Show

Komentari 10

Leonardo DiCaprio ove sezone sigurno će dobiti svog Oscara

Leonardo DiCaprio ove sezone sigurno će dobiti svog Oscara

Redatelj je Alejandro González Iñárritu, snimatelj je legendarni Emmanuel Lubezki, a glume i Tom Hardy i Leonardo DiCaprio. Očekujemo pravu bujicu zlatnih statua

Publika diljem svijeta već treperi od iščekivanja, a velemajstor Alejandro G. Iñárritu nas i dalje samo mami izvrsnim novim foršpanima i nevjerojatnim slikama iz njegovog novog filma ‘Povratnik’.

Meksički filmaš nas je prije nekoliko godina prenerazio maestralnim višestrukim dobitnikom Oscara ‘Birdmanom’, tako da očekujemo barem jednako dobar film i u ovom slučaju. Za one koji se ne sjećaju naših prethodnih članaka, evo malenog sinopsisa filma.

Leonardo DiCaprio glumi lovca Hugha Glassa, kojeg izdajnički član njegove ekipe, John FItzgerald (Tom Hardy) , teško rani i ostavi umirućeg u divljini. No Glassova snaga volje je nešto na što Fitzgerald nije računao. Protiv divlje prirode, brutalne zime i ratobornih domorodaca će se povratnik boriti samo zato da izvrši osvetu nad izdajicom.

Premda su neki izrazili sumnju da ćemo možda opet dobiti film koji više prikazuje umješnost snimatelja Emmanuela Lubezkija, nego što nam prikazuje priču, ovaj put su sigurno u krivu. Glumačka postava ‘Povratnika’ je nešto s čime bi i užasni redatelji uspjeli napraviti poprilično dobar film, tako da od genijalca kakav je Iñárritu očekujemo niti više niti manje već remekdjelo.

Još samo valja pričekati polovinu siječnja 2016. , kada film u distribuciji Blitz Filma stiže u domaća kina , i dodjelu Oscara 2016. , kada će ovaj film sigurno požnjeti pregršt nagrada.