteklih je dana u zapadnoj Njemačkoj čak devet hrvatskih tvrtki; osam razvojnih studija i Reboot magazin čiji je osnivač i direktor, Damir Đurović, ovom prilikom također honoriran Hero nagradom za doprinos razvoju igraće industrije na našim prostorima. To mu je priznanje dodijeljeno u sklopu Devcoma, dijela Gamescoma posvećenog kreatorima videoigara.

Gaming sfera u Lijepoj našoj danas je jača nego ikada prije, i to unatoč beskrajnim izazovima i preprekama koji izviru sa svih strana. Jedna od posljednjih domaćih inicijativa jest Esports prvenstvo Hrvatske, državno natjecanje koje nastoji podići lokalnu svijest o igrama kao potencijalno ogromnom ekonomskom čimbeniku te popularizirati koncept videoigara kao legitimnog sporta.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • kajbuljis 23.08.2019.

    Zakaj nema natjecamje u pusenju ili pijenju alkohola?

  • morello 23.08.2019.

    Haha napravit ce jos olimpijske igre za igrat igrice na kompovima, ovo je sad uzor djeci, sad imaju opravdanje za igranje, sve ode u k

Komentiraj...
Vidi sve komentare