Obavijesti

Show

Komentari 99

Dodjela Oscara 2016.: Čak 12 nominacija za film 'Povratnik'

Dodjela Oscara 2016.: Čak 12 nominacija za film 'Povratnik'
20

88. DODJELA OSCARA The Dolby Theatre u Hollywoodu 28. veljače bit će centar svijeta šoubiznisa. Saznat ćemo koja su bila najbolja ostvarenja u filmu 2015. god.

VIDEO

Glumac John Krasinski, predsjednica filmske Akademije Cheryl Boone Isaacs te redatelji Guillermo del Toro i Ang Lee predstavili su nominacije za 88. dodjelu nagrada Oscar. Sama dodjela bit će 28. veljače 2016. godine, a vodit će ju Chris Rock.

Najviše nominacija zaradili su filmovi 'Povratnik', s 12 nominacija i 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta' , koji se nalazi u deset kategorija.

Kao najvećeg gubitnika ovih nominacija možemo pak istaknuti Idrisa Elbu, koji nije nominiran niti u jednoj kategoriji , dok je redateljska nominacija je 'pobjegla' Toddu Haynesu za film 'Carol'.

A kako je osvajanje 'Golden Globe' nagrada često vrlo dobra indikacija tko će dobiti i Oscara, ostaje nam samo da čekamo i da vidimo hoće li ovogodišnji dobitnici te nagrade, Kate Winslet i Leonardo DiCaprio, biti ujedinjeni i na Oscaru kao što su bili i kao Jack i Rose u Titanicu.


Nominacije u glavnim kategorijama:


Najbolji film:

Nominacije za najbolji film zaslužili su: ' Oklada stoljeća' , 'Most špijuna' , 'Brooklyn' , 'Marsovac' , 'Povratnik' , 'Spotlight' , 'Room', i 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta' .

VIDEO


Najbolji glumac:

U konkurenciji za Oscara u kategoriji najboljeg glumca nalaze se Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (Marsovac) , Leonardo DiCaprio (Povratnik) , Michael Fassbender (Steve Jobs) , i Eddie Redmayne (Dankinja) .

VIDEO


Najbolja glumica:

U kategoriji najbolje glumice za Oscara natječu se Cate Blanchette (Carol) , Brie Larson (Room), Jennifer Lawrence (Joy) , Charlotte Rampling (45 years), i Saoirse Ronan (Brooklyn) .

VIDEO


Najbolji redatelj:

Nominacije za najboljeg redatelja zaslužili su Adam McKay (Oklada stoljeća) , George Miller (Pobješnjeli Max: Divlja cesta) , Alejandro González Iñárritu (Povratnik) , Lenny Abrahamson (Room) i Tom McCarthy (Spotlight) .

VIDEO


Najbolja sporedna glumica:

Nominacije za najbolju sporednu glumicu dobile su Jennifer Jason Leigh (Mrska osmorka) , Rooney Mara (Carol), Rachel McAdams (Spotlight) , Alicia Vikander (Dankinja), i Kate Winslet (Steve Jobs) .

VIDEO


Najbolji sporedni glumac:

Nominacije za najboljeg sporednog glumca dobili su Christian Bale (Oklada stoljeća) , Tom Hardy (Povratnik) , Mark Ruffalo (Spotlight) , Mark Rylance (Most špijuna) , i Sylvester Stallone (Creed) .

VIDEO


Nominirane u ostalim kategorijama pogledajte OVDJE .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...