Tech

Komentari 5

Reboot InfoGamer 8 godina gubi novce, a šef nikad sretniji!

Reboot InfoGamer 8 godina gubi novce, a šef nikad sretniji!

Dva najveća gaming eventa u regiji već godinama "uspješno gube novce", a njihov pokretač i direktor, Damir Đurović, ekskluzivno za Lvl8. otkriva zašto bi zbog njih opet išao "glavom kroz zid".

Nakon 22 godine rada u domaćoj gaming industriji, Damir Đurović prošao je sve od novinarstva i uredništva do investicijskog consultinga i event organizacije. "Originalno je bio plan krenuti u organizaciju evenata kako bi se pokrili troškovi novog časopisa [Reboota]," prisjeća se ovaj pionir gaming novinarstva na Balkanu.

Ta se ideja pretvorila u Reboot InfoGamer koji danas, na pragu svojeg osmog izdanja - i dalje nije na nuli. Nešto mlađi i puno luksuzniji Reboot Develop, konferencija namijenjena kreatorima videoigara, također još uvijek nije zaradila niti lipe. "Jedva zatvaramo financijske konstrukcije sa svakim eventom," priznaje Đurović, no dodaje kako njegov minijaturni tim nastavlja gurati prema naprijed, a ambicije i dalje rastu.

U ekskluzivnom intervjuu za Lvl8. koji možete pogledati iznad, Đurović otkriva koliko će još godina Reboot ekipa trebati prije nego se njena događanja krenu isplaćivati sama te kakva iznenađenja sprema za InfoGamer 2019 koji se ove godine održava od 12. do 17. studenog.

Po prvi put javno progovara i o velikom izazovu vođenja gaming časopisa u 21. stoljeću, njegovoj konkretnoj nakladi, a otkriva i kako su InfoGamer i Develop sve ove godine uopće opstali. Na temu Esports prvenstva Hrvatske, ovaj gaming veteran organizatorima je poručio da se ne predaju i drže "glavom kroz zid" principa koji i njega samoga sve ove godine vrlo dobro služi.