Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Hrvati na Gamescomu: Devet tvrtki predstavlja svoje igre

Više od 1000 izlagača iz 50 zemalja predstavlja se na ovogodišnjem sajmu u Kölnu, a među njima su i naše tvrtke koje će pokušati pronaći i nove poslovne partnere

First public day of the computer games fair Gamescom in Cologne
Foto: WOLFGANG RATTAY
5 komentara

Devet hrvatskih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara nastupaju ovoga tjedna na jednom od najvećih svjetskih sajmova računalnih igara i digitalne zabave Gamescom u njemačkom Kölnu, očekujući da će ondje pronaći nove poslovne partnere.

O odlasku hrvatskih tvrtki na taj sajam, koji se održava od 21. do 25. kolovoza, u četvrtak su izvijestili iz Hrvatske gospodarske komore koja je s Klasterom hrvatskih proizvođača računalnih igara (CGDA) organizator njihova nastupa.

First public day of the computer games fair Gamescom in Cologne | Autor: WOLFGANG RATTAY Foto: WOLFGANG RATTAY

Riječ je o tvrtkama Nanobit, Digitalna avantura, Intercorona, Iron ward, Exordium Games, Pandora studio, Abest, Games Revolted i Lion game Lion, koje su članice HGK-ove Grupacije za razvoj računalnih igara Udruženja za IT.

- Nastupi na sajmovima poput Gamescoma služe da se nađemo s postojećim i potencijalnim novim poslovnim partnerima, pričamo s predstavnicima velikih svjetskih kompanija i drugima. Ne predstavljamo samo Nanobit nego i cijelu hrvatsku gaming scenu - rekao je Tomislav Gojević iz tvrtke Nanobit.

Alexander Friedman iz Sektora za industriju HGK istaknuo je da domaći sektor proizvodnje računalnih ostvaruje visoku godišnju stopu rasta, kao i da tvrtke koje nastupaju na Gamescomu prihode gotovo u cijelosti ostvaruju na svjetskom tržištu.

First public day of the computer games fair Gamescom in Cologne | Autor: WOLFGANG RATTAY Foto: WOLFGANG RATTAY

Iz HGK iznose i podatke iz istraživanja o hrvatskim kreativnim i kulturnim industrijama Ekonomskog instituta Zagreb, prema kojima je u Hrvatskoj u industriji 'game developmenta' trenutno zaposleno oko 250 osoba u više od 20 tvrtki.

Hrvatskoj industriji računalnih igara ovo je peti nastup na Gamescomu, na kojemu se ove godine predstavlja tisuću izlagača iz više od 50 zemalja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message