Show

Komentari 12

Najbolji foršpani 2015. godine: Ovi su nas ostavili bez riječi...

Najbolji foršpani 2015. godine: Ovi su nas ostavili bez riječi...

Preko 300 foršpana je bilo objavljeno 2015. godine, za isto toliki broj filmova koji su ove godine ušli u kino distribuciju. Ovo je naš izbor pet najboljih foršpana u 2015.

Premda smo u ovoj godini bili obasipani foršpanima sa svih strana ('Zvjezdani ratovi' su dogurali do 23. foršpana), ne možemo reći da smo bili nevjerojatno oduševljeni prikazanim, mada su filmovi kasnije bili odlični. No neki foršpani su se jasno istaknuli kao vrh takve produkcije. Ovo je naša top lista pet najboljih iz protekle godine.

5) Macbeth

Michael Fassbender, Marion Cottilard i doista nezaboravna filmografija snimatelja Adama Arkapawa. Jednostavan način kako smo odlučili da je ovo odličan foršpan je činjenica da je stvarno teško uzbuditi ljude Shakespeareom, ali ovaj foršpan je to uspio.

4) Povratnik

Dvije i pola minute napetosti i nepripitomljene ljepote, uz zvukove izdaha i udaha, te divlje otkucaje srca. Foršpan za ‘Povratnika’ nam je pružio toliko zapanjujućih prizora u samo dvije minute do onog izvrsnog kraja da smo dobili dojam da smo u stvari pogledali cijeli film.

Nakon ovakvog foršpana, jedno je zasigurno jasno - ovo je film koji se gleda na velikom platnu.

3) Steve Jobs

Film koji je u naša kina tek došao se već davno najavio kao djelo koje se mora gledati. Foršpan prati ambicioznu strukturu filma, s energijom i dramom koju možemo i u filmu vidjeti , miješajući mit, legendu i dijalog u odličnu video simfoniju.

2) Vještica

Polagani uzlazni tempo ovog foršpana nas vodi od jezive atmosfere na početku foršpana do eksplozije demonskog horora na samom kraju. Posve je jasno zašto se i sam film ove godine našao pri vrhu top lista mnogih kritičara.

1) Pobješnjeli Max: Divlja cesta

Od prvog trenutka, kada nam je pokazana narančasta postapokaliptična budućnost, nam je bilo jasno o kakvom filmu pričamo. Bombastični orkestralni trenutak uz ogromnu vatreno pješčanu oluju je odmah naznačio da ćemo dobiti film koji je luđi od foršpana koji je ‘lud ko šipak’. Istinski zasluženo prvo mjesto.

U svakom slučaju, odlična godina za foršpane i jedva čekamo narednu.